Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
Trimis: 16 Iun 2011 16:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC 5146 - Cocoon nebula |
|
|
|
Salut,
Primul obiect pe care il propun pentru acea colaborare este Cocoon nebula. Eu voi lua Ha+L iar altcineva poate lua culori.
As lua expuneri de 3 minute in binning 1x1, cate 30 expuneri pe filtru (90 min). Daca fac sa mearga guidingul pot mari timpii de expunere a 10 minute.
Ce ziceti?
Alex
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Iun 2011 17:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai pentru RGB trebuie sa mai stam cateva zile!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 16 Iun 2011 17:47 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Pai pentru RGB trebuie sa mai stam cateva zile! |
In cazul meu cam doua nopti trebuie sa iau date. Nu vad cum am putea face altfel din moment ce detaliile sunt in luminanta iar culorile pot fi trase in conditii mai proaste, nu's chiar atat de importante.
Alta propunere?
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Iun 2011 18:37 Download mesaj |
|
|
|
Pai cu Luna asa mare pe cer nu o sa iasa mare lucru in RGB. Daca am senin in week-end o sa incerc tot Ha
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 16 Iun 2011 18:40 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Pai cu Luna asa mare pe cer nu o sa iasa mare lucru in RGB. Daca am senin in week-end o sa incerc tot Ha |
Bun, atunci cum sa procedam?
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 16 Iun 2011 19:12 Download mesaj |
|
|
|
Obiectul ma intereseaza si pe mine, daca o sa pot o sa trag RGB (DSLR) la inceputul lunii viitoare.
|
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 16 Iun 2011 20:14 Download mesaj |
|
|
|
Nu e graba sa luam date chiar acum: intr-o luna daca avem ceva cred ca e in regula. Mai bine mai putine obiecte trase bine decat 100 mediocre.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 17 Iun 2011 22:17 Download mesaj |
|
|
|
Hai sa ne organizam...
Cine va trage primele cadre le va prezenta pe forum sau PM in functie de preferinta ... procesate neprocesate nu are importanta. (eventual luminanta)... Dupa ce imaginea este postata cei care vor trage RGB vor stii inainte cum sa incadreze obiectul
Sper sa tina vremea si cu mine pe la sfarsitul lunii.
Eu DSLR... si setup aprox ca si cmatei. camp - 85' x 56'
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 19 Iun 2011 18:33 Download mesaj |
|
|
|
De acord!
Din pacate (sper sa se intample asta cat de curand), cred ca o sa ma stabilesc la punct fix, insa din mijlocul orasului. Asadar eu o sa ma orintez spre NB. Asadar, daca totul merge bine, eu o sa trag Ha.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 20 Iun 2011 16:36 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | De acord!
Din pacate (sper sa se intample asta cat de curand), cred ca o sa ma stabilesc la punct fix, insa din mijlocul orasului. Asadar eu o sa ma orintez spre NB. Asadar, daca totul merge bine, eu o sa trag Ha. |
Cred ca e bine sa facem un plan clar, altfel ajungem toti sa tragem in Ha si ne intrebam de ce nu putem scoate o imagine frumos colorata
Asa cum am mai zis, luminanta e cea mai importanta componenta a unei imagini, fie ea si colorata, pentru ca oamenii observa mai usor detaliile (diferente de intensitate) decat culorile. Un telescop de 50 are o suprafata cam de 15 ori mai mare decat un 20cm si pentru a echivala sa zicem doua ore cu el, cu un 20 cm trebuie expus ~30 de ore. Probabil majoritatea dintre dumneavoastra dispune de un camp mai mare decat al meu (~20'x30') de aceea nu are rost sa ne facem griji cu ce priveste incadrarea.
Nu stiu de ce conditii de cer dispuneti, dar eu locuiesc intr-una dintre cele mai des populate zone ale Europei si nu prea pot trece de 5 minute in L.
In concluzie, eu propun asa:
- iau cat mai multe date in Ha si poate si SII
- altcineva RGBL
Iar apoi trecem la joaca cu compunerea imaginilor
Sigur, daca propunerea nu vi se pare coerenta, sunt deschis la alte scenarii argumentate.
Alex
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

|
Trimis: 20 Iun 2011 19:09 Download mesaj |
|
|
|
@psemil: cred ca intr-o prima faza putem face centrat pe IC5146, anume 21h53:30, 47:16:00. Eu oricum nu ma pot pozitiona extrem de exact pentru ca nu am astrometrie decat cand descarc pozele. Camera la ~0 grade de la N ?
Alta varianta e sa incercam sa obtinem si un pic din "coada" (~21h51:00, 47:31:00), numai ca e mai probabil ca vom face crop din ale noastre doar cu zona centrala, in functie de cel mai mic camp disponibil.
@alex.tudorica: eu nu am cum sa obtin cu DSLR luminanta mai buna decat tine, cu expuneri de 5 min si 20cm...
Cred ca ar fi interesant si OIII, din ce vad prin poze.
Cam asa ar arata 30x30', via SkyView (DSS).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
88.68 kb |
Vizualizat: |
de 4003 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

|
Trimis: 04 Iul 2011 13:51 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate, vremea nu a cooperat cu mine weekend-ul asta.
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

|
|
Sus |
|
 |