Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_r90_910_20180917_212604_113x_nord_pol.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233973
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Propuneri

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 23 Iun 2013 00:57 Download mesaj
Titlul subiectului: Propuneri
Raspunde cu citat (quote)

Exista o solicitare din partea admin sa gasim o formula de a organiza mai bine sectia de astrofoto, altfel decat pe baza de avansati si incepatori. De aceea, va rog pe voi, cei care sunteti mai mult sau mai putin specializati in asta, (oricum, mai mult ca mine) sa faceti propuneri.

Singura idee de pana acum pe care am retinut-o a fost a lui Valy, cred, si anume pe tipuri de obiecte. Luna, planete, si DSO.

Astept si altele.

A doua propunere, pe care am mai facut-o in alt topic, este de a se organiza o sectie numita Scoala-Astrofoto.

In aceasta sectie, dupa ideea mea, ar trebui sa se deschida topicuri pe fiecare secventa a realizarii de astrofotografii. Cum se face focalizarea, achizitia, prelucrarea in cutare program, in altul, etc. Voi stiti mai bine toate etapele.

Stiu ca exista tratate multe din aceste aspecte pe ici pe colo pe forum, dar asa ar fi mai organizate, si toate la indemana. Se pot copia de acolo unde sunt, eventual actualizate si completate, si puse pe topicul respectiv. Poate ca ar fi mai greu sa scrieti mai detaliat, dar asa ar fi mult mai util. Si de ce nu, faceti si schimb de idei noi.

M-am gandit la asta, vazand ce succes a avut Max (BMB) cu al sau tranzit lunar, si cred ca o astfel de sectie ar fi utila tuturor. ( si mai ales mie, care cu greu reusesc sa focalizez
Laughing )

Asa ca astept opinii pentru ambele propuneri.

Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 23 Iun 2013 11:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Organizarea unei secțiuni Școala astrofoto, mi se pare mai mult decât binevenită și chiar dacă există multe articole pe net, modalitatea organizată și interactivă de transmitere a informațiilor legate de acest subiect este benefică, cred eu, tuturor.
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 23 Iun 2013 13:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Luna/Soare, Planete, Deep-sky si eventual Comete/asteroizi/meteori
Sus
Daniyyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011

MesajTrimis: 23 Iun 2013 14:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

jimao22 a scris:
Luna/Soare, Planete, Deep-sky si eventual Comete/asteroizi/meteori

+1

Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot.
Sus
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 23 Iun 2013 23:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Corect.
Cam asa arata si la alti omologi.

webpage astrofoto.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  266.04 kb
 Vizualizat:  de 5038 ori

webpage astrofoto.jpg

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 24 Iun 2013 00:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa nu fie prea multe am vazut ca toate sunt reunite in Sistemul solar (luna/soare/planete). Ar mai fi DSO. Restul depinde, comete/meteori poate fi pusa la sistemul solar (dar deja o avem ca si sectiune), wide field la DSO. In functie de cat de mult vrem sa granularizam merge sa avem mai multe sau mai putine. Scoala foto ar fi ok.
Vad ca si sectiunile de Observatii au incepatori si avansati, orice ar insemna asta.
Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 24 Iun 2013 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cam asa arata un forum dedicat astrofoto, specializarea e pe tipuri de obiecte si are sectiuni separate pentru discutii tehnice si cei foarte-foarte incepatori. De remarcat ca cei care nu-si mai dau peste degete cu ciocanul posteaza la un loc cu "avansatii".

Eu n-as prea vrea insa sa dublam ariile tematice de la Observatii in sectiuni la Astrofoto, o buna parte din ele fiind accesibile si vizual si foto (obs. luna/soare, comete, eclipse, software, evenimente astronomice). La astrofoto am putea avea trei sectiuni de poze (imagini planetare, wide field si DSO) plus eventual una de discutii tehnice/critica/scoala/cum-vreti-sa-i-spuneti, restul de imagini putand merge foarte bine in ariile tematice de la Observatii. Observatiile vizuale la fel, pot merge la observatii astronomice daca sunt nespecifice, sau tot in ariile tematice. La care as mai adauga una, stele duble si variabile. Cam asa:

• Observatii astronomice vizuale
  • Observatii pe timp de zi
  • Observatii solare
  • Eclipse
  • Evenimente astronomice (tranzite, supernove, conjunctii, ISS...)
  • Comete, asteroizi meteoriti si meteori
  • Stele duble si variabile
  • Imagini planete
  • Imagini camp larg
  • Imagini DSO
  • Astrofotografie (eventual, doar pentru discutii si/sau "early learners")
  • Software pentru astronomie

Nu neaparat in aceasta ordine sau cu denumirile astea.

pai.png
 Descriere:
progressiveastroimaging.com
 Marime fisier:  146.56 kb
 Vizualizat:  de 4960 ori

pai.png

Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 24 Iun 2013 11:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

nici nu sunt atatia membri activi astrofotografi cate rubrici se propun.
eu raman la singura propunere cu impact pozitiv major : banda verticala cu afisarea ultimelor poze astro (fara pasari antene ferestre)
Sus
iosif
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012

MesajTrimis: 24 Iun 2013 11:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Buna.

