Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234073 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 07 Mai 2011 02:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Trifida |
|
|
|
Aceasta este prima mea poza cu o camera dslr..
Canon 350D, fara filtru (camera clubului, pentru ca deocamdata, sunt fara camera proprie).
Parerea mea, DSLR-ul este usor de folosit , si ofera "satisfactii imediate" daca nu esti prea pretentios in ceea ce priveste. sensibilitatea. Rezultatul mi se pare decent tinand cont ca sunt doar 13x210 secunde (45 de minute in total.) La timpi atat de scurti, probabil o camera mono nu poate rivaliza (daca trebuie sa scoata si culori).
Daca insa trecem de 3 ore, detaliul pe care il obtii dintr-un senzor mono , sa cum am putu observa intr-o qhy9, este mult superior fata de o canon 350/400d la acelasi timp total de expunere..
oricum, pentru pura distractie, fara prea mult efort si complicatii, imi place dslr-ul. Insa abia stept sa-mi ajunga Artemisul 285..
Sunt 13*210secunde, iso 800. Procesat in DSS, Photoshop si Pixinsight.
EQ6, GSO 8" f4 + mpcc.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
761.39 kb |
Vizualizat: |
de 2178 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 07 Mai 2011 04:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
frumos!
felicitari
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 07 Mai 2011 19:54 Download mesaj |
|
|
|
Frumos , doar parca usor ars si colorat intens.
Eu astept inca pozele facute de forumisti de aici cu camere monocrom dar color ce sa ma lase uimit .
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 07 Mai 2011 21:49 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: |
Eu astept inca pozele facute de forumisti de aici cu camere monocrom dar color ce sa ma lase uimit . |
Pai poate am sa reusesc eu cand imi soseste camera, desi campul este mult mai redus (ICX285AL).
Nu are rost sa incepem (din nou) o noua debatere ccd-dslr, cred ca suntem toti de acord ca o cd mono de calitate este x ori mai sensibila decat o dslr de calitate, insa si de x ori mai scumpa. Nu sunt multi care sa-si permita o ccd de inalta calitate, care sa rivalizeze cu o DSLR la "poze frumoase", de aceea cred ca nu ati vazut poze pe acest forum care sa va imprezioneze la fel de mult.. Sunt insa convins ca le-ati vazut pe alte forumuri.
Emil ar putea , cu o qhy9 se pot face lucruri interesante cu care nu pot rivaliza camerele reflex, insa nu cred ca re nici timp nici chef de asa ceva.
Insa la fel cred ca nimeni nu poate nega faptul ca si cea mai "rea" ccd mono este este mult mai buna la banda ingusta, Ha, O3 etc, ca sa nu mai spunem de inregistrat asteroizi si alte obiecte planetare. Fosta mea camera (DSI II pro) este folosita constant pt fotometrie..
Din punctul meu de vedere, o dslr te ajuta sa obtii rezultate f frumoase estetic si foarte repede - si procesarea am vazut ca este mult mai usoara (stiu ca e cam intens colorat la mine, dar este intentionat ). Insa o ccd , chiar daca poate oferi mai mult de lucru de un rezultat similar (ceea ce nu e neaparat asa daca scoatem matematica la calculul snr), este mai versatila pentru alt gen de activitati.
Deocamdata, toate observatoarele serioase din lume folosesc ccd mono, or fi stiind ei de ce.. Si reucnosc ca am fost impresionat de camera asta, si banuiesc ca modelurile superioare sunt mult mai bune..Dar....mai bine sa nu comparam ardeii cu rosiile doar pt ca ambele sunt zarzavaturi
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|