Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 14 Iul 2012 18:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Tranzit ISS peste discul Soarelui - 14 Iulie 2012 |
|
|
|
Astazi am "participat" impreuna cu sotia mea la un mini-eveniment astronautico-astronomic, si anume trecerea Statiei Spatiale Internationale peste discul Soarelui. Deplasarea am facut-o undeva in apropierea localitatii Lehliu-Gara, la cateva zeci de kilometrii est de Bucuresti.
Am avut noroc de cer 99% curat, insa turbulenta nu a fost chiar asa grozava, cu un seeing variabil de 3-6/10.
Mai multe detalii si imagini gasiti aici:
http://maximusphotography.wordpress.com/20...ulie-2012/
Cer senin la ocultatia Luna-Jupiter !
Max
Descriere: |
|
Marime fisier: |
571.82 kb |
Vizualizat: |
de 4810 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 14 Iul 2012 18:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Exceptional ... bravo!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 14 Iul 2012 18:30 Download mesaj |
|
|
|
Mersi Marian.
|
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 15 Iul 2012 01:50 Download mesaj |
|
|
|
Spectaculos de-a dreptul si detaliile sint la inaltime!
Cit a durat tranzitul ?
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11399
|
Trimis: 15 Iul 2012 06:48 Download mesaj |
|
|
|
Incredibil, ce detalii, parca ai focusat pe ISS. Clar, e de la floarea soarelui .
Emilf a durat cam jumate de sec.
|
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 15 Iul 2012 08:25 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
|
|
Sus |
|
 |
Celly Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2011 Mesaje: 184
Motto: Suntem doar o specie de maimute avansate de pe o mica planeta a unei stele banale.Dar putem intelege Universul...asta ne face foarte speciali. Localitate: Curtea de Arges
|
Trimis: 15 Iul 2012 10:35 Download mesaj |
|
|
|
superb....un mare like
cer senin.
_________________ Reflector newtonian Dobson 203mm Flextube Pyrex GoTo Sky-Watcher.Binoclu 7x50 |
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iul 2012 14:52 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc emilf, valy, UFO si Celly.
@Valy: intr-adevar parca a fost ca un facut sa fie o zona de seeing bun doar pe statie in acel moment. Daca te uiti si la a doua imagine de la linkul trimis de mine, ai sa vezi ca la o diferenta de doar 0.25s detaliile erau mai bune pe grupul de pete 1520 decat pe statie. Asta e cu valurile de turbulenta...e noroc chior sa prinzi un moment de turbulenta mica pe discul Soarelui exact acolo unde te intereseaza mai mult.
Max
|
|
Sus |
|
 |
Jabba the Hutt Membru

Data inscrierii: 22 Aug 2011 Mesaje: 145
Motto: Lex et ordo Localitate: Constanta
|
Trimis: 15 Iul 2012 16:58 Download mesaj |
|
|
|
Stie cineva unde se pot gasi estimari ale momentelor cand ISS tranziteaza Soarele?
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Iul 2012 17:05 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4277
|
Trimis: 15 Iul 2012 18:01 Download mesaj |
|
|
|
Alexandru Pintea a scris: | Stie cineva unde se pot gasi estimari ale momentelor cand ISS tranziteaza Soarele? |
http://www.calsky.com/cs.cgi/Satellites/4?
_________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iul 2012 22:34 Download mesaj |
|
|
|
@ursamajor
Modestia sa stii ca e necesara (daca nu chiar obligator intiparita in personalitate) in orice. Sunt adeptul mentalitatii ca daca stii/faci ceva mai bine decat altii e bine sa nu o arati decat prin impartasirea rezultatelor/cunostiintelor. Niciodata nu zici ca "mi-a iesit cea mai buna poza vazuta pe mapamond, ori de pe acest forum" ori alte sintagme arogante de genul asta. Si evident ca eu nu le am pe "cele mai cele" insa recunosc ca am multe (nici bune nici proaste). Atat. Si asta pentru ca pasiunea e mare
Altfel, mersi pentru felicitari.
In legatura cu iesirile la asemenea evenimente...
Ti-as putea spune multe despre ce se poate face in unul singur cu totul pregatit "ca la carte" si in mai multi fiecare cu "ideile" lui, cu asteptarile unul dupa altul, cat si cu intalnirile la locul de observatii.
Insa nu iti spun asta. In schimb iti spun motivul principal pentru care nu anunt in general pe nimeni: pe langa faptul ca astfel de evenimente sunt usor de gasit/planificat pe CalSky.com, eu unul am un program asemanator cu gandirea proprie, adica...haotic. Nu stiu niciodata daca o sa ma duc la ce mi-am planificat, daca ma trezesc la ora programata, daca am chef, daca sunt nori, etc...
Decat sa ma astepte lumea pe mine, prefer sa ma duc singur (sau cu nevasta in ultima vreme) atunci cand am chef/bani/posibilitate.
Am mai fost invitat si am invitat la evenimente prin diverse locatii, insa de fiecare data daca faceam asa cum stabilisem cu respectivii, nu as fi reusit nimic.
In fine, fiecare cu ale lui.
Spor intr-ale tale !
Max
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 15 Iul 2012 23:01 Download mesaj |
|
|
|
Eee, asa e ursa, mai sugubat.
Legat de calsky, mi-am pus alerte, imi da email cand e ceva. E drept ca prin bucuresti nu prea e nimic asa ca din cand in cand mai dau iama prin calsky cu raza de 200km, sigur apare ceva, dar e greu cu deplasatul asta. Am vazut insa ca mai face figuri, ia locatia dupa ceva ce-mi scapa, de multe ori apare ceva de prin transilvania de stau si ma intreb dece nu zice nimic sau zice ceva complet aiurea. Asa ca mi-am facut cont si mi-am stabilit locatia.
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 15 Iul 2012 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Valy, nu ma refeream direct la "ursamajor" ca nu cred ca e genul de om de care am scris in postul anterior, insa chestia cu modestia vroiam sa o zic de ceva vreme si ma bucur ca el mi-a dat motiv .
Oricum, sincer, din pacate, nici macar unul care posteaza aici nu ar trebui sa si-o ia in cap (sau sa uite de modestie) cu ceea ce face, pentru ca sa fim seriosi, (dovedeste-mi Valy daca n-am dreptate) nu am vazut nici macar o imagine atat de buna incat autorul sa se creada guru intr-ale astrofotografiei. E careva Peach, Higgins, Wirths, ori alt nume "celebru" pe aici ?
Pana nu ajunge careva acolo, fiecare dintre noi sa ramana cu capul plecat din respect, iar cand o ajunge, sa nu uite de unde a plecat !
Cer senin pana atunci !
Max
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 15 Iul 2012 23:13 Download mesaj |
|
|
|
Sunt cateva imagini, mai ales in ultimul timp, DSO, Jupiter, Marte, Soare care se apropie, asta normand si relativ la scule, experienta, seeing. Nu dau exemple ca sa nu uit pe careva si n-ar fi drept, dar sunt exemple. Totusi Peach, care mi se pare si el destul de modest, l-am vazut in interviul de la engleji, are vreo 10 ani experienta, C14 si un barbados la indemana. Dar pana la urma nu e vorba de competitie, poate doar in interiorul fiecaruia, el contra seeing/skill, etc.
Spor.
|
|
Sus |
|
 |
|