Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Mar 2010 22:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cooperare AT-RO la M42 |
|
|
|
Initiativa si prelucrarea apartine lui Emil Kolbert iar rezultatul este interesant. O combinare: RGB + Ha. Cred ca ar trebui dezvoltata putin aceasta idee si realizarea unor proiecte de acest fel in mod organizat (fotografia aceluiasi obiectiv la focale relativ apropiate). Ar pute fi reuniti timpi de expunere de invidiat!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
127.11 kb |
Vizualizat: |
de 4015 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro
Ultima modificare efectuata de catre achy1978 la 10 Mar 2010 09:49, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 09 Mar 2010 22:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu doar atat. Data fiind distanta dintre cele doua locatii s-ar putea obtine imagini stereo
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1281
|
Trimis: 09 Mar 2010 22:59 Download mesaj |
|
|
|
Mi-am scos ochelarii de la naftalină și le-am admirat. O splendoare!
Totuși 3D fără hologramă nu este 100% real.
Cotrobăim după holograme?
_________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 09 Mar 2010 23:17 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Click pe soare si sa aveti ochelari anaglyph red-cyan! |
Unde se gasesc asemenea ochelari?
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 09 Mar 2010 23:24 Download mesaj |
|
|
|
http://www.ochelari3d.ro/web/guest/home
gata cu off topic si sa revenim la subiect ..... un review al acestei initiative !
Merita sa se incerce un asemenea proiect? Pareri pro si/sau contra?
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 09 Mar 2010 23:26 Download mesaj |
|
|
|
Ca să mă laud, prima pereche o am de la cartea "Anaglife geometrice" de Rotariu, alte două perechi le am nu știu de unde, dar scrie nescafe Brasero pe ele, iar cea mai recentă o am de la Muzeul Descoperirilor U.K.
Se pot confecționa din folie transparentă roșie pentru ochiul stâng și albastră pentru ochiul drept.
_________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 09 Mar 2010 23:38 Download mesaj |
|
|
|
Ce înseamnă "fotografia aceluiași obiectiv la focale relativ apropiate"?
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 09 Mar 2010 23:48 Download mesaj |
|
|
|
Obiect am vrut sa zic dar din graba a iesit obiectiv
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 10 Mar 2010 10:08 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
referitor la aceasta "colaborare" noi am facut totul invers...
De obicei informatia RGB se obtine la rezolutie mica secunde arc/pixel iar canalul L la rezolutie mare.
Canalul H-alfa a fost obtinut la 3,71 secunde arc/pixel iar la RGB (nu am dimensiunea pixelilor la D60) dar cred ca este undeva la valoarea de 0,9 secunde arc/pixel.
Suprapunerea canalelor a fost o distractie cumplita.
Eu am folosit un flattener iar la suprapunere a fost destul de dificil sa "deformam imaginea" pentru a se suprapune cat de cat pe cea RGB.
Initial am dorit sa mapam canalul H-alfa ca fiind canal rosu insa astfel "demolam" complet echilibrul de culori.
Insa pe ansamblu sunt multumit de cum a iesit dihania.
Cred ca este o modalitate foarte buna de obtinere de imagini de calitate mai buna atunci cand se formeaza echipe in care o persoana obtine informatia RGB iar alta informatia alb-negru.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 10 Mar 2010 12:01 Download mesaj |
|
|
|
Poate o sa prinda contur o astfel de achipa si intram si in narrowband
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 10 Mar 2010 18:54 Download mesaj |
|
|
|
Insa daca se combina rgb (facut prin filtre normale rgb) trebuie combinat mai intai cu Lum. datele obtinute prin Ha reflecta doar o parte din spectru - de exemplu G si B nu este "acoperit" de loc de informatia Ha..
de obicei cand se integreaza informatii obtinute pe narrow band, mai intai se compune o imagine alb negru din Lum , Ha si restul narrow-band, dupa care se adauga imagiena rgb. Asta daca nu se vrea scoaterea in evidenta a informatiei de banda ingusta cu o paleta de culori tip Hubble
O solutie folosita f des este folosit o camera dlsr pt imaginea RGB, iar restul printr-o ccd dedicata , cu filtrele de Luminanta (mi se pare obligatoriu sa ai o buna imagine de Luminanta, care sa prinda toate detaliile posibile pe tot spectrul) si cele de banda ingusta
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 10 Mar 2010 21:54 Download mesaj |
|
|
|
Vlad,
am specificat ca initial am incercat maparea H-alfa pe canalul rosu dar imi dadea peste cap complet balansul de culori, la reechilibrare imaginea devinea orice dar nu corecta din punct de vedere optic (zgomot printre altele).
Am mapat H-alfa ca luminanta mai mult de nevoie...
Si sa fiu sincer dupa ce a durat o vesnicie suprapunerea celor doua imagini (stackarea s-a facut manual in Photoshop) nu am mai avut nici timp si nici chef sa ma apuc sa ma lupt iar cu imaginea pentru mapare corecta.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
|