| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 15 Aug 2012 21:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Crescent |
|
|
|
Poza este singura reusita din aceasta vara, fiind rezultatul a 5 nopti de teste a camerei foto racite ( Canon 1000D ). Transparenta de tot felul, seeing la fel dn o gramada de ore de expunere am ales cele mai sharp 2,5 ore si iata ce a iesit.
Cat despre camera, daca schimbarea filtrului UV-IR e o operatie de cateva ore, modifcarea camerei intr-una racita, a necesitat in cazul meu cateva zeci de ore de munca pe parcursul a mai bine de 2 luni. Intr-un final am ramas fara aparat foto si m-am ales cu o semi-camera astro, capabila sa raceasca senzorul pana la 28,5 de grade sub mediu ambiant. Testele pe telescop le-am facut cu senzorul la 0 grade adica o racire intre 12 si 18 grade sub mediu.
Setup: Eq6, newton 8'', Canon 1000Da - 0 grade, Keller cor/red, Astronomik CLS. Exp 37x4' iso 800.
PS:
Acum ca e atat de simplu sa fac dark la temperatura senzorului (fata de cat de complicat era pe vremea cand nu aveam racire) m-am lenevit si am folosit niste dark la temp de 5 grade.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
1004.63 kb |
| Vizualizat: |
de 5014 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
681.77 kb |
| Vizualizat: |
de 5014 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre psemil la 15 Aug 2012 22:55, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2146
|
Trimis: 15 Aug 2012 22:24 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Crescent |
|
|
|
ma miram eu unde ai disparut frumoasa "pisica de mare" a iesit. ce dificultati ai intampinat la canon? rezolvarea condensului?
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 15 Aug 2012 22:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Aparatul l-am izolat punand peste tot (in interior intre integrate etc...) pe unde a ramas loc cate o foaie, doua de polistiren. Asa ca in exterior nu se face condens pe carcasa decat in conditii de umiditate extrema a mediului ambiant (peste 90%). Condensul de pe filtrul din fata senzorului l-am eliminat cu o rezistenta de nichelina ce inconjoara filtrul UV-IR. Rezistenta de ceramica de pe fir este in serie cu firul de nichelina. Treaba merge bine pana la o racire de 20 de grade sub mediu. Mai mult de atat (pana la 28 de grade ) din pacate sistemul nu mai face fata decat daca umiditatea mediului ambiant este fooooarte scazuta (probabil 10-20%).
De foarte mare folos a fost si filtrul astronomic CLS de la tine.
Si inca ceva aparatul este controlat printr-un termostat cu potentiometru. 2 senzori de temp pozitionati pe coldfinger in vecinatatea senzorului : primul necesar termostatului si celalalt pt afisaj.
Coldfinger de Cu de 2,2 mm, silica gel .... si cam atat.
|
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Aug 2012 08:08 Download mesaj |
|
|
|
Mai criminalule ce esti tu! Mai violator de canoane mici si neajutorate! O sa te spun la tata lui Canon si o sa vezi ce o sa-ti faca Pai se poate sa hacuiesti tu asa o frumusete de aparat Altii au mai pus cate o tabla de cupru si un radiator dar tu ai mers chiar prea departe!!!
FELICITARI !!!
Cred ca nichelina aia baga cam mult rosu ...
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3714
|
Trimis: 16 Aug 2012 13:34 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru camera racita , te invidiez .
poza de camp larg frumoasa dar cred ca ar iesi detalii mai bune fara reducator de focar .
adica as vrea sa vad mai mult si mai mare obiectul de interes.
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Aug 2012 14:52 Download mesaj |
|
|
|
Cand Emil lipseste o vreme de pe forum, e clar ca trebuie sa ne asteptam la inca o realizare de exceptie.
Felicitari pentru camera si imagine !
