Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M31-04-10-11.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236354
Numar de utilizatori inregistrati: 2877
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Autoutilare

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 02 Oct 2012 21:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Daca motorizezi masa frezei si o legi la PC cred ca poti sa iti faci CNC, asta daca nu e deja motorizata, din film nu-mi dau seama.
Frumoase jucarii.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 02 Oct 2012 21:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu sunt motorizate inca, dar asta trebuie facut. Motorizarea e treaba relativ simpla, un pic mai complicat e cu legarea la calculator, dar partea mecanica de actionare este aproape imposibil de facut in conditii artizanale si pregatirea cu suruburi cu bile a costat doar ea vreo 700 de euro.
Deocamdata o sa lucreze asa, pana i-o veni sorocul. Mai am de terminat cateva proiecte pana atunci.
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 02 Oct 2012 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ohoo, felicitări și să le folosești sănătos și cu folos! Ai un atelier demn de invidiat! Dacă te interesează CNC te pot ajuta, am ajutat mai demult un prieten să-și facă un router pentru decupat folie. Al meu CNC încă nu este asamblat, am doar driverele, motoarele și câteva profile de Al industriale pentru cele 3 axe. Mai am două mecanisme de la imprimante A3 vechi, foarte solide, cu motoare mari. Problema este spațiul de lucru... nu am un atelier unde să mă desfășor cum trebuie.
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 02 Oct 2012 21:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da dragute , sa le folosesti cu spor . era fain sa poti face filete pe strungulet nu am vazut cutie de viteze sau are roti dintate de schimb ? port cutitul arata ciudat sau nu e montat inca
SN-400 nu e lipsit de precizie daca revizuiesti un pic si cureti ghidajele si reglezi jocurile.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 02 Oct 2012 21:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se poate face tot ce poti visa pe strungul ala. Am o multime de SDV-uri la ambele scule - cap divizor (la freza), dispozitiv de determinat centrele (la freza), dispozitiv de determinat conturul (la freza), randalina (strung), lineta (strung), set de roti dintate pentru filete si inca o tona de alte device-uri care nu-mi vin in cap acum.
La SN am facut o revizie capitala cand l-am luat dar nu s-a putut mai mult - ghidajele sunt uzate si ca sa le fac presupunea prea mult efort, in primul rand financiar.

@Erwin - o sa-mi fac timp sa ajung la Timisoara si Arad in toamna asta si o sa va vizitez cu siguranta pe voi, cei de acolo. Si abia astept sa-mi explici despre ce e vorba. O sa ma bag si eu pe forumul ala cu CNC-uri sa incep sa invat cate ceva intre timp.
Era un baiat pe forum pe aici, Mugur, din Buzau, care avea un CNC facut artizanal, il costase vreo 3000 de euro. Nu l-am mai vazut pe aici.
Mai vorbim despre asta, poate tot pe aici pe undeva.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 09 Feb 2013 21:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

A venit vremea sa lucrez la sculele sosite de ceva vreme. Am despachetat totul, le-am inventariat, am vazut ce ar mai trebui (nu multe pentru moment) si fiindca primul proiect avut in vedere este off-axis-guider-ul, nu vreau sa fac greseli grosolane. Asa ca am inceput sa caut material documentar (fiindca meseriasii disponibili azi in tara sunt pensionari iar cei mai in putere culeg capsuni) si am gasit asta:
http://www.youtube.com/user/mrpete222
Este un mare meserias din State, se pare ca a fost un fel de profesor la o scoala cu profil tehnic de la ei (face referiri dese la copiii care lucrau pe anumite utilaje) iar tutorialele sale acopera o gama uriasa de prelucrari mecanice, manuale sau mecanizate.
Celor ce au inclinatii spre asa ceva, chiar daca nu au strung si freza ca mine ci doar bormasini, spirale, tarozi si filiere, le recomand calduros sa se uite pe aici.
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 11 Feb 2013 00:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da nenea Tubulcain is 'da dedi' Mr. Green . I-am vazut toate filmuletele. Cam stie cu ce se mananca strungaria Wink .

