Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Trioul_din_leo_9min52sec_6frames_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241426
Numar de utilizatori inregistrati: 2932
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Va salut

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Gabriyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012

Motto: " Acei cari pretind ca numai pamantul ii intereseaza si ca e o nebunie a-ti arunca privirile spre celelalte corpuri ceresti fac intocmai ca sobolii, cari nu vor sa stie decat subteranele in care se ascund. "

MesajTrimis: 01 Aug 2012 18:43 Download mesaj
Titlul subiectului: Va salut
Raspunde cu citat (quote)

Va salut pe toti !

Ma numesc Gabriel si am 22 de ani. Pot sa zic ca timp de o vesnicie m-a interesat tot ce tine de spatiu,cosmos,univers, etc. (<- prea multe sinonime Rolling Eyes).

Ironia e ca desi m-a pasionat si ma uitam cu placere si savuram fiecare documentar despre univers niciodata nu am avut ambitia sa m-apuc sa invat constelatiile si sa incep sa fiu un amator veritabil. Se pare ca pofta mi-o satisfaceam cu aceste documentare, dar totusi de vreo cateva saptamani incoace am inceput sa "bajbai" tot mai mult prin astronomie vazand promotii la binocluri, telescoape, etc. Simteam ca in mine creste un "foc" pe care nu aveam cu sa-l sting caci nu-mi dadea pace si tot timpul ma gandeam ca e cazul sa incep sa ma delectez cu bolta cereasca.

Un alt motiv pentru care nu am dat frau liber acestei pasiuni mai devreme era faptul ca nu aveam rabdare si nu reuseam nicicum sa inteleg si sa citesc constelatiile limitandu-ma la a stii doar 3 asterisme: Carul Mare, Carul Mic si Centura lui Orion.

Din fericire, spre surprinderea mea, acum aproape 1 saptamana mi-am propus sa incep sa invat constelatiile cu orice pret. Mi-am listat frumos o harta stelara descarcata de pe SkyMaps.com si am iesit afara sa o descifrez. Am pozitionat-o sa fie in concordanta cu punctele cardinale si am aruncat o privire pe ea. Primul lucru evident pe harta a fost Triunghiul Verii format de Vega, Deneb si Altair. Am hotarat sa il caut pe cer sa am un punct de plecare. M-am tot chinuit sa gasesc trei stele apropiate si care sa formeze un triunghi. HABAR nu am avut cum arata in realitate triunghiul Shocked si dintr-odata am observat trei stele foarte luminoase deasupra capului si atunci mi-am dat seama....... ERA TRIUNGHIUL VERII Shocked Very Happy Shocked . E incredibil cat de insignifianti suntem la scara astronomica. Embarassed

Intre timp am cautat o comunitate romaneasca care sa aiba aceleasi interese intre ale astronomiei si asa am gasit @stronomy.ro si am decis sa ma alatur voua.

Cat despre echipamentul meu de observat deocamdata doar un binoclu am deoarece asa am citit ca este recomandat pentru incepatori ca sa invete constelatiile si deplasarea pe bolta cereasca. Din pacate am facut o greseala capitala de incepator si mi-am luat un Binoclu Celestron 10-30x/50. Problema nu e legata de marca ci maidegraba de zoom pentru ca nu e potrivit pentru observatii. Dar partea buna e ca inca pot sa-l returnez si sa imi iau un binoclu ca-lumea.

Asta e binoclul actual
http://www.emag.ro/binocluri---lunete/bino...-p71140-DS

As vrea sa-mi iau binoclul asta in schimb (daca cumva stiti ceva despre acest model sa-mi dati niste indicatii daca nu e bun sau ce sa aleg altceva pana in 500 de lei)
http://www.emag.ro/binocluri---lunete/bino...-pBAA653AA
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 01 Aug 2012 18:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut si bine ai venit.
Legat de nikon: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=96513#96513
Problema n-ar fi neaparat ca nu e bun ci ca la calitate similara cred ca poti gasi ceva mai ieftin. Un 7x-12x50 ar fi ok, gasesti la magazinele de profil astro oferte mai bune. Cauta si pe forum diversele pareri despre binocluri poate te lamuresti.
Spor.
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

Motto: " Acei cari pretind ca numai pamantul ii intereseaza si ca e o nebunie a-ti arunca privirile spre celelalte corpuri ceresti fac intocmai ca sobolii, cari nu vor sa stie decat subteranele in care se ascund. "

MesajTrimis: 01 Aug 2012 19:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy, ms de raspuns. am sa caut sa vad ceva mai bun. Normal pentru astronomie puteam sa aleg unul de 15x70 si in sus dar am zis ca vreau sa fie portabil si usor de tinut in mana, sa nu fie nevoie sa il pun pe un trepied.

Poate ca am sa raman eventual la un Celestron 7x50 pentru moment.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 02 Aug 2012 21:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriyel
bine ai venit pe forum.
Nu schimba un binoclu zoom pe alt binoclu zoom.
Nu am avut acel binoclu 10x50mm dar cred ca ai face o buna afacere daca l-ai lua la schimb pentru binoclul actual,chiar plus o diferenta.
Un binoclu bun te va insoti si bucura toata viata.
Mircea

Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 02 Aug 2012 22:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Buna salajene Smile
Ma bucur sa aflu pe forum pe cineva din zona mea.
Legat de binoclu,eu am 10*50 no name,da e bun.Adica te poti orienta cu el.
Zic sa nu investesti prea mult in binoclu.Pastreaza banii pt un telescop bun Wink

Cer senin
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 12:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mircea Pteancu a scris:
Gabriyel
bine ai venit pe forum.
Nu schimba un binoclu zoom pe alt binoclu zoom.
Nu am avut acel binoclu 10x50mm dar cred ca ai face o buna afacere daca l-ai lua la schimb pentru binoclul actual,chiar plus o diferenta.
Un binoclu bun te va insoti si bucura toata viata.
Mircea

Initial am vrut Celestron 7x50 (asta nu e cu zoom) dar nu au avut pe stoc si mi-am luat cel de 10-30x50 . Nu am de gand sa iau un altul cu zoom, asta e CLAR. as fi nebun daca as lua Laughing .

sternchen, mi-as lua un telescop reflector da nu stiu de care caci e foarte ciudata treaba atunci cand sunt unii mai experimentati si dau niste sfaturi de achizitie tot mai greu de atins, adica daca tie ti se pare ca e bun un anumit telescop intotdeauna o sa fie vreunul care o sa iti zica ca e o mizerie si ca sa iei altul mai scump (si treaba asta aproape la infinit merge) si ma simt de multe ori coplesit caci nu vreau sa iau ceva aiurea si sa fac o greseala.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 12:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriyel a scris:
... o mizerie...
Exceptand pe cele din pastic de doi lei (la figurat, ca uneori nu sunt chiar ieftine), asanumite junk-uri, in rest cele care n-au defecte sunt bune, nu cred ca a catalogat careva vreun telescop ca find mizerie, imi dau seama ca ai facut o metafora Smile. Problema e ca nu poti vorbi in termeni absoluti, fiecare telescop e bun la ceva, dar sufera la alte capitole, si asta depinde de fiecare utilizator in parte sa isi identifice cerintele si sa decodifice fiecare tip de telescop, cu bune si cu rele, si mai ales sa nu-si faca prea mari iluzii.
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ei, intradevar nu a zis nimeni ca e mizerie, cel putin nu aici dar aproape ca sugereaza acea impresie. Si da, acelea de plastic chiar sunt junk.

Oare asa ceva ar merita ? : http://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...f=hp_rec_2

M-am gandit sa iau pentru DSO ca as avea mai multe de vazut decat o luneta cu care sa ma uit doar la luna si daca prind ceva planete. Mentionet ca nu am bani de aruncat in echipamente scumpe deocamdata asa ca incerc sa iau ceva care sa fie de calitate.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca are oglinda parabolica nu vad ce ai putea sa-i reprosezi. Dar ai grija cu emag: unele sunt mai ieftine, altele mai scumpe fata de magazinele de profil astro, verifica preturile, eventual vezi ca altii pot face oferte daca le ceri Smile.
Daca stai la curte sau poti gestiona un dobson ar fi mai eficient ca raport pret/performante. Montura EQ in general e mai scumpa, dar poate avea si avantaje in dauna dobsonului.
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

da, intradevar unele produse de la emag sunt mai scumpe, am observat treaba asta. imi mai "clatesc" ochi si pe astromagazin.ro si skywatcher.ro . Intotdeauna fac comparatie intre magazine sa vad unde e mai ieftin, cat costa transportul, alte costuri....

Acum nu am bani sa-l iau dar cand voi avea am sa mai dau o raita pe saituri sa vad cum sta treaba cu preturile.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vezi ca mai sunt si alte magazine: instrumenteoptice.ro, telescop-expert.ro, astrovest.ro, astroshop.ro, si dece nu teleskop-express.de.
Mai e si sectiunea de vanzari.
Uite de exemplu la acelasi pret: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9465
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

sfatu' meu pe care l-as da oricui si oricand:i-ati o luneta buna.
Vreau sa zic un refractor acromat imbunatatit..vezi ce am scris pana acum-cand ai timp desigur.Nu te grabi prea tare,mai vezi ce zic si altii...
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 13:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

inca nu ma grabesc ca oricum nu am bani. dar pana o sa-mi cumpar ceva o sa ma documentez temeinic. Ma voi uita pe forum la topicurile despre echipamente si voi decide ce sa-mi cumpar, dar asta mai incolo. Deocamdata vreau sa-mi iau un binoclu si sa invat sa gasesc mai usor pe cer constelatiile, roiuri, etc. Oricum daca voi avea intrebari nu o sa ezit sa le pun.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 03 Aug 2012 16:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriyel a scris:
Oare asa ceva ar merita ? : http://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...f=hp_rec_2

Cum ti-a sugerat si valy, la Bazarul forumului gasesti oferte interesante, de exemplu acelasi telescop la un pret sensibil mai mic: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9459
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Aug 2012 20:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriyel a scris:

M-am gandit sa iau pentru DSO ca as avea mai multe de vazut decat o luneta cu care sa ma uit doar la luna si daca prind ceva planete. Mentionet ca nu am bani de aruncat in echipamente scumpe deocamdata asa ca incerc sa iau ceva care sa fie de calitate.

130mm Newton e minimum sa vezi ceva.Dupa mine f multe nu ai sa vezi nici la planete nici in DSO si mai tarziu vei fi nevoit sa-ti iei altu.
Sfatu' meu:i-ati un telescop care sa acopere macar o parte din ceea ce se poate vedea.Luna si planetele sunt mai accesibile fiind mai luminoase.Focala mai mare de 1000 merge bine in domeniu.De ex: reflectoare 200/1200 ,150 /1200,... sau refractoare 90/1000.
La DSO trebe o focala mai mica de 600mm pt telescoapele mici(pana in 150mm),sau o deschidere mare,incepand de la 250mm in sus.
Cu 5 inch newton nu prea vezi bine nici DSO,ca n-are deschidere destula,nici planete ca n-are focala destula.Sau trebuie inca investitii poate mari ca sa vada ceva.
cu 200/1200 prinzi bine planete si ceva DSO pe un cer bun.
90/1000 vede ceva planete si luna ,dar la DSO pt mine nu a fost destul caci deschiderea de 90 nu aduce o rezolutie suficienta in DSO nici cu scule bune.Am cumparat recent un 102/500 la DSO si sunt multumit.Cu oculare bune vede intr-adevar ceva Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact