| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11515
|
Trimis: 04 Apr 2011 10:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie binoclu |
|
|
|
Vreau sa ii iau tatalui meu un binoclu cadou de Sf. Gheorghe. Ceva 8x40, 7x50, ~200lei dar poate fi si mai mult. Aveti vreo sugestie? Daca nu e in Buc. va trebui sa il comand online si sa ajunga pana atunci.
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6080
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 08 Apr 2011 10:25 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Eu din putinele binocluri pe care le-am testat (3), as recomanda BTC 10x50 http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...p;start=15 (aici gasesti un mic review despre acest binoclu si a inca unuia mai mare + cateva poze)
Mai e unul mai mic dar mai scump(~500lei) http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=DCF8x42FMC
Parerea mea e ca binoclul 10x50 o sa-i aduca multe satisfactii ca are apertura destul de mare si o calitate a opticii foarte buna, dar decizia iti apartine.
Cer senin
Mihai _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 08 Apr 2011 11:45 Download mesaj |
|
|
|
BTC-ul 10x50 ma atrage, cred ca ma duc sa-l testez zilele astea.
Mai mic de atat (de ex. 6x30) nu e prea mic? Daca tot testez BTC-ul poate exista si unul mai mic sa vad cam cu ce se mananca. |
|
| Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 08 Apr 2011 12:41 Download mesaj |
|
|
|
Eu am avut in mana un Praktica 10x25, a fost primul instrument optic pe care l-am folosit pana sa-mi iau telescopul si mi-a oferit niste imagini excelente. Dar nu se compara cu cel cu apertura de 50mm + ca sa nu zic ca BTC-ul e fully multicoated. Asta inseamna o imagine mai sharp, un contrast ceva mai bun decat la unul doar multicoated.
Cer senin
Mihai _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 08 Apr 2011 16:47 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi bine de luat in calcul si un IOR 7x40,ofera o imagine de nota 9,99 dupa parerea mea. _________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 08 Apr 2011 17:29 Download mesaj |
|
|
|
| emilf a scris: | | Ar fi bine de luat in calcul si un IOR 7x40.. | Mai exista?
Am vazut azi un BTC 10x50 wide field (~65'). Prima data l-am testat pe niste termopane si am fost nemultumit: ramele erau curbate cum ma departam de centru, spre dreapta zonelor cu contrast batea in mov, spre stanga spre verde, campul, desi mare, se intuneca putin spre margini iar spre interior nu prea vedeam limita campului, cred ca din cauza pozitiei cauciucului de la ocular. Dupa ce m-am mai jucat si cu cateva cu unghi mai ingust (7x50, 12x50, 15x70), revenind la primul parca nu mai parea asa de rau. Deocamdata nu m-am hotarat, mai studiez, dar probabil ramane BTC daca nu apare altceva interesant. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6080
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Apr 2011 18:48 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Mai mic de atat (de ex. 6x30) nu e prea mic? |
Prea mic pentru ce?
Face cumva tatal tau observatii astronomice de performanta si un binoclu de 30mm se dovedeste a fi prea mic?
Eu am plecat de la premiza (poate gresita) ca tatal tau este o persoana mai in varsta.
Ei bine, din discutiile cu dealeri de optica in legatura cu preferintele pe categorii de varsta, dar si din discutii cu persoane trecute de prima tinerete am tras concluzia ca cele mai preferate sunt instrumentele ce se dovedesc a fi cele mai usor manevrabile si cu portabilitatea cea mai buna, conditia de apertura mare fiind aproape in totalitate ignorata.
De la aceste considerente a plecat recomandarea pe care am facut-o. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9809
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1999
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 15:58 Download mesaj |
|
|
|
| Apropo, pt cultura mea generala, un binoclu care se focalizeaza singur e bun pt observatii astro? Reuseste sa-si faca o focalizare buna noaptea cand e indreptat doar spre cateva puncte luminoase? |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 21:44 Download mesaj |
|
|
|
| zoth a scris: | Ei bine, din discutiile cu dealeri de optica in legatura cu preferintele pe categorii de varsta, dar si din discutii cu persoane trecute de prima tinerete am tras concluzia ca cele mai preferate sunt instrumentele ce se dovedesc a fi cele mai usor manevrabile si cu portabilitatea cea mai buna, conditia de apertura mare fiind aproape in totalitate ignorata.
De la aceste considerente a plecat recomandarea pe care am facut-o. |
E invarsta, 65 de ani. Cred ca ai pus punctul pe i, multumesc. Desi era incantat de 7x50-ul meu, il mai imprumutam din cand in cand.
| cristib a scris: | | Apropo, pt cultura mea generala, un binoclu care se focalizeaza singur e bun pt observatii astro? Reuseste sa-si faca o focalizare buna noaptea cand e indreptat doar spre cateva puncte luminoase? |
Banui ca e un misunderstanding: http://www.bestbinocularsreviews.com/self_focusing_binoculars.php |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4304
|
Trimis: 10 Apr 2011 21:10 Download mesaj |
|
|
|
E ceva ciudat la pozele cu binoclul ala rusesc (Baigish, Baihish ?): in prima poza rozeta de focalizare centrala este plasata diferit (ca la cele chinezesti?) fata de celelalte doua poze...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
|