Salut!
NGC7000( mai bine zis o parte din nebuloasa) din 5 august. Prima mea poza Ha cu DSLR-ul. 20 cadre de 10 min. ISO 800. Ar fi mers si la 400, dar am fost derutat de cat de intunecate au fost cadrele raw. Cadrele trase inainte si dupa meridian.
Setup: TS 80ED (la 448mm focala), Canon 1100D( cu filtru Baader BCF), Astronomik 12nm Ha clip-in. Ghidaj cu 50mm finder+ Alccd5+PHD.
Tranparenta a fost mediocra- am avut ceata joasa- nu am putut distige Calea Lactee.
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?
Este foarte OK, insa incearca sa folosesti mai putin reducerea de zgomot si contrastul mai mic pe stele (stelele ies prea mult in evidenta si fata de nebulozitate!
Are efectul acela de plasticare (acuarela) si poate ca putin zgomot lasat acolo va face mai mult bine pozei ... zic si eu ???
In rest, totul este foarte bine ... felicitari! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Trebuie sa recunosc ca mereu am admirat efortul celor care pozeaza Ha cu camere color. Am cochetat si eu cu ideea de a expune in Ha cu Dslr...fara un rezultat concret insa .
Mie imi place mult prima poza. Sunt de acord cu Marian ca e misto sa vezi niste granulatie la zoom maxim.
Felicitari.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum