Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna3.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241817
Numar de utilizatori inregistrati: 2935
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ovx
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Problema focuser

Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Stefan Angelescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010

MesajTrimis: 17 Sep 2010 17:07 Download mesaj
Titlul subiectului: Problema focuser
Raspunde cu citat (quote)

Am achizitionat recent un skywatcher 130/650, totul ok value for money... nu po sa ma plang, singurul lucru care e absolut exasperant si chinezesc din toate punctele de vedere este tubul focuser-ului din plastic si cu joc. Daca montez si dslr-ul pe el sa terminat, daca e in plan inclinat coboara din cauza greutatii camerei si pierd focusul iar la orizontala nu sta paralel si imi genereaza aberatii cromatice. Exista focusere "third party" standardizate de calitate buna? Eventual ceva dedicat mai mult pt. astrofoto decat observatii.
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 17 Sep 2010 17:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Exista focusere Crayford, eventual cu reductie. A fost unul second hand la un pret foarte bun si aici pe forum, dar cred ca s-a dat. Daca vrei si pentru astrufoto iti recomand un astfel de focuser caruia sa-i pui un motor.

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=CRF2

http://magazin.telescop-expert.ro/focaliza...tcher.html

Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 17 Sep 2010 19:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai instrumentul ala nu a fost facut pentru a se poza prin el. Pentru asta trebuie modificat/imbunatatit.
Numai bine!
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 17 Sep 2010 19:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, Catalin are dreptate. Eu am uitat ca pentru astrofoto trebuie sa apropii oglinda primara de cea secundara, si chiar sa schimbi secundara cu una mai mare.
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Sep 2010 20:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Modificarea secundarei pentru schimbarea distantei de flanje sau pentru a aduna mai multa lumina? Am reusit cateva cadre din prima incercare la luna destul de satisfacatore prin ocularul de 10mm inclusiv afocal.
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Sep 2010 22:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru ca sa ai mai multa lumina pe senzor. Intra pe site-ul de mai jos, descarca programul ''newt 25'' instaleaza-l si poti sa vezi mai bine care e traseul optic, dar in special distantele intre elemente si cum trebuie sa configurezi sistemul ca sa ai maxim de iluminare pe senzor. E foarte simplu, dar e destul de precis si e gratis.

http://www.simtel.net/product/view/id/26652

Membru
Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009

MesajTrimis: 18 Sep 2010 11:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se pare ca si eu am acelasi tip de instrument(care e super OK), ca si Stefan. In mod sigur acelasi tip de focuser din plastic. Eu m-am hotarat sa construiesc un focuser tip crayford in care voi include si motorul si reductorul pt. focus.
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Sep 2010 12:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ dragos, multumesc pentru link. Momentan o sa incerc cu focuserul Crayford si adaptor pt dslr care permite fotografierea prime si afocal, modificarile hardcore mai tarziu Smile
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 19 Sep 2010 22:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,eu am un Astromaster 130EQ cu aceeasi boala la focuser pe care i-am vindecat-o prin introducerea unor foite din teflon intre tubul mobil al focuserului si carcasa fixa,pina la disparitia completa a jocului. Foita de care vorbesc o recuperezi de la cuptoarele imprimantelor laser,este o componenta care se inlocuieste in caz de uzura si se numeste fuser film. Astfel se reduce total jocul si se pastreaza o alunecare corespunzatoare intre tubul mobil si carcasa lui si se mentine perfect colimarea intrumentului,bineinteles colimarea se face la final. Consider ca este cea mai ieftina interventie care se poate face la focuser,ai nevoie de rabdare si un fuser film uzat.
Emil

Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Sep 2010 14:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, banuiesc ca e ok ca patch work, dar nu am chef sa imi mai fac nervi, e si camera foarte grea, vreau si frana... Smile
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 17:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Aviz celor care doresc sa mai monteze un Crayford pe un tub mai mic de 200. Am achizitionat focuserul, nu am ce sa ii reprosez merge perfect, nu exista joc pe tubul de focus, e construit ca un tanc si sustine fara probleme greutatea unui dslr. Doar ca la un tub mic de 150 necesita modificari si anume o noua gaura cu diametrul mult mai mare si reorientarea spider-ului Atasez cateva imagini explicative.
Din nefericire chiar daca este mai scurt decat focuserul original, flanja ramane tot putin mai in fata, fiind inca imposibil de focusat prime cu un Dslr.

IMGP0611.JPG
 Descriere:
focuserul original si Crayfordul
 Marime fisier:  206.11 kb
 Vizualizat:  de 6678 ori

IMGP0611.JPG

IMGP0609.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  214.3 kb

IMGP0609.JPG

IMGP0607.JPG
 Descriere:
in prin plan tubul taiat pt crayford, in spate gaura de la focuserul original.
 Marime fisier:  229.59 kb

IMGP0607.JPG

IMGP0707.JPG
 Descriere:
Crayford-ul montat.
 Marime fisier:  213.52 kb

IMGP0707.JPG

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 28 Sep 2010 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stefan Angelescu a scris:
Din nefericire chiar daca este mai scurt decat focuserul original, flanja ramane tot putin mai in fata, fiind inca imposibil de focusat prime cu un Dslr.
Sa inteleg ca planul focal e mai aproape de tub si nu ajunge senzorul la el? Poti pune focuserul din interior spre exterior, asa de proba: scoti rotitele de focus, scoti surubul de blocare, scoti focuserul prin gaura din tub astfel incat tubul sa imbrace suportul focuserului. S-ar mai apropia cu 1-2cm de focus.
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Sep 2010 18:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, e o idee. O sa incerc. Multam.
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 28 Sep 2010 19:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va fi obstructie prea mare a primarei,ai adaptor la 1,25,ia din el la strung cit se poate de mult(pe inaltime)sau mai taie din tub.
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 28 Sep 2010 19:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

emilf a scris:
Va fi obstructie prea mare a primarei,ai adaptor la 1,25,ia din el la strung cit se poate de mult(pe inaltime)sau mai taie din tub.

Oricum teava de la focuser intra in tub vreo 10 cm, iar obstructia nu ar fi prea mare ca oglinga e mai mica decat tubul cu 1-2 cm...sper ca asa e. Din cate stiu T2 e direct la 2" cu un adaptor destul de low profile. Nu prea ai ce sa tai decat din corpul focuserului. Iar la luna nu prea conteaza obstructia asa de mult.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact