| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3715
|
Trimis: 08 Aug 2011 17:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: M27 si NGC7635 facute la Ilidia |
|
|
|
Am iesit cu echipamentul mobil in Gradina la Doru Dragan la Ilidia , am reusit doar pana la ora 3 sa pozez , nori trecatori treceau tot mai des pana au ocupat o buna parte de cer . vantu era si el o prezenta permanenta. am capturat pe ISO 1000 20 x4min cadre la M27 la acestea am mai adaugat si altele facute din Timisoara.
la Bublle am reusit doar 8 x5min pe 1250 ISO acestea le-am adaugat la cele din Timisoara .
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
440.24 kb |
| Vizualizat: |
de 3541 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
436.73 kb |
| Vizualizat: |
de 3541 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 08 Aug 2011 17:36 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Aug 2011 18:04 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi place cum au iesit, avand in vedere temperatura de lucru a DSLR-ului
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 08 Aug 2011 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Multam de raspunsuri . ursamajor : la asemenea croop cu instrumentarul folosit focalizare mult mai buna nu se poate obtine , depinde in mare masura si de turbulentele atmosferice. pe cipul DSRL 22x15 mm la acest focar 850mm incap vreo 56 nebuloase M27 .
am dorit sa evidentiez mai mult nebulozitatea externa interiorul e usor de surprins de aproape oricine are un instrument si o montura cat de cat buna. cu Pixinsight am aliniat si insumat.
DSS intradevar uneori nu face fata la decalaje mari si rotiri mai ales la imagini slabe cu zgomot .
MaxDL si Pixinsight pe aliniere manuala pe doua stele merg perfect . chiar si cu tip de fisier si dimensiuni ale imagini diferite.
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 08 Aug 2011 20:49 Download mesaj |
|
|
|
Faina poza.
Eram curios daca ai folosit filtrul DeepSky.
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 08 Aug 2011 21:23 Download mesaj |
|
|
|
Mercy Emil , da la Dumbell este facut prin filtru Deep chiar si pe cerul relativ bun din acel sat, pe strada totusi erau stalpi cu lumina aprinsa. am facut prin filtru doar asa apare mai bine nebulozitatea .
La Bublle am scos filtru constatand ca fara el semnalul captat e superior , zgomotul ramane mai in urma. nu ajuta la contrastul nebulozitatii.
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Aug 2011 21:29 Download mesaj |
|
|
|
Foarte bine au iesit, la procesarea lui M27 parca ai aplicat parca prea intens noise reduction (ma rog, mie imi plac mai mult asa, mai "granuloase", chestie de gusturi )
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 08 Aug 2011 21:40 Download mesaj |
|
|
|
multam Laurentiu , chiar nu am folosit de loc reducator de zgomot a iesit relativ fin fondul ca fost suficient timp acumulat si darkuri multe potrivite si la temperatura cipului .
asta si doream fond fin ca sa pot scoate nebulozitatea , dar inca e mult de expus (pe cer de M mic ) pentru a scoate aproape tot . adica cam asta http://www.deanrowe.net/astro/main.jsp?image=images/m27_deep
mai bine nu ma uitam e mai interesant sa gasesti singur ce e pe acolo ...
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Aug 2011 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Pai in cazul asta ti-a iesit chiar al naibii de bine M27 !
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
|