PS
tare, tare mult imi plac oamenii astia care tac si fac.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Aug 2012 15:19 Download mesaj |
|
|
|
Buna treaba ..... bravo!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 16 Aug 2012 17:03 Download mesaj |
|
|
|
Emil, buna treaba, felicitari pentru camera si pentru faptul ca a reusit modificarea si pentru cadrul obtinut (acolo iti trebuie dark-uri noi dupa cate imi dau eu seama).
Referitor la umiditate, nu stiu daca ai posibilitatea insa poate un cartus cu Silica Gel nu ar strica pe acolo, parerea mea.
Nu sunt sigur insa ma intreb daca nu cumva rezistenta aia o sa se bage in seama la cadrele cu durata de expunere mare... la urma urmei este radiatie in IR daca imi mai aduc eu bine aminte.
|
|
| Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 16 Aug 2012 17:45 Download mesaj |
|
|
|
Ha, ce ma bucur ca ai pus-o la treaba ca m-ai creierit toata vara cu modificarile la ea
buna treaba!
_________________ http://sabinfota.ro |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 16 Aug 2012 18:51 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc tututror... Sper ca efortul sa fi meritat si semicamera astro sa fie chiar atat de practica pe cat pare...
Trebuiesc dark noi... si inca ceva retusuri acum ca am cam ajuns la sfarsit si cu testele.
Parca am scris pe undeva si de silica gel. Printre modificarile aduse aparatului, am uitat sa scriu si de indepartarea oglinzii. In spatiul ramas in zona anterioara a senzorului dupa indepartarea ei, am pozitionat un plic de silicagel ce a ajutat la reducerea umiditatii acolo. Mai sunt inca 2 plicuri pe langa placa de baza.
Emil Kolbert a scris:
| Citat: | | Nu sunt sigur insa ma intreb daca nu cumva rezistenta aia o sa se bage in seama la cadrele cu durata de expunere mare... la urma urmei este radiatie in IR daca imi mai aduc eu bine aminte. |
Nichelina se incalzeste cu 6 grade peste mediu si este pozitionata in afara ariei senzorului, intr-un sant, in suportul de plastic al filtrului UV/IR. Expunerile mele din test au fost de 4 min. Voi urmari cu atentie aparitia unui eventual gradient de jur imprejurul imaginii... banuiesc ca asa ar putea apare.
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Aug 2012 18:54 Download mesaj |
|
|
|
| psemil a scris: | | Printre modificarile aduse aparatului, am uitat sa scriu si de indepartarea oglinzii. In spatiul ramas in zona anterioara a senzorului dupa indepartarea ei, am pozitionat un plic de silicagel ce a ajutat la reducerea umiditatii acolo. Mai sunt inca 2 plicuri pe langa integrate. |
Pai ai putea sa mai scoti de prin ea cate ceva care te deranjeaza sau e in plus ! (sugestie: LCD-ul care se incalzeste si baga zgomot).
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 16 Aug 2012 20:30 Download mesaj |
|
|
|
Adevarul este ca mi-au mai ramas piese pentru inca un aparat
LCD ramane oprit tot timpul aparatul fiind condus remote de pe laptop. Nu l-am decuplat complet... poate e nevoie vreodata.
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 16 Aug 2012 21:19 Download mesaj |
|
|
|
Pe de alta parte, acum incepi sa te apropii tot mai mult de ideea de CCD dedicat. Si poate e o idee mai buna pana la urma urmei.
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 16 Aug 2012 22:07 Download mesaj |
|
|
|
Corect Laurentiu. Un CCD dedicat este o idee mai buna din orice unghi privesti problema, mai putin cel financiar.
Voi trece pe viitor la o camera mono, Atik 383L+ cred ... Sunt insa surprins ce se pot face cu o camera color si probabil DSLR racit ma va mai tine ocupat o vreme...
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 16 Aug 2012 22:22 Download mesaj |
|
|
|
Exista si CCD-uri color, cu racire samd. Oare nu ai gasi nimic comparabil ca pret cu un DSLR (macar unul din clasa prosumer ?)
|
| Sus |
|
 |
|