Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 25 Noi 2012 20:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ai schema si desenul cablajului ?
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 25 Noi 2012 21:04 Download mesaj |
|
|
|
De fapt, acum imi dau seama ca nu de acest lucru am nevoie .... Aceasta este schema pentru un modul ce functioneaza impreuna cu Hand Controler - ul monturii. Eu vreau sa scot din schema acest HC.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
dikszi Membru

Data inscrierii: 25 Noi 2012 Mesaje: 3
|
Trimis: 25 Noi 2012 21:28 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Pai cred ca ma apuc eu si il fac .... numai ca nu mai am nici clorura ferica si nici acid azotic sa corodez placuta de cablaj (acum 20 de ani trageam din greu la partea de electronica). Schema este atat de simpla incat nu-mi vina sa cumpar montajul ... insa nici nu am verificat disponibilitatea in RO si nici pretul celor 2 integrate.
Multumesc si astept link-ul din Franta (cumva de la Galileo ?)
.... incs ceva .... vreau un EQDIR cu port serial (USB nu ma intereseaza) |
Lista de furnizori convertoare pentru proiectul EQMOD http://eq-mod.sourceforge.net/vendors.html
Eu am cumparat de la Pierre Astro, http://www.pierro-astro.com/EQMod.html#2 , varianta USB
Acelasi adaptor se poate lega si la hand controller, dar in acest caz nu ai driver ASCOM .
Daca folosesti driverul EQDIR , atunci se leaga la montura .
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 25 Noi 2012 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Dupa mine, nu se merita sa-l faci. Daca gresesti ceva, riscul sa arzi montura e mare si nu cred ca gasesti placa electronica pt montura ca si piesa de schimb. Montura e de 30 de ori mai scumpa. Pur si simplu nu merita.
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2134
|
Trimis: 26 Noi 2012 01:03 Download mesaj |
|
|
|
eu l-am dat lui radug pe al meu, cumparat cu ajutorul lui jimao, acum lucrez cu controller-ul. as fi interesat de unul si eu in caz ca se apuca cineva sa-l faca. de cumparat te arde la buzunar cu 200+ lei desi cred ca se poate face mult mai ieftin.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 26 Noi 2012 08:10 Download mesaj |
|
|
|
Da, am fost derutat de mufa aceea RJ45 ... care se poate conecta la HC.
Pai deja am un prieten (membru de pe forum) care se va apuca de constructia lui.
@jimao - sansa sa arzi montura este 0 ... inarmat cu un voltmetru care sa masoare tensiunea pe pini sa nu existe scapari pe undeva.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 30 Noi 2012 21:28 Download mesaj |
|
|
|
Emil, esti pe drumul cel bun .... abia astept sa testez prototipul si sa dam "bun de tipar". Sunt convins ca o sa ai multe solicitari in acest sens!
.... si ca sa dau din casa ... cred ca intr-o saptamana am sa testez primul EQDIR "Made in Romania"
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

|
Trimis: 07 Dec 2012 19:55 Download mesaj |
|
|
|
Gata si realizarea practica a montajului.
Cele citeva exemplare sint la Marian Achim pentru testare, deja am confirmarea ca sint toate functionale si OK.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
616.96 kb |
Vizualizat: |
de 8250 ori |

|
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 07 Dec 2012 23:41 Download mesaj |
|
|
|
Acum am finalizat testele pentru primele EQDIR facute de Emil si pot spune ca ele functioneaza impecabil. Asa cum functioneaza toate modulele EQDIR si acesta utilizeaza tot protocolul ASCOM, prin care se poate conecta la montura un PC prin portul serial sau prin portul USB cu un cablu serial-USB. Asadar, pentru cei care vor sa renunte la Hand Controler sau nu au un HC le recomand cu caldura aceasta solutie!
PS: propun splitarea topicului si mutarea la rubrica Constructii/Reparatii si inchiderea acestuia de la rubrica Cumparari.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 28 Aug 2013 10:42 Download mesaj |
|
|
|
Imi cer scuze ca redeschid un topic vechi, dar, cat ar costa un astfel de dispozitiv pentru eq5 ? Din cate am citit, trebuie schimbata mufa RS232 cu RJ45 ca sa fie compatibil cu Eq5Pro si Eq3Pro
_________________ Stoian Andrei-Marian |
|
Sus |
|
 |
|