Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Kirk Spock Membru

Data inscrierii: 29 Noi 2013 Mesaje: 197
Motto: "Let's see what's out there." Localitate: SF
|
Trimis: 29 Noi 2013 12:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nepotrivire binoclu-trepied |
|
|
|
Bun gasit tuturor!
Urmaresc de mai multa vreme forumul, dar abia astazi m-am decis sa ma inscriu, fortat de o problema la noile mele achizitii. E vorba de un binoclu Omegon Nightstar 25x100 si un trepied Omegon din aluminiu Pro, pe care nu am reusit sa le "pun de acord", filetul trepiedului fiind mai mare decat cel al adaptorului cu care a fost livrat binoclul. Ce e de facut?
Multumesc anticipat pt. orice sfat! |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 29 Noi 2013 16:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Salut si bine ai venit
Adica, trepiedul nu are surub cu filet foto (1/4")? Sau Adaptorul are piulita de M6?
Pune o poza cu adaptorul, trepiedul si filetele de la surub/gaura (piulita) adaptorului sa vedem despre ce e vorba, mai exact.
Teoretic ti-ar trebui un surub "american", sau "foto", sau 1/4". Pe la noi se gasesc mai rar, dar peste ocean sunt pe toate drumurile - un fel de M6 al nostru, doar ca... putin mai mare.
1" stii cat e, banuiesc (25.4mm). _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Kirk Spock Membru

|
Trimis: 29 Noi 2013 17:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am rezolvat cu furnizorul. Mi-au zis ca pe trepied imi trebuie macar o placa de fixare, daca nu un cap. Am optat pt a doua varianta. Oricum, se simtea ca lipseste ceva, chiar daca s-ar fi potrivit filetele, ansamblul nu mi se parea suficient de stabil pt ditamai binoclul.
Mersi! |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 29 Noi 2013 17:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Adica ti-au dat trepiedul fara cap?
Pai si aparatul foto cum il foloseai?
L-ai folosit vreodata? _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9595
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
|
Sus |
|
 |
Kirk Spock Membru

|
Trimis: 17 Dec 2013 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns, Emil.
Nu am verificat modelul respectiv, dar se vede ca e unul foarte bun.
Pentru locul meu predilect de observatie cu binoclul (din apartament, asezat pe scaun sau chiar pe vreo pernuta pe jos ) este multumitor si ceea ce am eu, plus ca am achizitionat si capul de prindere. Chiar nu a fost nevoie sa folosesc pana acum inaltimea maxima. Singura problema e vremea, dar tot am apucat sa fac ceva observatii, pe care le-am si mentionat pe topicurile dedicate. Cel mai mult m-a... bucurat (sic!) Lovejoy.  _________________ -1.46 Sirius -17° -0.74 Canopus -53° -0.27 Alpha Centauri -61°
-0.05 Arcturus +19° +0.03 Vega +39° +0.08 Capella +46°
0.13 Rigel S 0.34 Procyon N 0.46 Archenar S 0.5 Betelgeuse N 0.61 Hadar S 0.76 Altair N 0.76 Acrux S 0.86 Aldebaran N 0.96 Antares S |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 17 Dec 2013 13:32 Download mesaj |
|
|
|
Nu ai de ce sa imi multumesti, fac si eu ce pot.
Daca pentru necesitatile tale este suficient atunci ti-ai atins scopul. Eu (cand vremea ma va lasa) o sa fac observatiile din gradina de aceea am mers pe un trepied mai inalt. Oricum in primavara definitivez roll-off-ul asa ca o sa am destul timp pentru observatii vizuale. Si ma bucur enorm deoarece de cand cu CCD-ul nu am mai pus ochiul pe un ocular de cativa ani buni.
Te invidez pentru Lovejoy eu inca nu am reusit nimic, sper ca in minivacanta de iarna sa reusesc acest lucru..
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
|