Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?
frumoasa de tot, cum sunt primele impresii la punct fix? cat de bine te-ai apropiat de pol?
Poza asta te face sa-ti doresti o focala asa de vreo 3+ metri
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?
Acum sunt cam la 4-5 secunde de arc de PNC. Focala mai lunga nu imi doresc pentru ca am si SCT-ul cu o focala de 2,35 m insa nu este potrivita camera pentru o astfel de focala, dimensiunea pixelilor fiind prea mica.
La punct fix am avantajul ca dupa terminarea sesiunii ecipamentul ramane pregatit pentru noaptea urmatoare. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Frumos M 57 . precizia de aliniere 4-5 sec arc se mentine ai urmarit in timp de zeci de minute ? sau daca duci sistemul in alta pozitie mult diferita ?
@ Tavi - La unele perechi de stele imi arata o eroare de 4-5arcsec .... la alte perechi de stele imi arata 8-10 arcsec..... dar cred ca este suficient.
@ Vlad - Direct prin filtrul de culoare. La cum am vazut ca ies imaginile, cred ca pot merge in RGB si pana la 5 min expunere pe o raza 50 de grade fata de zenit si cu mari sanse sa ajung la 10 min. Pozitia este destulde favorabila intre cele 3 case care obtureaza lumina directa de la iluminatul public
PS: Am facut o eroare la prezentarea expunerilor si anume ca toate expunerile in LRGB au fost de 180 sec si nu de 120 sec. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum