Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234762 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2851 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Empedocles85 |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4226
|
Trimis: 02 Iun 2011 08:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: Draconide 2011 - 1000 meteori/ora? |
|
|
|
Pe 8 octombrie 2011, intre 17:00 - 18:00 UT, va fi maximul curentului Draconide de anul acesta. Se asteapta un numar mai mare de meteori ca de obicei, circa 1000 meteori/ora deoarece Pamantul va trece printr-o zona mai densa a orbitei curentului meteoric, generat de cometa periodica 21P/Giacobini-Zinner. O problema pentru observarea maximului ar putea fi Luna, care este aproape de faza de Luna Plina (pe 12 oct.).
http://www.spacedaily.com/reports/Dramatic...s_999.html _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Oct 2011 10:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
vand in vedere vremea din toata tara, data fiind importanta evenimentului, am incercat sa fructificam o banda foarte ingusta (5-7 km) care exista intre Caransebes si Resita (conform www.meteoblue.com), asa ca ne-am deplasat in jur de 225 km (Tg-Jiu - Resita) si culmea, am gasit o spartura in nori de cca. 30 min, unde am putut observa 5 Draconide (eu personal am observat doar 2), din care 1 a fost mai spectaculoasa (mag. -1...-2). Dupa aceasta cursa de 500km facuta impreuna cu Dan Nicolcioiu, sotia mea si cumnatul meu, la Resita intalnindu-ma cu Emil Pera si fratele lui, pot spune ca ..... desi nu am vazut 60-600 meteori/ora, ci ......... 1 meteor/100km ...... .
Partea frumoasa a fost ca am realizat inca un contact cu un foarte bun astrofotograf (Emil Pera) ...... asa ca a meritat efortul, pe langa observarea acelor meteori.
Ca si date estimative: perioada de observatii 22:20 - 22:55 TLR
Constelatia: 2 meteori - Camelopardis, 1 meteor - Cepheu, 1 meteor - Ursa minor, 1 meteor - Lyra-Hercule
Cer senin! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 09 Oct 2011 13:47 Download mesaj |
|
|
|
Intr-adevar nu a fost sa fie asa cum ne-am fi dorit, insa voi tine minte singura Draconida a carei coada era cat pe-aci s-o prind.
Multumesc Marian ca m-ai scos din casa, eu fiind deja resemnat la acea ora, sper insa ca data viitoare sa ne strangem cu totii pe un un munte cu cer senin si poate vom avea noroc si de ceva meteoriti. |
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 09 Oct 2011 14:28 Download mesaj |
|
|
|
Sa nu va uitati acasa minciogurile daca iesiti la vanatoare de meteoriti. _________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 09 Oct 2011 14:49 Download mesaj |
|
|
|
Nici la Timisoara (de fapt, Cheveresu Mare, 25 km est de Timisoara) nu am avut noroc. Am asteptat de la ora 19 pana in jurul orei 24 fara succes, cerul fiind innorat (rar se vedea cate o stea si cu greu, Luna si Jupiter).
Pe data viitoare !  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Apa-care-rade Membru

Data inscrierii: 28 Sep 2011 Mesaje: 48
|
Trimis: 04 Noi 2011 19:18 Download mesaj |
|
|
|
Cand e urmattoarea ploaie de meteoriti? Minciog nu am,dar poate iau o umbrela...  _________________ Seara,cand scapara stelele-n cerul de vara,stau si ma joc singur cu Steaua Polara... |
|
Sus |
|
 |
coje79 Membru

Data inscrierii: 24 Ian 2011 Mesaje: 9
|
Trimis: 04 Noi 2011 19:29 Download mesaj |
|
|
|
in noaptea asta, daca nu ma insel. Tauridele |
|
Sus |
|
 |
Apa-care-rade Membru

|
Trimis: 06 Noi 2011 01:22 Download mesaj |
|
|
|
am vedere buna pe partea de sud a cerului, plus partea de deasupra capului, doar treimea nordica nu o vad,dar nu am stiut...poate maine noapte..? _________________ Seara,cand scapara stelele-n cerul de vara,stau si ma joc singur cu Steaua Polara... |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4226
|
|
Sus |
|
 |
Apa-care-rade Membru

|
Trimis: 10 Noi 2011 17:42 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult!Deci oricand pot vedea,dar vad atat de rar... _________________ Seara,cand scapara stelele-n cerul de vara,stau si ma joc singur cu Steaua Polara... |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|