Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233973 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Noi 2012 15:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 15 Noi 2012 15:26 Download mesaj |
|
|
|
E posibil sa nu stim noi sa interpretam. In general am vazut ca tendindele cam converg intre 7timer si meteoblue. Norii cam corespund, la meteoblue e jetstreamul care si el da mare parte din valoarea seeingului, umiditate/transparenta cam aia este. Ce nu pot verifica este daca diferenta dintre un seeing de 0.6 si unul de 2.5 chiar se vede practic.
Sa stii ca am gasit zile cu seeing 0.6-0.9 atat la meteoblue cat si la 7timer. Odata chiar am iesit special sa vad si eu la fata seeingul ala de 0.6 si n-a iesit nici mai bine dar nici mai rau fata de altadata. Dar observatia a fost de pe terasa, poate era si influenta blocului. |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Noi 2012 15:39 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
dcristi Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2010 Mesaje: 243
|
Trimis: 15 Noi 2012 16:41 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | ...Ce nu pot verifica este daca diferenta dintre un seeing de 0.6 si unul de 2.5 chiar se vede practic. |
O da! Eu n-am prins 0.6 dar un 0.8 da. Diferenta e imensa. Poti sa pui hartia de calc pe ecran si desenezi planeta Imaginea nu flendura iar detaliile se defocalizeaza putin la 1-2 secunde.
Daca mai adie cate o pala de vant atunci imaginea se strica pentru cateva secunde. Dar nu flendura ci doar defocalizare.
Eu ma joc de ceva timp si cu informatiile de aici:
http://www.meteoblue.com/en_GB/weather/cha...ca_ro_9483
Iti arata cum se misca aerul la altitudini diferite. Pana acum s-a potrivit cu ce am prins "pe teren". Daca avem intersectii atunci apar turbulente iar imaginea e praf. Daca de jos pana sus se misca in aceeasi directie si cu aceeasi viteza atunci imaginea e buna.
La cum arata acum ar trebui sa pun telescopul la racit pentru diseara. Asta daca se imprastie norii. _________________ Dobson 16'' GoTo; DBK 21AU618.as, ASI120mm, ASI174mm |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 15 Noi 2012 17:02 Download mesaj |
|
|
|
Stai, ca e chiar interesant ce arata astia aici:
- deci, ca sa inteleg ce reprezinta diagrama asta, cu benzi colorate: sunt masele de aer, de o anumita temperatura, care se misca cu o anumita viteza, in anumite directii, la anumite inaltimi?
Pai e tocmai ce ne intereseaza pe noi. Ca masele sa curga laminar, si de preferat in acelasi sens, pe toate etajele.
Super tare linkul
Multumim!
Am sa incerc sa-l iau in calcul si eu, ceva mai des, cand ies la obs. (si cand nu e ceata in timp ce anunta senin ) _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 15 Noi 2012 20:33 Download mesaj |
|
|
|
Inainte ma luam dupa meteoblue.
In ultimul timp nu mai ma uit la previziuni de seeing, doar la previziunile de nor/cer senin.
Anul asta am prins seeing bun in 14 si 16 septembrie, 24 si 31 octombrie, 9 si 14 noiembrie.
De FIECARE data pe meteoblue erau indici gen 1-3 cu portocaliu si rosu, si seeingul anuntat in arcsecunde era mare.
Cand e senin scot telescopul la racit. Dupa vreo doua ore ies si eu si ma bazez pe altitudinea la care stelele nu sclipesc.
Daca sunt stabile relativ jos gen 30°, instalez tot. Cand sclipesc relativ sus, ma uit la ocular inainte sa scot camera laptop etc. Daca sclipesc pana sus, demontez tot si ma duc la culcare. _________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 16 Noi 2012 01:12 Download mesaj |
|
|
|
Te referi la a doua poza de sus, aia cu straturile de la 1000 la 500mb?
Flavius, metoda ta e buna cand locul de observatie e langa casa, dar daca trebuie sa te decizi daca iesi pe camp la 30km nu prea mai merge. Din oras de exemplu tot timpul licaresc stelele, indiferent de pozitie, chiar si in noptile cand se prezicea seeing bun, si asta nu neaparat din balcon, ieseam si intre blocuri la plimbare si tot licareau. Acum depinde si ce intelegi prin "licarire". |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|