Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233862 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 08 Mai 2013 11:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: Focalizare cu masca sau fara? |
|
|
|
Salut! Stie cineva cat este de importanta centrarea mastii Bahtinov pe axul optic al telescopului? Situatia mea: folosesc DSLR-ul cu live view pe laptop(Backyard EOS) eventual si cu asistenta soft Bahtinov Grabber pentru acuratete(inca nu l-am incercat). Dar masca este pusa pe parasolar(mobil, cu fixare cu un surub), axul acestuia in mod sigur nu coincide cu axul optic. Deci cat de sigura mai este focalizarea in aceste conditii?
Sau ar trebui sa folosesc indicele FWHM dat de BYEOS(fara masca)? |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 09 Mai 2013 15:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Un link din alt forum http://www.brayebrookobservatory.org/BrayO...primer.pdf )mi-a raspuns la intrebare: " the position of the diffraction pattern has nothing to do with the position of the aperture mask". Sunt testate diferite tipuri de masti/paterne si difractia ce o genereaza. Cele in forma de "Y" produc aceeasi difractie ca masca Bahtinov(practic aceasta este redusa la minim). Dar in plus este mult mai simplu de facut si este mai luminoasa, obstructia fiind minima. Am sa incerc sa-mi fac si eu una, in special pentru ED80(apertura fiind mica, trebuie sa focalizez pe stelele cele mai luminoase). |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|