| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3745
|
Trimis: 31 Oct 2010 01:36 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Veil Nebula West |
|
|
|
In seara asta am stat pe o aripa din nebuloasa Valului . sunt 30 cadre de 150 sec pe 800ISO. tot din oras facut acasa.
Se simte bine necesitatea corectorului de coma.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
236.86 kb |
| Vizualizat: |
de 3399 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 31 Oct 2010 02:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Asta da! Imi place foarte mult paleta cromatica aleasa. Si montura a fost mul mai bine pozitionata.
Cer senin,
Marian
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Oct 2010 14:54 Download mesaj |
|
|
|
A iesit fain, imi place
Vad ca ai reusit sa tragi 150 de sec. neghidat ceea ce e extrem de bine pentru eq 5 (ma rog, depinde acum si ce focala ai pentru ca nu ai spus).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 31 Oct 2010 17:27 Download mesaj |
|
|
|
| Superb. Imi place tracking-ul.
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 31 Oct 2010 17:39 Download mesaj |
|
|
|
| multam , focala e 850mm . montura EQ6 PRO tot neghidat facut . ma zbat cu PEC sa fac uneori a mers grozav cu pec 8 poze la 250 sec nemiscat . dar e greu de facut pec langa strada cu masini grele tramvai.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 31 Oct 2010 18:10 Download mesaj |
|
|
|
Din cate obseev, aparatul foto nu este modificat ?! Observ ca canalul R nu este atat de bine exprimat ca celelalte 2. Sau ma insel ? Sau din cauza filtrului DSO?
Oricum, poza este foarte reusita
Marian
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 31 Oct 2010 18:23 Download mesaj |
|
|
|
aparatul nu e modificat (vreau sa fac poze bune si in natura pe timp de zi)
dar e mult mai bun ca 300d ... pe rosu la acelasi obiect atenuare mai mare.
filtru e Deep sky lumicon
http://www.lumicon.com/images/lumicon-photo-chart-revsd.jpg
Luptand cu luminile becurilor din jur mi-a venit o idee. Becurile sunt alimentate la curent alternativ 50 Hz . nu sunt cu filament deci nu prea au inertie deci lumina pulseaza .
am si facut un test am reflectat privin un bec cu o oglinda ce am miscat , si lasa dara pulsatorie e clar ca lumina pulseaza .
Ce ar fi sa expunem prin o "perdea" electronica cu cristale lichide ce se sincronizeaza in antifaza si expune cand becurile trec prin minim.
ar fi bine daca toate becurile orasului ar fi legate pe aceiasi faza
|
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Oct 2010 19:11 Download mesaj |
|
|
|
| Stanescu Octavian a scris: | | multam , focala e 850mm . montura EQ6 PRO tot neghidat facut . ma zbat cu PEC sa fac uneori a mers grozav cu pec 8 poze la 250 sec nemiscat . dar e greu de facut pec langa strada cu masini grele tramvai. |
Deci ai trecut la EQ6. Buna treaba, felicitari pentru achizitie - sunt convins ca va face fata mult mai bine cerintelor impuse de astrofotografie.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9887
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 31 Oct 2010 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Efectul de pâlpâire al iluminatului public este destul de pronunțat, dacă m-am trezit noaptea și m-am uitat afară la cer îl sesizam cu vederea periferică. Cred că cel puțin într-o anumită zonă, cartier e posibil să fie legate la aceeași fază, altfel efectul s-ar compensa pentru că ochii nu sunt sensibili la duratele intermediare mai scurte generate de cele 3 faze simultan. O astfel de mască ar obtura însă și lumina de la cer deopotrivă și ar trebui mărit corespunzător timpul de expunere, ar fi ideal să fie opacă numai pentru cele 2-3 lungimi de undă principale ale iluminatului, ca la filtre, și cel mai important, opacizarea să fie declanșată de un senzor sensibil la aceste lungimi de undă. În mod sigur ar elimina mare parte din lumina poluantă, dar nu toată pentru că există o reemanență intrinsecă a luminoforilor folosiți în becuri și ele emit și când tensiunea trece prin zero.
Din cauză că o mască cu cristale este greu de realizat practic, se poate realiza mult mai ușor un filtru variabil folosind o roată de filtre care se rotește sincron cu rețeaua. Cam la fel cum funcționa primul televizor din lume...
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2160
|
Trimis: 03 Noi 2010 12:02 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Veil Nebula West |
|
|
|
arata bine valul pe canon nemodificat, la cadre de 150 secunde. ce newton este mai exact?
la acest obiect cred ca se poate folosi din oras si un filtru mai agresiv, cum ar fi OIII sau UHC.
Ati folosit si filtrul deepsky Lumicon pentru observatii vizuale?
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

|
Trimis: 03 Noi 2010 13:01 Download mesaj |
|
|
|
Da e lumicon pt vizual altu nu am , OIII o sa incerc dar se pierde total culoarea in afara de verdele de 500nm.
Am sesizat ca e diferenta mare intre 300D si 50d (nemodificate) in aceleasi conditii 300D nu prinde rosu deloc.
Newton de 220mm f/3,8. poate ai vazut si http://www.astronomy.ro/forum/files/ic434_horse_mic_215.jpg
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 03 Noi 2010 13:42 Download mesaj |
|
|
|
Asa mica cum apare in preview e diafana rau, love it. Marita apare noise-ul.
Stelele puternice apar ciudat, spike-urile normale mai au unele in evantai, de la ce sunt?
|
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2160
|
Trimis: 03 Noi 2010 17:34 Download mesaj |
|
|
|
da,am vazut si horsehead + flame, versiunea 2 arata foarte bine. am sa incerc si eu veil nebula cu canon 400d sa vad ce iese.
@valy cred ca stele sunt alterate de filtrul respectiv.
|
|
| Sus |
|
 |
|