Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233885 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 616
|
Trimis: 22 Apr 2012 10:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Am vazut ceva ce nu am mai vazut pana acum |
|
|
|
Azi dimineata la ora 3:10 m-am trezit fara sa vreau, de voie de nevoie, am luat o gura de ceai, mi-am intors placa de lemn pentru barilet care am dat-o cu baitz ca sa o mai inchid la culoare si sa se zvante si pe partea cealalta. Eu am apartamentul cu sufrageria si bucataria la est, iar dormitorul mare dormitorul mic la vest(rasarit si apus ).
Dupa ce intorc placa de lemn arunc o privire pe cer pe geam la bucatarie, stele multe, dar nu ca la tara, in mintea mea("daca aveam telescopul gata nu ma mai culcam pana-n zori" )
La 3:15-3:20, ma intorc la culcare, intre timp deschisesem geamul la dormitor sa intre nitel aer, ma duc sa il inchid, dar stand cu privirea spre cer si am vazut ceva ce nu am mai vazut pana acum, cum spune si titlul. Nu a durat nici o secunda cred ca 0,5 , o dunga luminoasa cazand spre apus(vest), masurata in grade din ochiul liber, intre 15 si 20 de grade.
Cred ca a fost o ramasita/fragment de meteorit din spatiu intrand in atmosfera.
Pot spune ca acea jumatate de secunda , ma surprins foarte tare.
Ce sa spun, daca erau si mai multe era mai frumos. Lumina a fost de intesitate maricica, pot spune ca lumina unui neon privit de la 60metri. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Apr 2012 10:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Probabil ai văzut un meteor mai măricel din curentul Lyridelor care a trecut azi-noapte. Din păcate la Timișoara cerul a fost acoperit și nu am mai ieșit. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 22 Apr 2012 11:09 Download mesaj |
|
|
|
Asa este Erwin, acum am citit si eu despre curentul Lyridelor si cica aseara a atins punctul maxim, ca sa zic asa.
Poate pentru ATM-istii cu experienta este ceva obisnuit, dar pentru mine a fost super tare  |
|
Sus |
|
 |
Incepator Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012 Mesaje: 131
|
Trimis: 17 Dec 2012 18:42 Download mesaj |
|
|
|
Pt. ca nu prea mai sunt conditii propice pt. observatii ma tin mai mult de .....scris....
Vara asata mi s-a intamplat chiar sa surprind prin ocular o fractiune de secunda ... cred ca o stea cazatoare. Am ramas cu imaginea ca as fi urmarit un carbune aprins sau un jar dintr-n foc. As spune ca am vazut si dara de stelute ce bineteles ca a disparut imediat..
Sa fi fost chiar o stea cazatoare?
Vi s-a mai intamplat sa surprindeti prin oculat o stea cazatoare ? |
|
Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 17 Dec 2012 20:27 Download mesaj |
|
|
|
Ce ai vazut tu, a fost un fragment de meteorit care, cand a intrat in atmosfera s-a aprins si in acelasi timp a inceput sa se dezintegreze. Iar dara de "stelute" erau fragmentele din timpul dezintegrarii...
Sper ca te-am lamurit cat de cat
Alex |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 18 Dec 2012 11:49 Download mesaj |
|
|
|
Incepator a scris: | Sa fi fost chiar o stea cazatoare? Vi s-a mai intamplat sa surprindeti prin oculat o stea cazatoare ? |
ohoo... si inca de cate ori
cel mai tare e cand le vezi traversandu-ti campul exact prin centrul obiectului pe care vrei sa-l observi (te si sperie) - cel mai des am vazut in timp ce ma uitam la M13, la M42 si de mai putine ori la M57.
o data chiar am ramas sa ma uit la dara lasata in urma, fiindca era mai interesanta decat obiectul pe care-l aveam initial in ocular  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2013 Mesaje: 13
|
Trimis: 23 Ian 2013 00:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: saluttttt |
|
|
|
am un Celestron C8 S-GT , l-am asamblat cum am stiut, dar mai departe nu stiu sa-l setez, daca il fixez eu pe luna sau pe jupiter, saturn etc, vad, dar nu stiu cum sa fac aliniamenentul, sa-mi arate automat.. etc.. caut p cineva pasionat care ma poate ajuta.. stau in bucuresti.. va multumesc si scuze de deranj |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|