| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 31 Iul 2011 23:28 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Inca o poza cu M27 Dumbbell Nebula |
|
|
|
Newton 20cm, Eq6 Pro, Ghidaj, Canon 500Da, iso 800, 27x5'' - total 135'
Nu am resusit o focalizare perfecta, poate nici nu-mi permite sistemul un FWHM mai mic de 5 (asta voi verifica atunci cand pleaca norii). Procesarea mi s-a parut grea datorita haloului exterior extrem de greu de evidentiat...
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
782.68 kb |
| Vizualizat: |
de 7254 ori |

|
|
875.72 kb |
de 7254 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 1007
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 31 Iul 2011 23:52 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Foarte frumoase, imi place mai mult a doua poza crop si culorile au iesit bine, felicitari.
Ai o locatie cu un cer foarte bun,daca poti trage cadre de 5 minute.
Gabi
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3751
|
Trimis: 01 Aug 2011 12:47 Download mesaj |
|
|
|
arata bine, draguta poza . Chiar daca lumea e plictisita cred de M27 exteriorul noros este foarte dificil de evidentiat. eu am ajuns la concluzia ca iese mai bine in ansamblu mozaicul interior si norii externi folosind un filtru. asta dupa ce am obtinut din oras cu filtru rezultate mai bune decat pe cer bun afara fara filtru. Ar mai fi util un focar mult mai lung , prea e mic obiectul pe cipul DSRL .
dupa experimetul cu 4000 mm focar pe EQ6 am ramas placut impesionat de stele duble sau sirag ce au fost bine rezolvate fata de focarul de 850 unde se contopesc .
urmeaza sa ies la cer bun si sa bag vreo 40 cadre de 5-6 min prin filtru la M27 cu 4m focar
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 01 Aug 2011 13:31 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 04 Aug 2011 21:07 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc tututror.
@gabi am intr-adevar un cer bun magnitudine 6+ vizual, la 15 minute de oras, pe un deal la 500m altitudine. Casa cu caldura iarna, curent si toate cele necesare, insa cer putin obturat de pomii din livada.
@Tavi Stanescu nici eu nu sunt plictisit de M27.
Si dupa calculele mele ar fi trebuit un filtru, care ar fi redus dimensiunea stelelor.
In cadrul procesarii trebuie tras foarte tare de histograma pentru a vedea norii exteriori si de multe ori poza mea a fost "acoperita" de stelele arse in procesare.
@ursamajor - cand m-am apucat de astrofoto si eu iubeam contrastele mari si fundalul pe negru. Problema e insa ca atunci cand cresti contrastul foarte mult se pierd din detalile difuze, iar un sharpen prea agresiv, duce la pierderea culorilor stelelor - culori de care eram foarte mandru in aceasta imagine.
Intr-un final desi formele sunt mai definite si imaginea pare mai spectaculoasa, este de fapt mai saraca ... (parerea mea).
Probabil ca in imaginea mea mergea ceva mai mult sharpen.
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 04 Aug 2011 21:49 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 05 Aug 2011 07:28 Download mesaj |
|
|
|
Emil, imi place bogatia de detalii din poza si in plus, faptul ca nu ai deteriorat stelele in procesare.
Cred ca o sa ma orientez si curand spre acest obiect, dar in NB.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 09 Aug 2011 17:41 Download mesaj |
|
|
|
Am mai prins de curand cateva nopti mai mult sau mai putin senine, la 1000m altitudine si am mai adaugat cadre. Acum sunt 53x5' --> 4h si 25'
|
838.48 kb |
de 6905 ori |

|
|
803.78 kb |
de 6905 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3751
|
Trimis: 10 Aug 2011 09:59 Download mesaj |
|
|
|
| Frumos , frumos . ai pus ceva filtru ? unde ai fost la 1000m ? Garana .Trei ape...
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 10 Aug 2011 11:04 Download mesaj |
|
|
|
La Garana am fost 3 nopti, insa am avut parte de nori in prima, o umezeala crancena in a doua incat uscam luneta cautatoare cu feonul odata la 10 minute, si un vant in rafale de 30 m/s in a treia. Asa din 3 nopti am reusit sa strang doar 2 ore...
Nu am pus nici un filtru, doar Canon-ul modificat. Imi imaginez ca daca aveam filtru, era un pic mai bine ... cel putin la procesare.
|
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2164
|
Trimis: 10 Aug 2011 11:13 Download mesaj |
|
|
|
| psemil nu aveai dew-heater? am avut o sesiune de 3 nopti cu umezeala mare, ed80-ul a stat complet uscat cu dew heater in timp ce luneta de ghidaj cu tot cu parasolarul artizanal de 30cm era tot timpul aburita, noroc ca ghidajul a mers si asa.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Aug 2011 16:21 Download mesaj |
|
|
|
Foarte reusita poza.
De ce nu ai mers si cu cadre de 10 min?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 10 Aug 2011 16:43 Download mesaj |
|
|
|
auriga@ aveam dewheater doar pe oglinda secundara la newton. pe luneta de ghidaj nu.
necazul este ca atunci cand este aburita luneta ghidajul nu mai este la fel de exact. (asa arata pe grafic in phd)
achy1978@ la 10 minute aveam un drift. Cred ca bariletul oglinzii principale se misca ... trebuie rigidizat.
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 10 Aug 2011 16:52 Download mesaj |
|
|
|
Nu am avut pana acum niciodata condens pe secundara newtonianului (asta se intampla mai ales la truss-uri). Dar fara dew heater sau alte metode de dez-aburire "activa" nu vad cum poti mentine uscat obiectivul unei lunete
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
|