Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234035 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 20 Oct 2010 12:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Topaz denoise |
|
|
|
Surfand pe net, am vazut niste poze senzationale obtinute la iso nesimtit de mare aplicand denoise de la topaz. Un soft simplu si eficient: http://www.topazlabs.com/denoise/
Reduce noise-ul, reface detaliile, rezultate garantate. Scoate si bandingul (apare des mai ales la modelele mai vechi pentax, la iso mare, expuneri lungi). Insa am vaga impresie ca la astro nu ar fi foarte eficient datorita particularitatilor acestor imagini si a unor rezultate nu prea bune pe care le-am avut pe niste imagini mai altfel decat un simplu portret. N-am avut imagini astro la iso mare la indemana sa testez dar poate cine e interesat ne da un feedback.
Merge cu lightroom, photoshop, irfan.
Exemple: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp...e=36676586
Apropos, cu aceasta ocazie supun atentiei noile camere pentax k5, k-r, iso bestial chiar si la 12800, iar dupa prelucrare si mai bine (vezi prelucrarile de mai sus). N-am cercetat dar si noul nikon 7000 ar fi prin preajma. Deocamdata expuneri lungi (ca la astro) n-am vazut, dar pe un alt forum cineva testase versiunea precedenta (k-x) si parea destul de bun: http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-...raphy.html .
|
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010 Mesaje: 96
|
Trimis: 20 Oct 2010 16:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multam de softulet, o sa il incerc cat de curand. Cat despre K5, astept de 2 ani un motiv sa upgradez de la K10 Oricum rezultatele la iso mare dintre K5 si D7000 vor fii identice deoarece folosesc ambele acelasi senzor de la Sony.
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 20 Oct 2010 16:44 Download mesaj |
|
|
|
Din pacate pretul lui k5 e destul de marisor (5000lei), k-r care nu ar fi foarte departe in materie de iso mare dar care are ceva dezavantaje, e pe la jumate de pret.
O fi acelasi senzor cu nikon dar pe langa senzor mai conteaza si restul (hw/sw), ne lamurim cand se mai coc aparatele astea si apar teste mai aprofundate, nu doar poze izolate in nustiu ce conditi.
|
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 20 Oct 2010 17:09 Download mesaj |
|
|
|
Da, normal. Oricum pentru mine K5-ul e singura alegere logica, am un sac de sticla pentax iar pe langa asta astrofotografia nu e un criteriu pt. mine in alegerea camerei, am nevoie de performanta in situatii "normale" Oricum asteptam cu nerabdare niste reviewuri concludente
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

|
Trimis: 20 Oct 2010 17:38 Download mesaj |
|
|
|
Primul test rapid, pe un raw de Nikon D70 tras la iso 1600. Foarte satisfacator as putea spune, sigur se poate si mai bine, nu am stat eu in setari, am folosit doar un preset.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
401.1 kb |
Vizualizat: |
de 2495 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
672.74 kb |
Vizualizat: |
de 2495 ori |

|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 20 Oct 2010 17:59 Download mesaj |
|
|
|
Da, din cate a vazut algoritmul incearca sa faca niste chestii interesante: uniformizeaza zonele intinse de culoare constanta prin anularea noise-ului aproape in totalitate, iese suprafata ca si cum i-ai da fill cu o singura culoare ceea ce e ok mai ales la poze cu cer, fundal, suprafete mari constante. In plus a vazut ca reface detaliile de gen linii, muchii. Spre deosebire de alti algoritmi, asta mai si pune la loc ceea ce era. Mai taie si bandingul. Insa nu prea mi-a placut cand aveam un obiect mic pe un fundal intins: daca cresteam strength-ul peste jumate, apareau niste chestii urate rau de tot pe margine. Nici eu nu m-am jucat prea mult, l-am descoperit azi noapte pe la 1 si am stat vreo 10 min, dar pare promitator in general.
Spor.
|
|
Sus |
|
 |
creizi Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009 Mesaje: 95
|
Trimis: 21 Oct 2010 09:41 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Din pacate pretul lui k5 e destul de marisor (5000lei), k-r care nu ar fi foarte departe in materie de iso mare dar care are ceva dezavantaje, e pe la jumate de pret. |
Aruncați un ochi și la K-x Pentax care este mai ieftin decât K-r. Are senzor Sony, dacă nu mă înșel, și s-au obținut rezultate extraordinare atât în condiții de iluminare slabă cât și în Astrofoto.
Exemplu aici.
_________________ Black holes are where God divided by zero. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 21 Oct 2010 10:36 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca e acelasi link ca in primul meu post.
Daca senzorul ar fi compatibil cu noile k-r si k5, totusi versiunile entry level sunt oarecum "chele" la restul de features. Daca esti incepator poate fi solutie buna un k-x sau mai noul k-r, dar un upgrade e mai greu sa il motivezi, mai ales cand vii de la un k10d sau k20d.
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 24 Noi 2010 02:41 Download mesaj |
|
|
|
Din aceeasi serie de plug-inuri a aparut si Topaz Infocus care pare a fi mai bun/folositor decat denoise. Foloseste algoritm de deconvolutie, sharpening-ul e mai inteligent decat cel clasic. Cred ca ar fi foarte util in astrofoto mai ales cand sunt probleme de focus.
http://www.topazlabs.com/infocus/
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|