| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241847 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2935 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ovx |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Oct 2010 03:47 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Aventuri cu Newtonianul meu |
|
|
|
Am scos aseara Newtonianul meu pe facultate la Magurele si pe langa observatii (am avut ceva oameni) am incercat niste astrofoto. Uitasem ca trebuie ca aparatul sa fie cat mai inafara asa ca am scos tot ce insemna tub prelungitor si am asezat aparatul cat mai aproape de tub. Documentandu-ma din nou, mai bine, mi-am dat seama ca greseam.
Maine, daca mai este senin, o sa ies pe bloc si o sa incerc niste expuneri cu Luna.
Intrebare, un focal reducer + coma corrector fac echipa buna? Adica focal reducer 0.5 + coma corrector ar scoate imagini interesante? _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
| Sus |
|
 |
horea_florin Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008 Mesaje: 390
|
Trimis: 23 Oct 2010 05:22 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Domnule Blakut.Eu sunt la facultatea de fizica la Magurele anul intai si as dori si eu sa fac observatii...binenteles daca se poate. Sa imi lasati un nr de tel ca sa ne putem sa ne intalnim.Sau macar sa ne cunoastem.Stime si toate cele bune! |
|
| Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 23 Oct 2010 11:38 Download mesaj |
|
|
|
Daca vrei sa pui reductor focal pe Newton nu prea vad rostul, sunt sigur ca F/D-ul nu-i asa mare mai ales la 10". In a doilea rand nici nu ai avea spatiu de focusare pe Newton, planul focal aproape de tub.
Iti trebuie numai corectorul de coma.
Nu am auzit sa se foloseasca combinatia dintre corector si reductor focal mai ales pe Newton. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
| Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 23 Oct 2010 13:59 Download mesaj |
|
|
|
| Reductoarele de focală din magazine sunt făcute pentru telescoape cu F/D mare (cass-uri). Cu corectorul de comă nu o să ajungi la focus în configurația standard a telescopului. Singura combinație viabilă, fără modificări, e cu camera pusă pe filetul T2 al adaptorului de 1,25". |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|