| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242857 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: CosminXF |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 22 Apr 2012 00:40 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Venus, Marte |
|
|
|
Am vrut o iesire la Saturn, dar n-am rezistat prea mult, asa ca pana sa strang jucariile am facut prima mea poza cu Venus plus un Marte mic si fara detalii.
La Marte se vede un motz, o fi furtuna?
| Descriere: |
| Registax 6, 1200/2000 cadre |
|
| Marime fisier: |
11.99 kb |
| Vizualizat: |
de 4155 ori |

|
| Registax 6, 1000/2000 cadre |
|
11.91 kb |
de 4155 ori |

|
| Acelasi film doar ca e cu stack in AS!2 drizzle 1.5x, wavelets in R6, 100/2000 |
|
22.2 kb |
de 4122 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1241
|
Trimis: 22 Apr 2012 08:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Venus a iesit bine. Ai vreo constrangere de tragi doar 2000 de cadre? La Marte ar mai fi fost nevoie, nu prea ai detalii si nu cred ca e de la vreme. Eu trag cate 3 minute de fiecare canal la Marte fara probleme de rotatie (adica ~5000 de cadre de fiecare canal).
Ar mai o chestie: ca sa scapi de zgomot, nu fa stack cu mai putin de 650-700 de cadre. Mai putin de atat, chiar si pe vreme perfecta, apare zgomotul imediat ce incepi sa "tragi" de poza cu wavelets sau deconvolutie. Lucrul asta nu se intampla numai la mine, altii au observat acelasi lucru, indiferent de apertura sau camera.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 22 Apr 2012 21:09 Download mesaj |
|
|
|
N-am nicio constrangere, era setat pe 2000. Fiind chitit mai mult pe Saturn am tras doar 2 filme scurte, n-am insistat. Insa nefiind nici 11 seara si uitandu-ma ca Saturn trece peste bloc abea la 1 noaptea, m-am dus in casa.
Gain-ul era pe 0, chiar si asa apare noise-ul la wavelets?
|
|
| Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 23 Apr 2012 01:25 Download mesaj |
|
|
|
Am repetat si eu ce a facut Valy, adica am luat in studiu Venus si Marte.
Am facut de data asta presiune mai mare pe observatie vizuala la Marte si intr-adevar am sesizat o usoara faza la discul planetei in partea stinga (cum privim noi), asa cum se vede in poze si cum a explicat MariusP (0,93) :
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...p;start=30
Am folosit reflector 203/1200 mm, barlow 2x, ccd NexImage si filtru uv-ir cut.
La Venus am tras avi 4 min, la prelucrare am oprit 540 cadre din 1200, iar la Marte am tras 6 min din care am oprit 1150 cadre din 1800, prelucrari cu Registax 5.1.
|
5.23 kb |
de 3961 ori |

|
|
3.86 kb |
de 3961 ori |

|
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 23 Apr 2012 08:37 Download mesaj |
|
|
|
Valy, eu incerc sa trag maximum de cadre permise de rotatia planetei, in felul asta ai sanse maxime sa obtii un numar mare de cadre bune. Uneori, la Jupiter trag si mai mult decat permite rotatia planetei si apoi potrivesc canalele cu WinJupos.
Daca suprapui mai multe cadre, poti sa teagi mai tare de wavelets pana apare zgomotul. Fa o proba.
A iesit bine Venus, Emil. Eu as incerca o prelucrare la Marte cu AS2 dupa ce am trecut cadrele prin ninox. Mi se pare ca alinierea cadrelor se poate imbunatati.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 23 Apr 2012 10:47 Download mesaj |
|
|
|
Emilf, a iesit mai bine Venus, se pare ca apar si ceva culori la extremitati, vad urme de albastru. La mine era jos, deasupra unui bloc, fierbea maxim, ma si mir ca a iesit conturul asa bine, traiasca softul.
Pe CN am vazut ca apar detalii cu filtru IR pass, astept si eu as fac rost de unul si mai incerc Venus, altfel slabe sanse sa obtin ceva, mai ales ca in general ies tarziu cand deja e jos.
Mak, am sa testez si mai multe cadre, acum ca am HDD extern am mai mult spatiu de manevra, pana acum ma cam zgarceam, trageam crop, filme relativ mici. Urmatoarea tinta e Satun.
|
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 23 Apr 2012 12:08 Download mesaj |
|
|
|
Nu o sa scoti mare branza la Venus cu Ir pass, am incercat eu. Norii care apar in poze se vad in UV. Am incercat si sa folosesc albastru pe post de UV si sa fac IR-(G)-B cu G sintetizat din Ir si B si tot nu se vede mare lucru.
In loc de filtru UV mai poti folosi un filtru Wratten 47 plus un Ir block.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 23 Apr 2012 16:45 Download mesaj |
|
|
|
| Cred ca vazusei bine, doar ca era vorba de IR-(G)-UV.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|