| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11516
|
Trimis: 19 Apr 2011 13:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Diagonala pentru cass |
|
|
|
E ok oglinda diagonala din linkul urmator: http://www.teleskop-express.de/shop/produc...hluss.html ?
Ma gandeam sa fie cat mai usoara deci 1.25", si cat mai "scurta": o infiletez in T2 la focuser, in partea cealalta iau un adaptor T2->1.25" in care pun ocularul. |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 19 Apr 2011 14:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
E t2, nu 1,25". Ii buna, prea buna. Daca nu il faci cum trebuie cass-ul degeaba pui scule bune. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Apr 2011 14:55 Download mesaj |
|
|
|
| horatius a scris: | | E t2, nu 1,25". | Da, T2, putin mai mare ca 1.25". La o adica merg si oculare pe 2" cu adaptor T2->2".
| horatius a scris: | | Ii buna, prea buna. Daca nu il faci cum trebuie cass-ul degeaba pui scule bune. | Pai atunci sa iau una mai proasta? Ceva din plexiglas exista?
Exista si alte variante? |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 28 Apr 2011 16:49 Download mesaj |
|
|
|
| Aveti idee aproximativ cu cat e necesar sa prelungesc backfocusul pentru montarea unei diagonale? |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6996
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Apr 2011 23:09 Download mesaj |
|
|
|
Telescoapele Cassegrain din comert au suficient back-focus pentru orice tip de diagonala, ca e de 1,25'' sau de 2''plus accesorii. Problema unui back-focus insuficient apare uneori la refractoare, in functie de accesoriile atasate. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 29 Apr 2011 09:25 Download mesaj |
|
|
|
| Da dar nu asta e problema. Vroiam sa stiu cam ce "lungime" are o diagonala ca sa pot calcula mai exact bafle-ul. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Apr 2011 09:50 Download mesaj |
|
|
|
Nu exista o lungime standard, datorita constructiei diferite a diverselor diagonale. Una de 2'' are cam 100-110mm drum optic, iar la una de 1,25'' in jur de 70mm. Si e bine sa iei in calcul o diagonala de 2'', pentru ca aceste telescoape au in general un camp vizual ingust, si e posibil sa-ti doresti sa folosesti si oculare de 2''. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 29 Apr 2011 09:58 Download mesaj |
|
|
|
Asta vroiam sa stiu, multumesc.
In ceea ce priveste discutia 1.25" vs 2", in ultimul timp m-am dus spre 1.25". Insa tot timpul imi apare in minte dilema: daca tot dau banii dece sa nu iau 2" din prima, cine stie pe viitor ce mai apare. Insa toate ocularele, barlow-urile sunt pe 1.25". Wide e bun si el la casa omului insa nici cu cel mai wide ocular nu incape luna in campul vizual...sau incape dar la limita dar costa cat tot telescopul.
Pt. wide e luneta, eventual binoclul. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 29 Apr 2011 16:57 Download mesaj |
|
|
|
La 4488 mm focala, cam cat ai tu la cass, ca sa vezi toata luna iti trebuie un ocular de 38mm x 70grade, care se gaseste in Romania. Si exista si oculare mai mari. Chiar si de 50mm x 65grade.
http://magazin.telescop-expert.ro/oculare-gso-super-viuw.html
Cu asta ai obtine un camp real de 43'26''. Si exista si barlow de 2''. Unul destul de bun si ieftin este chiar pe forum la Vanzari. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 29 Apr 2011 17:25 Download mesaj |
|
|
|
Am un mak cu f=2700 mm, deci mai puțin decât ai tu. Câteodată simt nevoia unor oculare de cîmp larg pe 2'. Din păcate instrumentul nu acceptă decât oculare de 1,25'.
Dacă poți mergi pe oculare de 2' _________________ mihai |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 29 Apr 2011 17:53 Download mesaj |
|
|
|
Interesanta ideea cu super viuw-ul. Daca sunt din categoria ieftin si bun (cam cum e superplossl 25), cred ca merita incercat. Barlow pe 2" nu prea vad rostul. Am destule oculare de la 32mm in jos.
| theogon a scris: | | Dacă poți mergi pe oculare de 2' | Vrei sa zici diagonala de 2". Oculare de 2" pt. camp larg, ca in rest 1.25" e ok.
Ar fi asta: http://www.teleskop-express.de/shop/produc...arbon.html |
|
| Sus |
|
 |
|