Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 07 Noi 2012 20:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC 1848 - Ha |
|
|
|
O parte din IC 1848 (Soul Nebula), cat mi-a incaput intr-un mozaic Ha de 2 imagini.
Am si ceva O3 si S2 facut, ideea este sa-l combin in culori si sa vedem ce iese, dar imi mai trebuie cel putin o noapte de O3 si bineinteles, de vreo saptamana ploua
Baader Ha 7nm, Artemis 285, Bosma Apo Triplet 80/560
120 x 900s (in total)
Descriere: |
|
Marime fisier: |
875.33 kb |
Vizualizat: |
de 3717 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Noi 2012 23:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos, multe detalii dar si 30 de ore de expunere,se vede ca a functionat totul bine, asteptam si varianta(variantele) color.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 08 Noi 2012 11:59 Download mesaj |
|
|
|
Imi place tare mult cum procesezi. Imaginea cu contrast bun, curata.
30 de ore?
Vad ca de ceva vreme ai pus newtonul in cui. De ce? Campul mai mare al lunetei sau alt motiv...
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 08 Noi 2012 14:57 Download mesaj |
|
|
|
Nu e o greseala? 120 x 900 sec?
Daca e asa, spune-mi te rog, ai montura la punct fix sau o pui in statie noapte de noapte? Ca asta cu punerea in pol e o treaba care iti ia din timpul util si nici nu ai o consistenta a datelor.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 08 Noi 2012 15:59 Download mesaj |
|
|
|
da, nu e o greseala ? eu 120x900s cred ca nu scot intr-un an...
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 08 Noi 2012 20:52 Download mesaj |
|
|
|
Salutari! Va multumesc pentru aprecieri.
Da, este o mica eroare: sunt 125 nu 120 a cate 15min fiecare, insa distribuite intre 55 la prima parte jumatate si 70 la a doua. In total le-am facut in vreo 5 nopti, de acasa. Montura nu este fixa, insa daca de exemplu previziunea meteo este buna pentru noaptea urmatoare o las afara pe terasa, acoperita, si tot asa pana cand se strica vremea si o bag inauntru.Folosesc AlignMaster pentru punerea in pol si termin in 10-15 minute cu o precizie sub un minut asa ca asta nu este o problema, e vorba mai mult de munca de a cara montura, conetat cabluri etc etc.
Emil, ai perfecta dreptate si sunt primul care o recunoaste, se pare ca m-am molipsit de placerea lunetei "trouble-free", fara istorii de colimare etc etc. M-am hotarat ca newtonul sa-l folosesc doar la galaxii si in rgb, cand ies pe camp, iar luneta de acasa.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Noi 2012 22:32 Download mesaj |
|
|
|
Vlad, este o imagine foarte buna si .... imi place ideea de mozaic (si eu am un senzor micut), insa stiu ce inseamna sa combini toate panourile.
Felicitari!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 08 Noi 2012 22:42 Download mesaj |
|
|
|
Dupa ceva experimente nereusite in trecut, de data aceasta a fost destul de usor in maxim.
A ajutat faptul ca in fiecare noapte ambtras din ambele jumatati, astfel incat la stacuit au iesit relativ la fel in ceea ce priveste fondul si luminozitatea
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Noi 2012 00:45 Download mesaj |
|
|
|
La concluzia asta am ajuns si eu cu Maxim.... Felicitari
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |