Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Khristiansen Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 79
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 06 Feb 2013 10:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Era de așteptat. Vechiul CG-5 are cîteva erori de proiectare cît casa. Cele mai grave sînt două.
Șuruburile de reglaj al altitudinii sînt forate fragile și văd că au fost schimbate cu ceva ce pare mult mai robust.
Cutia motorului de pe DEC se freacă de corpul monturii și a fost rotită la 180 de grade.
În rest, am văzut că au schimbat plasticele alea penibile cu ceva mai aspectuos și că se laudă cu diverse îmbunătățiri care pot fi verificate doar practic.
Și apropos, PEC era funcțional și în CG-5, acum doar l-au expus în meniu.
Later Edit: noua montură s-a îngrășat cu 2kg. _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
rabeir Membru

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 407
Motto: Vires in numeris Localitate: Brasov
|
Trimis: 07 Apr 2013 18:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: sfat achizitie |
|
|
|
Salutare
Am citit cate ceva despre aceasta montura si urmati cateva prezentari pe youtube.
E oare viabil sa o iau in considerare pentru un Newtonian de 254mm ce are aprox 13kg? pentru tot ce-mi poate trece prin cap pentru cativa ani adica, inclusiv astrofoto - nu doar visual.
Poate ea oare sa concureze cat de cat cu EQ-6 SynScan Pro?
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 07 Apr 2013 18:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: sfat achizitie |
|
|
|
rabeir a scris: |
Poate ea oare sa concureze cat de cat cu EQ-6 SynScan Pro?
|
Nu.
Si nu cred ca o sa poti sa faci astrofoto deepsky cu ea. Merge pentru planete, Luna si Soare.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 07 Apr 2013 19:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: sfat achizitie |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Nu. | De ce? _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
rabeir Membru

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 407
Motto: Vires in numeris Localitate: Brasov
|
Trimis: 07 Apr 2013 19:56 Download mesaj |
|
|
|
@Catalin Paduraru
Poți te rog detalia?
Cu un instrument mai mic am văzut poze foarte reușite cu avx pe cloudynights.
Datorită încarcarii suportate sau unor funcții ce-mi scapă?? |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 08 Apr 2013 00:07 Download mesaj |
|
|
|
Fiindca mi se pare mult prea mica montura pentru un 10". Tubul la 10" este masiv si cu cat este instrumentul mai mare (volumetric ma refer) ai nevoie de o montura mai buna.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Apr 2013 03:30 Download mesaj |
|
|
|
In specificatii montura apare ca tine 14kg. Ori pentru astrofoto inseamna ca ai putea sa pui cam 9-10 kg.
In rest montura pare ok, ceva mai evoluata fata de CG-5. Si la o greutate proprie de 7kg e mult mai usoara decat HEQ5, care tine cam tot atata sarcina. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 08 Apr 2013 11:07 Download mesaj |
|
|
|
Catalin Paduraru a scris: | Fiindca mi se pare mult prea mica montura pentru un 10". Tubul la 10" este masiv si cu cat este instrumentul mai mare (volumetric ma refer) ai nevoie de o montura mai buna.
Spor! | Din răspunsul tău inițial eu am înțeles că VX nu poate concura cu EQ-6 SynScan Pro. Nelămurirea mea era legată de acest aspect. _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 08 Apr 2013 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Pai DA, nu pot concura fiindca sustin greutati diferite si din punct de vedere constructiv este mai buna EQ6. Singura diferenta intre ele este doar capacitatea de lucru.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 08 Apr 2013 14:42 Download mesaj |
|
|
|
Din specificații văd că EQ6 SynScan are sarcina maximă 15kg, iar VX are 14kg. Diferența nu mi se pare decisivă.
Iar dpdv constructiv, cred că singurele date obiective ar fi comparații de genul "cîte imagini utilizabile se pot scoate cu fiecare model, la expuneri de X sec neghidat, printr-un instrument de Y mm". _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Apr 2013 16:19 Download mesaj |
|
|
|
Pai cam cate site-uri, cam atatea specificatii, ca sa exagerez un pic. Pe unele apare la 15kg, pe altele la 18 sau chiar 20. Oricum, cam toata lumea stie ca EQ6 tine 20kg. Poate ca pentru variantele care au port autoguider este data sarcina maxima la foto, iar pentru alte variante e data sarcina vizuala, si de asta diferenta. Ca de deosebiri ale structurii, intre EQ6 Syn Scan, NEQ6 Pro si alte variante, care sa afecteze sarcina, nu am auzit. Poate ca or fi, dar nu stiu eu de ele. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 08 Apr 2013 16:39 Download mesaj |
|
|
|
mflorian a scris: | Din specificații văd că EQ6 SynScan are sarcina maximă 15kg, iar VX are 14kg. Diferența nu mi se pare decisivă.
Iar dpdv constructiv, cred că singurele date obiective ar fi comparații de genul "cîte imagini utilizabile se pot scoate cu fiecare model, la expuneri de X sec neghidat, printr-un instrument de Y mm". |
Nu te uita la cifre fiindca nu ti le garateaza nimeni, cu atat mai putin producatorul care are scopul de a vinde produsul respectiv. Eu vorbesc din experienta, EQ6 este destul de mult peste EQ5 iar VX este un EQ5 putin mai bun.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
|