Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236316 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2874 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Lazanu Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008 Mesaje: 182
Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 22 Ian 2013 18:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: Solutie conectare SPC900NC modificat |
|
|
|
Dragi coforumisti,
Dupa indelungi sapaturi in stanga si in dreapta, ma confrunt cu problema de mai jos.
Am modificat un SPC900NC (pt a face un autoguider) pt expunere indelungata (SC1) dupa instructiunile de aici http://home.zonnet.nl/m.m.j.meijer/D_I_Y/spc900nc.htm si am facut si o interfata cu optocuplori pe port paralel dupa linkul acesta http://webspace.webring.com/people/ds/star...der.htm#22.
Acum, problema cu care ma confrunt este cea a lipsei unui port paralel. Nu as vrea nici sa achizitionez o epava de laptop cu paralel din fabrica. Cum un adaptor simplu USB to parallel stim cu totii ca nu functioneaza, am dreptate daca afirm ca singura solutie ar fi un adaptor PCMCIA to parallel (dar si PCMCIA e vechi si nu as prefera) sau un adaptor ExpressCard to parallel? Nu reusesc sa ma lamuresc daca adaptorul ExpressCard to parallel ar rezolva problema; adica daca si functioneaza. Este solutia pe care as prefera-o.
Aveti cumva cunostinte despre existenta altor solutii eventual testate ca sa fiu sigur ca vor functiona? Dintre cei care ati mai modificat SPC900NC, cum ati procedat pana la setup-ul final si functional cu autoguide?
Stiu ca cel mai usor ar fi fost sa imi iau un QHY5 si eliminam din start complicatiile cu portul parallel. Insa banii sunt factorul ce ma determina sa folosesc webcam-ul modificat.
Ca info suplimentare: am un EQ5 motorizat cu ST4 scos in afara la care vreau conectat acest autoguider diy. Am in plan ceva astrofoto printr-un Canon 70-200 F4L autoghidat de un obiectiv mai vechi Sigma de 200mm la care sa conectez webcam-ul. Chiar daca pt foto prin L-ul de la Canon nu ar trebui neaparat ghidaj, mai am un Celestron 120XLT prin care as putea poza cateva DSO-uri (desigur, cu o luneta de ghidaj cu focala ceva mai mare).
Thank you in advance  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11387
|
Trimis: 22 Ian 2013 19:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ai laptop? Probabil exista docking station cu expansion port, cel putin al meu are porturile fizice dar nu si mufa, e disponibila doar cu docking station adecvat. Desi daca banii sunt problema, probabil ca nu e cea mai fericita solutie. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 22 Ian 2013 19:24 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 22 Ian 2013 19:44 Download mesaj |
|
|
|
Pai da, dar asta nu ma scapa nicidecum de complicatia cu portul paralel. Controller cu optocuplori am si eu, doar ca e pe paralel. Si chiar daca ar fi sa il elimin, cumparandu-l pe al tau, raman cu camera tot pe paralel si cam tot aia e. Am I right?
As scapa de paralel doar daca as renunta sa o mai folosesc in modul pt expunere lunga, astfel conectand-o doar pe USB si luand interfata ta. Dar ma tem ca folosind camera fara modificarea facuta, nu e indeajuns de sensibila. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 22 Ian 2013 19:52 Download mesaj |
|
|
|
Portul paralel prin ExpressCard este un port paralel adevarat, conectat direct pe busul PCI.
Cele pe USB sunt, in general, doar emulari. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

|
Trimis: 22 Ian 2013 23:20 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult pentru confirmare, nobody.
O sa imi iau cat mai curand un astfel de adaptor si o sa incep sa testez camera impreuna cu tot setupul.
Si sper cat mai repede sa ma pot lauda si cu ceva rezultate
Cer senin tuturor! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|