Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_2009-09-04_00-48_0005_st900_pts4.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234833
Numar de utilizatori inregistrati: 2853
Cel mai nou utilizator inregistrat: Bandy Gsxr1k
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

eclipsa de luna 25 aprilie 2013

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
jon
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Apr 2013

MesajTrimis: 26 Apr 2013 16:28 Download mesaj
Titlul subiectului: eclipsa de luna 25 aprilie 2013
Raspunde cu citat (quote)

eu si minunata mea luneta terestra Bushnell Sportsview 20-60x60 ne-am hotarat aseara sa aruncam un ochi asupra Lunii si a eclipsei acesteia...

zis si facut;
am vazut eu in jur de 11 o pata mai inchisa in partea de sus stanga a lunii, sau NV daca e corecta exprimarea, numai ca pana am ajuns acasa , s-a cam sfarsit eclipsa;
dar fiind prima luna plina si fara nor de cand am cumparat luneta, am stat sa o admir...si-am admirat-o....si am admirat-o, si cand am terminat eu de admirat, am vrut sa ma uit si la steaua de langa doamna Luna, in imediata apropiere, stanga jos, parca... eu si minunata mea luneta nu prea ne putem uita la stele, poate si din cauza grijei primariei de a ne asigura un iluminat stradal exemplar...majoritatea stelelor la care m-am uitat, si parca sunt putine fata de atunci cand eram la tara, majoritatea stelelor le vedeam punctiforme, putin mai mare, dar neglijabil fata de cum le vedeam cu ochiul liber...................
si cum ziceam steaua de langa doamna Luna; nu puteam sa focalizez clar, insa semana izbitor de mult cu Saturn, adica planeta aia cu discuri multe;

si acum intrebarea intrebatoare... se poate vedea Saturn cu luneta 60x60 in oras printre stalpii de iluminat public? si in plus, o fi pe langa Luna? Luna o vedeam spre SE
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 26 Apr 2013 16:31 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: eclipsa de luna 25 aprilie 2013

jon a scris:

si acum intrebarea intrebatoare... se poate vedea Saturn cu luneta 60x60 in oras printre stalpii de iluminat public? si in plus, o fi pe langa Luna? Luna o vedeam spre SE

Tocmai ai zis ca ai vazut Saturn, deci se vede Smile. Orasul/iluminatul nu are prea mare influenta asupra observatiilor planetare, cel putin la puteri mici.
Spor.
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 26 Apr 2013 17:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din oras poti vedea cu luneta Saturn, Jupiter si staelitii mari, Venus si unele obiecte Messier mai luminoase, ca M45, M13, M35 etc
SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
jon
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Apr 2013

MesajTrimis: 26 Apr 2013 20:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

multam de confirmare domnu valy

minunatia mea de luneta e luata cu 260 de lei, e facuta in pârcia, adica tara pârcilor, adica omuletii galbeni si cu ochii mici...e clara, adica fara vreun fel de antireflexiv; Bushnell nu stiu unde se incadreaza printre ceilalti producatori de optice, si indiferent cum, a mea luneta e varful de gama din partea de jos; recent am auzit si eu despre pupila de iesite, care la observatii astonomice e recomandat sa fie mai mare ceea ce 60/60 e micuta

momentan e singurul meu instrument optic, pe langa un pumn de lupe mai mici sau mai mari, e achizitionata de curand, si ma minunez si eu de ce poate; faptul ca am vazut o planeta, e o mica realizare daca pot zice asa; e un sentiment placut sa vad cu ochiu meu...vorba vine, ceea ce am invatat la geografie prin gimnaziu;

stiam ca noaptea pe cer se gaseste Luna si stelele...si planetele, da astea sunt departe si nu se vad; recent, dar foarte recent am aflat ca sunt planete care se vad cu ochiul liber si ca arata ca niste stele... m-am uitat la Venus, sau cel putin asa cred, dar in afara de punctul putin mai mare nu am vazut nimic deosebit

asa ca atunci cand am vazut Saturn nu eram sigur daca e planeta sau vreo aberatie a lunetei;

sper sa nu va plictisesc prea rau cu observatiile mele, da ma fac eu mare si imi iau eu si un telescop, si atunci sa vedeti povesti...

cer negru plin de stele...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - incepatori

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact