Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
crapul Membru

Data inscrierii: 06 Feb 2013 Mesaje: 4
Motto: If you gaze for long time into an abyss, the abyss gazes also into you. Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Feb 2013 18:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: magnificare pt foto planetara |
|
|
|
Hello there,
Sunt nou in lumea astrophoto si as dori sa-mi impartasiti si mie din experienta voastra. Am un Newtonian 200mm/1000 si as vrea sa reusesc sa fac ceva fotografii de detaliu la jupiter/saturn cu un DSLR Canon 500D. Am montat camera pe telescop in focar cu un adaptor T2 si am remarcat campul vizual destul de larg pt senzorul de la 500D pe 1000mm cand am tras niste cadre la Jupiter (1° 16‘ 41"/0° 51‘ 14"). Va rog, imi spuneti si mie ce adaptoare, lentile barlow, teleconvertoare folositi ca sa mariti distanta focala sau sa reduceti campul vizual?
Sau daca ati reusit sau voi reusi sa iau o imagine planetara decenta la Jupiter cu un DSLR pe un newtonian cu distanta focala de 1000mm?
Va multumesc,
Andrei |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 06 Feb 2013 19:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
Daca faci o poza si aplici crop 100% ar trebui sa se vada detalii (benzile, GRS si altele).
Solutii de imbunatatire ar fi:
- mai multe cadre si stacking
- filmare in mod crop 100%, are canon hackuri, dupa aia stacking
- barlow 2-5x
- camera planetara dedicata (daca nu iti place ce iese cu canon) |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 06 Feb 2013 19:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|