Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233972 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 16 Mar 2013 00:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: NGC 4725 |
|
|
|
O poza facuta ieri, nu este deosebit de meritoasa, dar tinand cont prin ce am trecut ca sa o obtin, sunt tare multumit de ea.
Dupa ce m-am pierdut de vreo doua ori pe drum, cand aproape ajunsesem, mi-a iesit brusc un iepure in fata masinii si pana sa-mi dau seama ce e, am pus o frana zdravana iar montura - copilotul meu de fiecare data cand iesim - a zburat de pe locul ei si s-a lovit bine de tot. La prima vedere nu avea probleme, asa ca dupa ce am ajuns, am montat tot tacamul ca sa observ ca am un backlash fenomenal in DEC. Dupa o scurta investigatie, a devenit clar ca originea era - bineinteles - locul cel mai greu de accesat, adica roata dintata de pe melc. Asa ca pe la un 12 noaptea , la lumina lanternii, m-am apucat sa dezmontez tot axul DEC. Pe drum am uitat complet de rulmentul conic, care a cazut pe jos si s-a umplut de pamant de parca era o chiftea la prajit, nici nu vreau sa stiu cata mizerie o fi intrat inauntru-.. Dupa ce am rezolvat-o si p-asta m-am apucat cu Alignmaster sa aliniez, cand mi-am dat seama ca se misca cam ciudat - se slabisera inelele si tubul aluncase complet in jos, ramasese bolcat in focuser. Rezolvata si aceasta problema,, am facut vreo 6 poze -ce-i drept, foarte frumoase , cand a inceput sa bata vantul si pana la urma am aruncat jumatate din expuneri si nici cealalta jumatate nu a iesit grozav. Iar Maxim mi s-a blocat de vreo 6 ori in toata noaptea..
Asa ca, foarte multumit de poza - 19*300s luminanta si RGB 15*300.
Ghidajul, in scurta perioada cand am putut sa-l observ fara influente externe, a mers mai bine la 1000 de focar si cu 12 kile decat cu luneta de 3 kile si 560mm.
COLIMARE:
In sfarsit, am obtinut o colimare perfecta, multumita unei piese pe care am comandat-o unui strungar. Ma gandisem sa schimb colimatorul pentru unul "self centering", dar dupa ce am chibzuit mai bine, mi-am facut o piesa care permite cuplarea colimatorului direct la adaptatorul de 2" al OAG-ului (sau camerei daca nu folosesc OAG). Astfel, dupa ce introduc camera in focuser si o fixez bine, desurubez tot ansamblul lasand doar piesa de 2" + corectorul de coma in focuser, si in loc pun colimatorul. Dupa colimare, il scot si re-insurubez ansamblul camera- roata-oag. In acest fel, asigur coincidenta 100% intre axul optic pe care am facut colimarea si ccd deoarece trenul optic nu se misca din loc. Asta era teoria si ma bucur sa vad ca in practica funcioneaza pe masura asteptarilor.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
690.1 kb |
Vizualizat: |
de 1894 ori |

|
|
887.52 kb |
de 1894 ori |

|
|
818.47 kb |
de 1894 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 16 Mar 2013 03:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte tare imaginea !
Si cu problemele avute si tot a iesit ceva frumos...
Vezi "de unde sare iepurele"
Felicitari !
Max
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Mar 2013 08:13 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa imagine si multe peripetii.
Vad ca ai pamant fertil acolo ... sa bagi putin si in axa RA .
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Mar 2013 08:13 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa imagine si multe peripetii.
Vad ca ai pamant fertil acolo ... sa bagi putin si in axa RA .
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 16 Mar 2013 08:49 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Frumoasa imagine si multe peripetii.
Vad ca ai pamant fertil acolo ... sa bagi putin si in axa RA . |
In care poti sadi o seminta de floarea soarelui ca am auzit ca face autoghidaj bun dupa Soare
.
Si mie imi place cum a iesit, foarte bine, felicitari !
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|