Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233984 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Bogdan Bogdan Membru

Data inscrierii: 18 Dec 2012 Mesaje: 19
|
Trimis: 15 Ian 2013 14:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: Melotte 15 - Heart Nebula |
|
|
|
In timpul cautarilor pe internet am gasit accidental o imagibe .GIF cu adevarat impresionanta (cel putin la prima vedere), orsicum este cel putin frumoasa macar.
Desi nu sunt cine stie ce descrieri acolo unde am gasit imaginea, am cautat ulterior si am descoperit ca ea contine inima Inimii. Adica aceasta imagine contine un detaliu din centrul Heart Nebula (un roi deschis) numit Melotte 15.
http://3.bp.blogspot.com/-VaRGidy6O14/UORs..._anim2.gif
Am gasit mai departe o galerie a autorului pe care o puteti vedea pe pagina personala a acestuia
http://astroanarchy.zenfolio.com/animations |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 15 Ian 2013 14:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da, am vazut undeva, dar nu mai tin minte unde, cum se face o chesti d-asta tridimensionala (evident falsa) dar foarte de efect. Poate isi aduce cineva aminte mai bine. |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 15 Ian 2013 16:29 Download mesaj |
|
|
|
Nu, acolo se dadea metoda de a face ceva similar, dar pas cu pas. Sunt sigur ca am vazut asa ceva...
Efectul rezultat nu era asa de puternic, unghiul de miscare aici este de 24 de grade, dupa spusele creatorului. Acolo se obtineau doar cateva grade, doar sa dea impresia de tridimensional. |
|
Sus |
|
 |
Bogdan Bogdan Membru

Data inscrierii: 18 Dec 2012 Mesaje: 19
|
Trimis: 15 Ian 2013 18:25 Download mesaj |
|
|
|
Acum depinde...adica aici am impresia ca sunt imagini originale (ale sale presupun) de la care a plecat si a ajuns sa simuleze efectul 3d cu ajutorul softului pe care il mentioneaza, dar prelucrand originalul.
Poate ca ghidul la care te gandeai tu era complet CGI (computer generated imaging), fara sa aibe legatura cu o fotografie reala si totul era construit de la zero pe PC.
Nu pot sa stiu, insa ar fi o posibilitate. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|