Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 06 Dec 2006 20:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pagina presonala web |
|
|
|
Dupa multe luni am reusit sa-mi "actualizez" pagina web. Printre altele am scris si un articol despre curatarea oglinzilor/obiectivelor. As vrea sa imi spuneti daca am greseli si ce completari ar trebui sa aduc. Pagina este: www.astroclubul.org/sarpe
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 06 Dec 2006 21:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Excelent articolul despre curatarea opticii , am sa-ti urmez sfaturile .Asa daca nu iese bine am pe cine da vina . Apropo de erori "care un fac bine" .
As avea si eu de adaugat o sugestie - daca va puteti depozita in siguranta telescoapele cu oglinda in sus - puteti sa fiti SIGURI ca nu se va depune nici un fir de praf pe ea. _________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 06 Dec 2006 21:39 Download mesaj |
|
|
|
Asta da, asa e cu depozitatul telescopului. Dar problema e ca metoda nu poate fi aplicata pentru toate tipurile de telescoape. Si de asta nu am scris nimic. Multumesc pentru corectura.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1203
|
Trimis: 06 Dec 2006 22:05 Download mesaj |
|
|
|
Obiectivele se curata intotdeauna pe loc, fara scoatere din tub. Pot fi scoase doar daca este praf pe partea interna a obiectivului, in rest nu are rost. Nu cred ca ai curatat obiective in apa ca si o oglinda. Niciodata sa nu faceti asta pentru ca obiectivele sunt fie air-spaced in general, fie oil-spaced. Introducandu-le in apa veti introduce apa inevitabil intre cele 2-3-4 elemente ale obiectivului, ceea ce inseamna ca va trebui sa dezasamblati obiectivul sa il uscati, veti distruge eventual montura de ciment a unora, iar o data dezasamblat este foarte dificil sau chiar imposibil pentru un amator de a fi puse lentilele in pozitia originala si in configuratia originala. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1203
|
Trimis: 06 Dec 2006 22:08 Download mesaj |
|
|
|
Cel mai bine se depoziteaza telescoapele orizontal, tubul culcat orizontal, daca oglinda este fixata de montura. La dobsonurile mari in care oglinda nu este fixata mecanic bine, se pastreaza cu tubul in pozitie verticala. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 06 Dec 2006 22:10 Download mesaj |
|
|
|
Intr-o anume masura ai dreptate. Dar un toate lentilele sunt cum ai spus. Unele pot fi scoase fara nici o problema, chiar daca sunt dublete distantate, etc. Si am si specificat ca trebuie analizat bine inainte daca se va scoate obiectivul sau nu. Si am si spus de ce. Normal fiecare e liber sa "incerce" ce vrea. Eu spun cum am facut si cum mi-a functionat mie
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 06 Dec 2006 22:27 Download mesaj |
|
|
|
poate ai putea pune scris-ul in o rama sa nu fie asa de "batator" ca iese extrem de mare, si te pierzi la citit.
ai putea face douo jumatati cu textul ceva mai mic si sa poti avea un rezumat mai bun.
Sincer sant ca nu am citit gata dar daca ailalti sant impozati, atunci este scris bine  _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 06 Dec 2006 22:31 Download mesaj |
|
|
|
Robert scuza-ma dar nu am inteles ce ai vrut sa imi zici
E scrisul prea mare? Sau ce?
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 06 Dec 2006 23:23 Download mesaj |
|
|
|
sarpe a scris: | Robert scuza-ma dar nu am inteles ce ai vrut sa imi zici
E scrisul prea mare? Sau ce?
Numai bine! |
prea mare nu direct, dar propozitiile sant lungi tinute, si scris-ul relativ de mare te "bate" si pierzi orientarea.
daca ai putea sa le pui in cadre ca sa aiba o relativa ordine. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
|