Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 29 Ian 2013 02:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: M31 - RGB - brut pentru procesare publica |
|
|
|
O poza care asteapta de mai bine de doua luni randul la procesare... Din pacate cred ca vor mai trece inca atat pana ma voi apuca de procesare asa ca cer ajutor
Sunt 2 nopti de achizitie: prima cu transparenta 4/10, seeing 5/10, a doua transparenta 6/10, seeing 6/10.
Timp de expunere 3h ( ziua 1 -56' ; ziua 2 -124'), Canon 1000Da racit, fwhm e bun, dihtering, temp senzor: (ziua 1 = 0 grade), (ziua 2 = -5 grade), background 1%, ghidaj OAG, newton 200mm, f/ 3,3 ; 670mm focala.
http://dl.dropbox.com/u/67109489/2012-11-18%20Andromeda.rar
Procesarea membrilor trebuie sa respecte conditile enuntate de moderatorul sectiunii in topicul:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=8816&start=0
Citat: | aplicati un watermark pe fiecare din procesari pentru a stii cine anume a facut procesare.
Rugamintea se aplica pentru toate cadrele postate aici indiferent cine pune la dispozitie cadrele brute si cine le proceseaza.
De asemenea obligatorie este ca, atat partea de Credits adica cine a achizitionat imaginea cat si watermark-ul reprezentand semnatura celui care a procesat imaginea, sa fie clare si perfect citibile pe imaginea finala. Cred ca chestie atat de respect cat si de bun simt.
In al doilea rand accept doar o singura procesare pe membru deci nu incercati sa puneti n+1 variante, daca nu sunteti siguri de procesare asteptati pana apar alte variante si va puteti orienta si inspira din ele.
Rog de asemenea, sa explicati ce anume si in ce ordine a fost facut pe partea de procesare (altfel nu vad rostul topicului).
...........................................
Imaginile postate aici nu pot fi folosite pe blog, website, liste de discutii sau orice alta forma de publicare fie electronica fie de orice alta natura din motive mai mult decat evidente decat in cazul in care "proprietarul" imaginii isi da in mod express consimtamantul. |
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 29 Ian 2013 08:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Emil, stiu ca nu este cazul sa intreb aici dar de unde/cum ai luat valorile legate de transparenta si seeing?
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3624
|
Trimis: 29 Ian 2013 17:52 Download mesaj |
|
|
|
Ei ...nu a indraznit nimeni . Felicitari pentru munca de achizitie Emil ! mare bogatie de detalii si mult de munca ar fi la prelucrare . eu am dvelopat repede in 1 ora de munca pe Pixinsight.
am bagat o rafala de wavelets pe layer R in hyperbolic unele cu 73 altele cu 92 cu smalscale 3 si cu 16. apoi autohistogram dar cu parametri reglabil . mai un HDR multiscale mai un greystoration si un mic local histogrameqalization. asta pe scurt . apoi cu parere de rau in fotoshop am dat resize la rezolutie mai mic si apoi transformat in Jpeg cu comprimare.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
445.59 kb |
Vizualizat: |
de 8322 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 29 Ian 2013 18:20 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 29 Ian 2013 19:11 Download mesaj |
|
|
|
Ma pun sa o procesez imediat dupa ce imi bag inapoi Windows 7 (sunt pe Ubuntu 12.10 si e un r***t de OS , scz. de exprimare )
Revin cu edit
_________________ Stoian Andrei-Marian |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 29 Ian 2013 19:25 Download mesaj |
|
|
|
@Catalin am folosit un aparat cu numele de - "ochiometru" pentru valorile de seeing si transparenta - o scara pur empirica bazata exclusiv pe experienta proprie.
10/10 este cerul perfect pe care inca nu l-am intalnit,
9/10 fwhm in dss-live este sub 3,3 pixeli (pe munte la 2000m) iar
1/10 este pentru cazul in care in dss-live fwhm e peste 5 pixeli. Se poate si mai rau... insa nu mai conteaza.
In locatia de unde pozez de obicei, in noptile bune, estimez un maxim 7/10 (seeing), si 8/10 (transparenta). 5/10 este ceea ce intalnesc de obicei acasa la 500m altitudine.
@JaVaB0y - eu folosesc Linux de ani buni...
Spor la procesat tuturor.
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 29 Ian 2013 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Salut! Procesat in PI(stretching, DBE, HDR, dark structures enhance, RGB balance, ANR) si apoi in PS(contrast, levels, saturatie, sharp) . Au un gradient rosu cam urat, este poluare luminoasa de unde ai achizitionat?
|
300.77 kb |
de 8239 ori |