Daca vrei sa ai parte de ore intregi de cursuri ca la scoala cauta pe youtube "lathe learning" si dai peste o serie intreaga de filme luuuungi da bune.

Un exemplu:

http://www.youtube.com/watch?v=0Dzt_HzWptw

www.cloudynights.com
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 11 Feb 2013 03:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai revenit, neox! Smile
Eu am doar un universal mic... deocamdată. Dacă aș avea un atelier unde să pot lucra în voie (nu în apartament) aș strânge materiale pentru construcția unui mic strung. Am văzut o mulțime de piese pe la piața de vechituri și mai sunt și pe la fier vechi componente de la diferite utilaje. Poate nu ar ieși așa meseriaș ca unul cumpărat dar ar fi utilizabil pentru ATM.

Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Feb 2013 19:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine te/v-am regasit Smile

Nu stiu daca se merita chinuiala , doar daca esti foarte pasionat de construitul in sine. Plus ca batiul ar trebui din fonta cat mai rigid posibil altfel flexeaza si nu scoti piese tocmai cilindrice. Pe unul cumparat ai avantajul ca poti face filete si ai avans automat. Daca e vorba de spatiu as lua o chinezarie mai mica si mai ieftina si l-as imbunatati incet, incet. Mai schimbati rulmenti conici, mai schimbate angrenaje, mai reglate saniile pe ici pe colo si merge foc Smile . Am observat ca la seria de ministrunguri de provenienta Sieg gasesti cam orice piesa de schimb posibila si in ultimul timp au inceput sa le faca mai atent decat in trecut mai ales ca au trecut pe motoare 'brushless' mult mai fortoase. Undeva pe youtube am vazut unul bine reglat cu eroare de sub o sutime la universal si taia 2mm odata in bara de otel.
Acu' daca ai loc berechet un strung mare si chiar autohton ar fi prima optiune cred, vad o groaza de oferte second.

www.cloudynights.com
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 28 Feb 2013 02:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

http://www.flyelectric.ukgateway.net/mill.htm#topg

o idee daca ai deja un strung

Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Feb 2013 15:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multam pentru link Smile !
E chiar ce cautam pentru bormasina fixa.

www.cloudynights.com
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Feb 2013 17:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru obsedatii de mestereala Very Happy Cool

http://www.micro-machine-shop.com/

www.cloudynights.com
Sus
2SKY
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 10 Mar 2013 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am si eu o intrebare , cind mergi sa-ti taie giamgiul un geam poti optional sa slefuiesti cantul am vazut asa masina de slefuire cu banda si apa la OGLINDA Timisoara si in Sagului.Stie cineva ce fel de banda cu smirghel este aceea normala ce se gaseste in comert (diverse marimi),s-au diamantata ~ ceva special, ca pe net am tot cautat si nu am gasit diamantata.... mersi. 2SKY
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 10 Mar 2013 21:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

2SKY a scris:
Am si eu o intrebare , cind mergi sa-ti taie giamgiul un geam poti optional sa slefuiesti cantul am vazut asa masina de slefuire cu banda si apa la OGLINDA Timisoara si in Sagului.Stie cineva ce fel de banda cu smirghel este aceea normala ce se gaseste in comert (diverse marimi),s-au diamantata ~ ceva special, ca pe net am tot cautat si nu am gasit diamantata.... mersi. 2SKY

S-au dus geamgii de pe vremuri... sau poate nu, or fi ramas doar giamgii.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 10 Mar 2013 21:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si ca sa-ti lamuresc dilema, banda aceea nu este diamantata, este totusi o banda speciala, care rezista bine la apa (smirghelul obisnuit are un clei care se dizolva in apa - asa am facut eu rost de cateva kile de abraziv de calitate, perfect calibrat ca si marime, cand mi-am facut oglinda de 150 mm).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact