Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233872 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 22 Ian 2013 22:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Videos Sky |
|
|
|
Salutare,
Ieri am aflat despre un soft nou care va face (cred eu) revolutie la mine in batatura.
Spun asta deoarece, acest Videos Sky (e facut de un francez, d-aia se cheama asa) transforma o camera de ghidaj (cum este a mea ORION Star Shoot Auto Guider sau SSAG) sau una deep-sky, intr-o camera planetara, facand video din achizitiile ei.
Programul se descarca de aici - http://ercs.electronique.perso.sfr.fr/Web/Vs_2011_EN.htm - si nu prea are nevoie de multe explicatii, fiind destul de explicit in alcatuire si relativ simplu de folosit.
Camerele suportate sunt - dupa cum suna in explicatiie si in titlul din site - Orion SSAG, APOGEE, BASSLER ACE, QHY5, DMK, ARTEMIS si ATIK.
Neavand o camera planetara (decat una cu imprumut, care sta la mine de vreo 6 luni), nu am intrat prea mult in domeniul fotografiei planetare, decat asa, tangential. Pe langa camera imi lipsea si un telescop cu focala mai lunga, care e pe drum insa.
Deci se impunea o schimbare, care a venit odata cu acest soft foarte util.
In seara asta am probat-o cu SSAG-ul si am constatat ca MERGE!
Atasat am facut 2 capturi de ecran cu programul in timpul unor achizitii de film la Luna. Urmeaza sa fac o prelucrare a lor sa vad daca e totul ok.
Ca si prima impresie, faptul ca am facut dintr-o camera de ghidaj una planetara, a avut un impact puternic asupra mea, in sensul pozitiv.
In sensul negativ, am o nedumerire privind niste zone orizontale mai deschise la culoare care apar in partea de sus a ecranului cand se fac capturi. Nu stiu de unde sunt si nu am verificat daca se regasesc si in film (sau daca apar evidente dupa stacarea din REGISTAX sau AUTOSTAKERT.
O sa vad si va spun.
Oricum, eu zic ca merita sa-l aveti la dispozitie, marfa buna si gratis e rara in ziua de azi.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
165.94 kb |
Vizualizat: |
de 5309 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
396.9 kb |
Vizualizat: |
de 5309 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 22 Ian 2013 22:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Videos Sky |
|
|
|
jimao22 a scris: | ..transforma o camera de ghidaj .., intr-o camera planetara, facand video din achizitiile ei.. | TIS, Basler si altele nu stiu sa filmeze? Ce aduce nou softul?
LE: pana acum singura imbunatatire ar fi cropul configurabil ca pozitie si dimensiune, desi si celelalte softuri stiu (firecapture, sharpcap) dar parca nu poti seta pozitia ferestrei.
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca te uiti cu atentie, este si Dmk acolo. Sunt sigur ca este o camera planetara, cu un soft dedicat deja, bun.
Dar ai o alta alternativa in a transforma o camera de ghidaj, ca a mea, sau o camera deep-sky, intr-o camera planetara?
Eu nu cunosc...
Am facut referire la camera mea in mod special, poate sunt si altii care nu au deja un DMK sau DBK si vor sa faca ceva la planete.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:24 Download mesaj |
|
|
|
N-am inteles insa ce intelegi prin camera "planetara".
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:34 Download mesaj |
|
|
|
Hmm.
Esti pus pe contre in seara asta.
O camera planetara face FILM, achizitie video, ca sa-l poti prelucra in REGISTAX sau AUTOSTAKKERT.
Ca daca vrei sa fi chinez si sa faci poze individuale la planete si apoi sa le stachezi, nu te tine nimeni.
Si poti sa faci asta si cu o sapuniera, tinuta in mana. Depinde unde vrei sa ajungi cu rezultatul.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Camerele astea produc imagini, softul de captura le salveaza fie ca imagini fie ca film, nu cred ca asta e important, registax face stack din ambele. N-am astfel de camere dso/ghidare, dar ele nu pot salva automat cadre (imagini)?
Insa mai e si partea a doua, cand am studiat problema achizitiei unei camere pt. planete, era si varianta sa iau o mixtura planete-dso, pixel mare, 16 bit, racire, totul era ideal, mai putin fps-ul, doar 15. Si mai mult de atat unii erau de parere ca astfel de camere nu se "impresioneaza" eficient la timpi mici de expunere necesari la planete, desi sunt sensibile, au 16 bit totusi le trebuie un timp mai lung sa produca imaginea (cel putin asta am inteles).
Nu-s pus pe contre incerc doar sa ma lamuresc.
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:56 Download mesaj |
|
|
|
Esti softist deci ar trebui sa sti. Camerele astea nu fac achizitie de film, ba asta de ghidare a mea, pana acum, facea niste imagini jalnice bune DOAR pentru autoguiding. La autoguiding se pricepe foarte bine dar altfel, nu are driverele necesare ca sa faca ceva de calitate.
Iata ca a venit rezolvarea...
Camerele deep-sky fac poze, dar cu programele dedicate sau chiar cu Maxim, nu poti face mai mult decat poze individuale, nicidecum film.
Iar precum probabil sti, la planete ai nevoie de mii de cadre, luate cu o frecventa cat mai mare, ca sa poata fi apoi alese cele bune din ferestrele de seeing si apoi stacuite si prelucrate ca sa iasa detaliile din ele.
DMK, DBK si probabil alte cateva din lista sunt deja camere planetare si au programe dedicate cu care fac film din start. Nu stiu de ce s-a chinuit autorul softului sa faca ceva si pentru ele. Probabil o fi vreo explicatie, neavand astfel de camera, nu stiu care este aceea.
Altfel, toate datele necesare le gasesti pe site-ul indicat sau in postarile de mai sus. Sau poti evident, experimenta tu insuti si sa aducei ceva noutati aici.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 01:12 Download mesaj |
|
|
|
Am sa-l incerc, macar de dragul cropului, la sharpcap e in colt, la firecapture e central (sau invers), unde ghinion cam tot timpul sunt fire de praf. Mai e si functia de tracking ISS dar n-am monturile de acolo.
Ceea ce vroiam sa zic e ca nu faptul ca face film transforma o camera intr-una planetara. Pot de exemplu sa salvez BMP, asta nu inseamna ca e mai putin planetara ci doar ca se umple HDD-ul cu mii de fisiere, in loc de un singur AVI. Cateodata preferam poze, le prelucram bulk in Lighroom.
Spor.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Ian 2013 08:34 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|