Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235608 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2863 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Edi Takacs |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 14 Dec 2009 21:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Montura ecuatoriala HoO LongNeck1 |
|
|
|
Este aproape gata.
Proiectul meu al monturii este cam terminat, mai trebue sa lucrez putin la finshing si mai am cateva treburi de modificat, si va pot sa va present montura ecuatoriala HoO LongNeck1.
Intai niste date generale:
- sustine cel putin 35 kg fotografic
- vone complet cu motoare, melc, roata de melc si motor drive
- Axele de inox cu un diametru 50mm
- Axele se pot imparti la transport (split)
- ambele axe fara clamb, numai cu frana angrejabila
- rulmenti conic de 80/40mm
- cilindrele axelor din aluminiu cu un diametru de 100mm si un
grosiment de 20mm la cea mai groasa pozitie
- toate insurubaturi sant fara cheie/scule, numai cu butoane
- pozitia pol se poate manuvra cu un surub
- polfinder iluminat, 9V baterie
- bara de contragreutati 30 mm (se pot folosi greutati de hantele)
De ce am dat numele LongNeck. Numele este dat, din cauza lungimeai axelor, ca arata ca un gat lung, si am crezut, ca girafa asta o sa se cheama asa cel mai bine
Eu am tinut axele lungi, pentru ca am experiente cu monturi private pe care le-am construit eu pentru mine, ca asa pericolul de a colida cu tubul contra treipied sau stalp, este cel mai mic. Petru mine si la prototipul asta am "exagerat" putin si am mai pus o prelungire de 80mm pe axa DEC acolo unde se prind instrumentele, ca sa se lungeasca axa mai putin, dar asta face rost, cand se pun 2 instrumente pe o placa.
Aici va arat primele poze al prototipului fabricat, care inca nu este gefinisht, dar am trebuit sa lucrez la el ca sa vad ce mai este de schimbat si ce trebue sa modific, ca sa pot sa dau start la serie.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
87.17 kb |
Vizualizat: |
de 5798 ori |

|
Montura HoO Longneck1 split |
|
65.27 kb |
de 5798 ori |

|
Montura HoO LogNeck1 pe stativ Belrebach Planet |
|
107.58 kb |
de 5798 ori |

|
|
91.04 kb |
de 5798 ori |

|
Montura HoO LongNeck1 in pozitia asta se vede cum se poate pozitiona altitudinea polaxis, cu un surub |
|
83.69 kb |
de 5798 ori |

