| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238263 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2903 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Lucian Ivan |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2840
|
Trimis: 26 Sep 2011 14:06 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salutare tuturor! |
|
|
|
Ma numesc Marius si sunt din Busteni. De mult timp sunt pasionat de astronomie dar pana acum un an m-am limitat mai mult la observatii virtuale cu Celestia si Stellarium plus observatii vizuale cu un binoclu " no name" chinezesc(10x50-surprinzator de bun pentru 80RON). Anul trecut am decis sa iau taurul de coarne si mi-am facut un refractor 70/900(obiectivul l-am cumparat) cu montura Alt/Az. Am depus mult efort sa-l fac si in final mi-am dat seama ca era mai usor sa-l cumpar "de-a gata". In scurt timp am realizat ca este limitat mai mult la observatii lunare si planetare(este un telescop "lent"-F12,8 ), asa ca mi-am cumparat un dobson Sky-Watcher 150/1200- pentru observatii vizuale au cel mai bun raport calitate/pret si apoi un binoclu SkyMaster 15/70 cu care,pe un cer limpede, poti gasi si DSO. Apoi m-a prins febra fotografiilor. E adevarat, observatia vizuala "la ocular" are magia ei, dar imaginile minunate vazute pe net facute de amatori sau profesionisti- gen Hubble, fara captura si prelucrare electronica nu sunt posibile. Luna am reusit sa o pozez cu o camera obisniuta tinuta in mana, dar Jupiter mi-a iesit miscat chiar si cu camera fixata la ocular printr-un dispozitiv. O camera de supraveghere cu adaptor C-mount/1,25" a rezolvat o parte din problema. Filmuletele cu Jupiter si Saturn au iesit bunicele pentru ca timpul de expunere necesar era f.mic. Pentru DSO era necesar tracking- sa nu mai defileze stelele pe ecran- si timp mai mare de expunere. Am rezolvat problema in cateva luni prin motorizarea miscarii pe Alt, Az si focus.Chiar daca trackingul numai perfect nu este, mi-a permis captura cu 256x integrare-cam 5 sec.- maximum ce poate camera. Am modificat si o camera web SPC900 pt. Lx., dar la 5sec. expunere este mult mai putin sensibila decat camera de supraveghere. Pun 2 poze finale- the best-, prelucrate cu DSS si GIMP ca exemplu ca se poate si cu un Dobson ceva astrofoto. E adevarat ca diferenta intre acestea si alte poze "profesionale"- facute cu echipamente sofisticate si scumpe- este ca diferenta intre mazgalelile unui copil de 3 ani si "Mona Lisa" lui Leonardo da Vinci.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
550.06 kb |
| Vizualizat: |
de 1476 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
349.48 kb |
| Vizualizat: |
de 1476 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11515
|
Trimis: 26 Sep 2011 14:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Salutare tuturor! |
|
|
|
Ce intrare! Bine ai venit.
| dmtr69 a scris: | | O camera de supraveghere cu adaptor C-mount/1,25" a rezolvat o parte din problema. |
Daca ai stii ce camere de supraveghere folosesc unii...Apropos, despre ce camera este vorba? Sa nu zici Flea?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|