Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
teppisto Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2013 Mesaje: 13
|
Trimis: 23 Ian 2013 01:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: HELP |
|
|
|
salut, sunt din bucuresti , am un Celestron C8 S-GT.. dar nu stiu sa-l folosesc:)))) nu stiu cum sa-l calibrez sa fac aliniamentul ca sa-mi recunoasca automat unde este luna, jupiter etc... si nu prea stiu sa fac mare lucru cu el.. e cineva care ma poate ajuta? |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 23 Ian 2013 01:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine-ai venit pe forum!
Sigur se va gasi cineva sa te-ndrume cu folosirea telescopului, dar cred ca are vreun manual de utilizare, nu?
P.S.
Nu e nevoie sa scrii acelasi mesaj in mai multe topicuri. E suficient intr-un singur loc si ai rabdare sa-ti raspunda colegii de forum...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 620
|
Trimis: 23 Ian 2013 01:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: HELP |
|
|
|
teppisto a scris: | salut, sunt din bucuresti , am un Celestron C8 S-GT.. dar nu stiu sa-l folosesc:)))) nu stiu cum sa-l calibrez sa fac aliniamentul ca sa-mi recunoasca automat unde este luna, jupiter etc... si nu prea stiu sa fac mare lucru cu el.. e cineva care ma poate ajuta? |
Ai aici la Celeston documentatia si suportul referitor la telescopul tau.
http://www.celestron.com/astronomy/celestron-c8-sgt-xlt.html
Pune-te si citeste si invata pas cu pas cum sa faci.
Cand o sa inveti sa folosesti bijuteria nu o sa mai spui ca-l dai.
Succes la invatat si folosire a telescopului. _________________ AZ EQ5 PRO, TAK FSQ-85ED, Esprit 80 ED, ASI 183 MCPro, ASI 294 MMPro, Astrodon LRGB Ha OIII SII 3nm. |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 12:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: multumesc |
|
|
|
nu vreau sa dau aparatul.. inca nu am vazut mare lucru cu el:)) m-am uitat pe diferite site-uriam sa ma uit acum si pe cel pe care mi l-ai dat sa vad daca chiar este pas cu pas |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 12:59 Download mesaj |
|
|
|
MariusP a scris: | Bine-ai venit pe forum!
Sigur se va gasi cineva sa te-ndrume cu folosirea telescopului, dar cred ca are vreun manual de utilizare, nu?
P.S.
Nu e nevoie sa scrii acelasi mesaj in mai multe topicuri. E suficient intr-un singur loc si ai rabdare sa-ti raspunda colegii de forum...  |
.. treaba cu el este mai complicata decat pare ))) |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 13:35 Download mesaj |
|
|
|
problema este ca nu stiu sa fac aliniamentul polar.. din ce am inteles pana acum, acesta este primul lucru care trebuie facut |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 23 Ian 2013 13:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Salut.
Daca vrei, ne vedem intr-o seara si incercam sa-i dam de cap.
Am si eu un C8, pe EQ5, fara GoTo, dar am mai lucrat putin cu monturi "destepte" - n-ar trebui sa fie mare diferenta.
Pana atunci, daca te ajuta, uita-te si aici.
Spor! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Khristiansen Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 79
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Ian 2013 19:15 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Khristiansen Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 19:27 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | Amicul are montură cu GoTo. Degeaba îi dai tu clipurile alea cu alinierea polară la monturile ecuatoriale clasice, că la GoTo e nițel mai "tricky". E drept că nu exclude alinierea clasică, măcar grosieră, dar mai are niște etape.  |
In clipul nr. 2 e descrisa si alinierea pentru monturi cu goto. De fapt chiar pentru montura pe care o are el. Si nu cred ca e nefolositor sa stii sa pui o montura in pol chiar si fara minunatul goto. |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 20:16 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | Amicul are montură cu GoTo. Degeaba îi dai tu clipurile alea cu alinierea polară la monturile ecuatoriale clasice, că la GoTo e nițel mai "tricky". E drept că nu exclude alinierea clasică, măcar grosieră, dar mai are niște etape.
Pentru inițiatorul topicului:
1. RTFM!
2. folosește mai des Google.
3. folosește funcția de căutare a forumului, fiindcă sunt zeci de topicuri despre alinierea polară. |
Corect |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 20:21 Download mesaj |
|
|
|
Ms frumos, dar al meu este altfel.... Si eu chiar nu ma pricep la asa ceva... E mai complicat decat pare, plus ca nu prea am notiuni astrologice, acum incep sa ma documentez.... Si intradevar este mult mai bine cu tutoriale video |
|
Sus |
|
 |
teppisto Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 20:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
saiph a scris: | Salut.
Daca vrei, ne vedem intr-o seara si incercam sa-i dam de cap.
Am si eu un C8, pe EQ5, fara GoTo, dar am mai lucrat putin cu monturi "destepte" - n-ar trebui sa fie mare diferenta.
Pana atunci, daca te ajuta, uita-te si aici.
Spor! |
Imi poti lasa un nr de contact, eu stau in zona titan.. Daca crezi ca ne descurcam ar fi bine si maine seara... Sunt nerabdator sa-l pin la punct |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 23 Ian 2013 20:41 Download mesaj |
|
|
|
teppisto a scris: | E mai complicat decat pare, plus ca nu prea am notiuni astrologice, ... | las' că nici Urania nu știe să facă o aliniere polară și uite ce succes are. _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
Khristiansen Membru

|
Trimis: 23 Ian 2013 23:16 Download mesaj |
|
|
|
teppisto a scris: | Ms frumos, dar al meu este altfel.... Si eu chiar nu ma pricep la asa ceva... E mai complicat decat pare, plus ca nu prea am notiuni astrologice, acum incep sa ma documentez.... Si intradevar este mult mai bine cu tutoriale video |
Horia, sorry, ce ti-am dat eu in primele doua link-uri este exact pentru modelul dat de tine ca denumire. Si link-urile catre manuale date de iosif respectiv saiph sunt pentru acelasi model. Daca ai altceva decat ce ne-ai zis aici... atunci nu stiu.
Si, btw, astrologie? really?
. |
|
Sus |
|
 |
|