| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 07 Mar 2011 13:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Corectie cu Flat |
|
|
|
Salut,
Intampin o problema si poate are cineva o idee spre rezolvare. Eu unul nu am gasit nimic OK.
Cum pot face fisiere flat in fotografia solara cu prisma Herschel? Am pierdut mult calitativ la imaginile achizitionate, pentru ca nu mi-am dat seama cum sa fac.
Marian _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 07 Mar 2011 23:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
la ce te referi cand spui ca intampini probleme?
Nu conteaza - din punctul meu de vedere - ce anume fotografiezi, flatul il obti la fel indiferent de obiect.
Unde anume intampini probleme? |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Mar 2011 07:47 Download mesaj |
|
|
|
Pai cu prisma montata pot sa expun 1 min si tot negru iese. Daca soarele nu este in campul vizual, totul este negru. Am sa incerc cu 3-4-5 min expunere (dar pe urma o sa am nevoie de dark-uri) _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 08 Mar 2011 08:55 Download mesaj |
|
|
|
Hm, la asta nu m-am gandit...
Ai doua posibilitati (cred eu):
a. foloseste combinatia tricou - Soare sau o hartie alba - Soare dupa care faci un blur mai puternic pe cadrul flat
b. panou iluminat |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 08 Mar 2011 11:40 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat cu tricou, insa la 1 min expunere tot nu am scos nimic utilizabil ??? Presupun ca flat-boxul nici vorba sa functioneze !!! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 08 Mar 2011 11:43 Download mesaj |
|
|
|
Am o idee si mai buna!
Tine optica curata si nu o sa ai probleme cu flaturile
Sorry dar acum chiar nu stiu cum sa te mai ajut |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 13 Mar 2011 21:22 Download mesaj |
|
|
|
| Am luat legatura cu cativa fotografi americani care fotografiaza cu sistem similar si le-am explicat problema de care te-ai lovit. In momentul in care primesc raspunsurile lor am sa te informez. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 13 Mar 2011 21:42 Download mesaj |
|
|
|
Multam ..... dau berea : _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Mar 2011 09:22 Download mesaj |
|
|
|
Iti sugerez o metoda. Cu telescopul fix faci poze ale soarelui la intervale de timp diferite. Eventualele pete sau puncte induse de sistemul optic vor ramane fixe in cadru. Petele solare si detaliile de pe disc se vor deplasa odata cu soarele in cadru. "Murdariile" le scoti manual in Photoshop sau alt soft de editare a imaginii. Cu ocazia asta determini si nordul pe discul solar. _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 14 Mar 2011 10:12 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi o metoda, dar imi este teama de inducerea unor gradienti in flat .... dar este o idee. Eu am facut flat-uri pe portiuni al soarelui unde nu erau pete. Am stakat imaginea pe unul din detaliile de praf, astfel incat am reusit sa elimin putin din granulatia soarelui. Cu aceasta tehnica am prelucrat ultimele poze facute la pete solare postate in topicul dedicat soarelui. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
|