|
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon
Ultima modificare efectuata de catre Catalin M. T. la 30 Ian 2013 09:21, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Aciduzzu Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 107
|
Trimis: 29 Ian 2013 21:11 Download mesaj |
|
|
|
JaVaB0y a scris: | Ma pun sa o procesez imediat dupa ce imi bag inapoi Windows 7 (sunt pe Ubuntu 12.10 si e un r***t de OS , scz. de exprimare )
Revin cu edit  |
Iti multumim ca ne-ai anuntat, deja eram ingrijorati unde ti-e Windows-ul. Poti sa ne spui cu ce anume a imbogatit postul tau continutul acestui topic?
Sper ca iti dai seama ca anuntand ca o sa vii cu varianta ta de prelucrare ti-ai facut un mare deserviciu. Daca nu apari aici cu poza anuntata sau daca ea nu e de exceptie, o sa te cam faci de ras. Adica bati toba si apoi vii cu o poza mediocra? Nu merge, dom-le!
Si uite asa am facut si eu un post la fel de "bogat" in continut.
Imi cer scuze pentru off-topic dar nu m-am putut abtine. Promit sa las mai departe acest topic dedicat frumoaselor realizari ale celor care au acceptat provocarea lui Emil si care investesc ore bune pentru asta. Asta e ceea ce vrem sa vedem aici si sper ca asta sa fie ultimul post off-topic de aici.
|
|
Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 30 Ian 2013 00:57 Download mesaj |
|
|
|
Am zis ca revin cu edit cu imaginea ... dar neh.. opriti-va din off-topic
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 30 Ian 2013 01:07 Download mesaj |
|
|
|
Prelucrarea mea facuta dupa cum urmeaza:
am stacuit cele doua poze in MaximDL modul Sum, ca sa obtin semnal mai puternic. Din pacate alinierea cadrelor nu a fost cea mai buna si a trebuit sa tai cam mult din margini.
Rezultatul l-am bagat in Photoshop unde am facut level si curves si apoi in StarTools unde i-am facut stretch / contrast / sharpening / color balance / HDR si un pic de flux (fractal).
|
963.82 kb |
de 7945 ori |
![andromeda 4 [1600x1200].png](files/andromeda_4_1600x1200_661.png)
|
Ultima modificare efectuata de catre jimao22 la 31 Ian 2013 01:00, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 30 Ian 2013 01:28 Download mesaj |
|
|
|
M-am jucat putin doar cu prima noapte....multam Emile!
100% PixInsight
|
393.04 kb |
de 8140 ori |

|
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
Khristiansen Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 79
|
Trimis: 30 Ian 2013 02:28 Download mesaj |
|
|
|
Mie asa mi-a iesit...
Am folosit Adobe Lightroom si Photoshop.
|
594.22 kb |
de 8107 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre Khristiansen la 30 Ian 2013 02:54, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 30 Ian 2013 13:17 Download mesaj |
|
|
|
Felicitări pentru imagini. Au o mulțime de informație.
Am încercat și eu o prelucrare, dacă tot este înnorat afară de cîteva săptămîni și de imaginile mele sînt deja sătul.
1. crop pe imaginea 1 pentru a avea dimensiuni identice cu a 2-a.
2. DSS cu cele 2 imagini
3. ajustări minore pe imaginea non-lineară, cu Capture NX2 (color control point pe centrul galaxiei, noise reduction, levels local pe colțul stînga-sus, high-pass, color balance).
|
192.08 kb |
de 8041 ori |

|
_________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 30 Ian 2013 15:16 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|