|
_________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144
Ultima modificare efectuata de catre HoO_Germany la 15 Dec 2009 09:33, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9740
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Dec 2009 00:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
arată foarte bine, dl. Robert! Ce greutate va suporta această montură, fără vibrații? Pare foarte potrivită pentru instrumente mari și astrofoto.
am o mică nedumerire privitor la luneta de aliniere polară. Lumina trebuie să treacă prin axa, este găurită la mijloc? Tubul se vede că este găurit, dar axa mi se pare subțire ca să aibe și o gaură așa mare prin ea?
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Dec 2009 09:02 Download mesaj |
|
|
|
WoW Robert Foarte tare! Zici ca se va face in serie? Vreau si eu una
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 15 Dec 2009 09:32 Download mesaj |
|
|
|
@ Erwin
da, montura este dedicata pentru instrumente mari si grele, eu stiu ca o sa poate sa sustina mai mult de 40 kg, dar o afisez ca o montura cu un suport de 35 kg. Axa polara este gaurita cu o gaura de 25mm pentru luneta de pol si lumina trece prin axa
@ Doru
da, montura se da in serie si la sfarsit o sa calculez un pret complet cu motoare, melc si roata de melc si motor drive la 5000 Euro. Stiu, este in primul moment o suma foarte mare, dar monturi in aceasta clasa costa cel putin 2000 Euro mai mult si nu sustin aceeas sarcina ca asta. O sa vad cum se dezvolta piata, dar este o montura construita si fabricata in germania, totul exact si scump fabricat.
House of Optics Germany
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5961
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Dec 2009 10:27 Download mesaj |
|
|
|
Multa bafta la fabricatia de serie!
Din pacate la pretul asta nu cred ca montura in cauza va inregistra un top al vanzarilor in Romania
Si mai cred ca si Doru se va razgandi orientandu-se mai degraba catre o EQ1 chinezeasca ...
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 15 Dec 2009 10:35 Download mesaj |
|
|
|
Da ai dreptate, este un pret (pentru romania) mare, dar comparand cu alte monturi care se gasesc acum pe piata (in cathegoria asta), raspare ieftina. Nu am vrut sa o manufacturez in China, as fii putut si ar iesi ceva mai ieftina. Dar acolo sant multe motive, de ce nu am dat-o sa o faca ei. Cel mai mare este, calitatea. Nu ca nu ar fii putut sa faca ceva, dar pentru asta trebue sa stai acolo si sa le arati ce vrei. Dupa asta, "furatul" ideelor. Si ultimul motiv este timpul, daca este ceva de schimbat la proiect. Aici am cateva idei noi si le pot schimba imediat, adica seria iese deja cu ideele noi.
Dar cine stie, poate o sa fie posibil sa se vande si in Ro, chiar ca aceasta montura se poate cumpara si fara motoare si melcuri si fara motor drive.
Este un "open source" unde da multa posibilitate a lucra (daca este poses de un strung si freza) la montura dupa gust
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Dec 2009 11:39 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | Multa bafta la fabricatia de serie!
Din pacate la pretul asta nu cred ca montura in cauza va inregistra un top al vanzarilor in Romania
Si mai cred ca si Doru se va razgandi orientandu-se mai degraba catre o EQ1 chinezeasca ...  |
Sunt deja in posesia unui Astro5 (un fel de EQ5) prin grija unui prieten Am si un trepied teapan (seamana cu al lui Robert). Si am promisiuni din partea altui prieten (Tavi S) ca in curand deasupra lu' toate astea va sta un cas de 250-300 (schmidt sau ritchey, ramane de vazut) Semne bune anul are ...
|
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1220
|
Trimis: 15 Dec 2009 12:00 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru reusita, arata foarte bine si sunt convins ca si functionarea e pe masura. Dupa anodizare o sa arate si mai bine.
Mi-ar placea si mie ce se vede in primele poze montat intr-un observator...
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5961
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Dec 2009 13:05 Download mesaj |
|
|
|
Doru, glumeam de of-ul pretului anuntat de Robert ...
Multa bafta cu setup-ul cel nou si cand e gata complet sa ni-l prezinti si noua.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 15 Dec 2009 15:54 Download mesaj |
|
|
|
Arata foarte fain montura. Daca e in stare sa duca 35 kg fotografic, cu siguranta duce 50 kg pentru observatii vizuale (adica un telescop de peste 40-50 cm diametru).
O minunatie.
Daca intradevar are capacitatea de mai sus si precizie de sub 5 arcsec la fotografie merita 5000 de euro iar cu un marketing bine facut merita incercata, pentru inceput, o productie de serie mica (e drept, pe la noi nu prea sunt mai mult de 2-3 oameni care sa isi permita suma asta dar piata germana e mult mai vasta si cu mult mai bogata).
Ar fi fain sa ne arati si ceva astrofotografie facuta cu un telescop maricel pus pe montura aceasta.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 15 Dec 2009 15:55 Download mesaj |
|
|
|
da, anodizarea trebue sa o mai fac. Am fost de multe ori intrebat, in ce culoare sa fac anodizarea, eu prefer argint (aluminiu). Asta pentru ca eu vreau sa "vad" montura noaptea si sa nu dau de ea cu capul. Dar ma gandesc sa o anodizez si cumva in diferite culori, poate rosiu, albastru si negru. Culorile astea numai la comanda, in general se va vande anodizat silver.
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 20 Dec 2009 14:34 Download mesaj |
|
|
|
Am mai facut niste poze cu un alt fel de Setup, cam in directia sarcinei monturii, totusi nu sant decat 20 de kg (ambele telescoape) montate pe montura.
|
310.78 kb |
de 5574 ori |

|
|
316.11 kb |
de 5574 ori |

|
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 20 Dec 2009 16:07 Download mesaj |
|
|
|
WOW !!!
Arata absolut fantastic! Felicitari!
La cat ajunge precizia ghidarii?
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 20 Dec 2009 20:05 Download mesaj |
|
|
|
Precizia ghidarii o testez acum marti, si datele o sa le postez. Am sa postez si timpul unei rotari al melcului, pentru ca si asta este foarte important. Atat cat am calculat eu, ar trebuii sa dureze o invatare al melcului cam peste 30 min. Asa ca chiar daca ar iesii un PEC mai maricel, la asa lung timp, pana vine inca o data, nu cam este tragic.
Dar cum zis, datele le postez, dupa ce am facut masura si calculez inca o data nou concret.
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 20 Dec 2009 20:09 Download mesaj |
|
|
|
Am mai facut douo poze sa pot sa demonstrez cum trece punctul central de balast pe montura si a doua poza arata cum se pune inaltimea pol la montura asta.
punctul central de balast |
|
299.2 kb |
de 5501 ori |

|
altitudinea de pol se pune cu un surub |
|
195.46 kb |
de 5501 ori |

|
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|