Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 10 Feb 2013 21:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
AstroFire Membru

Data inscrierii: 16 Oct 2010 Mesaje: 388
|
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 15 Feb 2013 15:28 Download mesaj |
|
|
|
Am urmarit o conversatie cu autorul programului SkyTools, si a spus, ca primele date erau date mai vechi, si au fost intoduse numai pentru o estimare a locatiei, acum au aprut date mai noi in program si asa arata harta:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
266.23 kb |
Vizualizat: |
de 5928 ori |

|
_________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
cristiastronomie Membru

Data inscrierii: 15 Feb 2013 Mesaje: 62
|
Trimis: 15 Feb 2013 16:44 Download mesaj |
|
|
|
Iliut Nicolae a scris: | Se poate incarca asteroidul si in Stellarium.
Configuration window->Plugins->Solar System Editor->configure->Solar System->Import orbital elements in MPC format...->Select bookmark->near Earth asteroids->Get orbital elements ->Se selecteaza asteroidul dorit->Add object
Si urmariti asteroidul cu un nou tip de miscare nu retrograda ci retardata  |
Ce versiune ai folosit?
Eu am incercat cu 0.12.0, ultima stabila si se misca normal doar daca maresti viteza din bara de jos.
|
|
Sus |
|
 |
StarChild Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011 Mesaje: 1603
Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-) Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3133
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Feb 2013 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Interesant este ca in inregistrarea de mai jos recent postata pe Astrobin, cu 2012 DA14, a surprins intamplator si un alt obiect aflat in miscare (???) , greu vizibil, care pare sa intersecteze aproape perpendicular traseul aparent al lui DA14 :
http://www.astrobin.com/32867/
Ultima modificare efectuata de catre URANUS7 la 16 Feb 2013 16:04, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 16 Feb 2013 16:00 Download mesaj |
|
|
|
Vro racheta pusa sa-l intercepteze. Mai rapida decat el. O fi vreun satelit.
Defapt care-i care din cele doua?
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 16 Feb 2013 17:08 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 09 Mar 2013 10:56 Download mesaj |
|
|
|
Foarte frumoasa captura, Alex.
As fi curios sa stiu ce camera ai folosit. Pare sa aiba o rezolutie destul de mare.
Imaginea e perfect stabilizata in film.
|
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
Trimis: 09 Mar 2013 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Salut URANUS7,
URANUS7 a scris: | Foarte frumoasa captura, Alex.
As fi curios sa stiu ce camera ai folosit. Pare sa aiba o rezolutie destul de mare.
Imaginea e perfect stabilizata in film. |
Am folosit o camera CCD racita sub temperatura ambianta cu 40 de grade (Peltier), anume SBIG STL 6303E. Imaginile au fost mai apoi procesate cu Maxim DL (reducerea efectelor de dark, bias, flat si alinierea imaginilor), si salvate ca film. Am mai procesat putin si in Adobe Premiere Pro fisierul video rezultat, dar nu prea mult
Din pacate am avut cer innorat in ziua apropierii minime, imaginile sunt luate cand era mai departe deja
Alex
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 09 Mar 2013 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. Daca nu ma insel (cineva sa-mi spuna) esti singurul roman care a avut sansa si a muncit sa ne faca un film cu 2012 DA14 . Personal, mi-as dori sa ai mai multe interventii de asemenea valoare, pe Astronomy.
Felicitari.
|
|
Sus |
|
 |
|