E foarte buna initiativa. Fiind si eu la inceput caut informatii si uneori gasesti ce cauti si alteori nu.
Majoritatea sunt in Engleza, si daca nu intelegi bine nu pricepi mare lucru.
Mai intrebi in stanga in dreapta pe forumuri si gasesti explicatii si oameni daruiti sa explice si sa impartaseasca din experienta lor.
In limba Romana putin gasesti informatii despre astrofotografie, si de aceea e laudabila initiativa pentru asa ceva.

Succes.
Va salut.
IOSIF.

Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 24 Iun 2013 16:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stanescu Octavian a scris:
nici nu sunt atatia membri activi astrofotografi cate rubrici se propun.
eu raman la singura propunere cu impact pozitiv major : banda verticala cu afisarea ultimelor poze astro (fara pasari antene ferestre)

Ar mai trebui reduse sectiunile.

Eu cred ca Planetare (incluzand Soare, Luna, Comete, asteroizi etc) si Deep Sky (indiferent de cat de larg sau mic este campul) ar cam fi suficient.
Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 24 Iun 2013 17:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

La fel ca si Vlad si Tavi Stanescu consider ca forumul e prea bogat in categorii si prea sarac in discutii/topic.

Fata de categoriile deja existente:
1- Comete/meteoriti ce ar putea include asteroizi, planete pitice
2-observatii solare sa include si alte observatii pe timp de zi,
3-evenimente astronomice ce ar trebui sa includa si eclipse,
ar fi potrivit sa existe doua categori noi:
deep-sky( include camp larg si ingust) si
foto planetara ce include luna .

O alta sugestie ar fi unirea categoriilor de observatii incepatori si avansati - termenii incepatori si avansati nu sunt potriviti, deoarece aici toti suntem incepatori.

O alta sugestie ar fi ca in Albmul astrofoto sa fie automat introduse pozele postate pe forum de fiecare user. Am observat ca foarte putini dintre cei prezenti pe forum obisnuiesc sa isi uploadeze imaginile in album.
Astfel slide show de pe coloana din stanga ar putea prezenta imagini de tot felul ce se gasesc pe forum, eventual un slide show nou numai cu imaginile astrofoto recente pentru o mai buna promovare a lor (asa cum spunea si Tavi Stanescu)

Ultima modificare efectuata de catre psemil la 24 Iun 2013 17:41, modificat de 1 data in total
Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 24 Iun 2013 17:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

psemil a scris:

O alta sugestie ar fi ca in Albmul astrofoto sa fie automat introduse pozele postate pe forum de fiecare user. Am observat ca foarte putini dintre cei prezenti pe forum obisnuiesc sa isi uploadeze imaginile in album.
Astfel slide show de pe coloana din stanga ar putea prezenta imagini de tot felul ce se gasesc pe forum, eventual un slide show nou numai cu imaginile astrofoto recente pentru o mai buna promovare a lor (asa cum spunea si Tavi Stanescu)

Uitasem complet de asta, intr-adevar, desi m-am gandit de multe ori sa intreb.

Intr-adevar, ar fi mult mai comod daca s-ar adauga pozele automat la album.

Ultima modificare efectuata de catre Vlad la 24 Iun 2013 20:05, modificat de 1 data in total
Sus
Daniyyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Iun 2013 20:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

psemil a scris:

O alta sugestie ar fi unirea categoriilor de observatii incepatori si avansati - termenii incepatori si avansati nu sunt potriviti, deoarece aici toti suntem incepatori.

Exact chestia asta am vrut sa o aduc si eu in discutie, dar am zis ca poate incep iar polemici. Despartirea asta in incepator/avansat la observatii vizuale e total aiurea si imi cer scuze fata de cel care a facut aceasta impartire, nu vreau sa-l jignesc sau altceva!

De altfel ce vede un "avansat" prin telescop in plus de unul incepator ? Vede cu totul altceva decat unul care s-a uitat de cateva ori prin telescop ? Vederea periferica e accesibila tuturor oamenilor care vad!!!

Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 24 Iun 2013 20:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce diferenta e intre incepator si avansat la vizual ...? e cam ca si in muzica urechea muzicala : un copil ce acum studiaza si invata fata de un muzician solist cu ceva zeci de ani la un instrument .
Sus
Daniyyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Iun 2013 20:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Imi pare rau dar comparatia dvs este irelevanta in cazul asta! Ochiul uman imbatraneste odata cu inaintarea in varsta, nu intinereste.

Este foarte posibil ca un tanar de 16 ani care stie ce e aia privire periferica si se uita prima oara printr-un telescop la o nebuloasa sa vada mai multe detalii ca unul care s-a uitat 40 de ani prin telescop. Asta in cazul in care veteranul nu triseaza si descrie ce vedea el in tinerete!

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact