Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234025 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 25 Dec 2009 16:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: M42 H-alfa 7 nm |
|
|
|
Salut prieteni,
Cu toata vremea proasta din ultimele luni am reusit printre picaturi sa refac Orionul, mi-am schimbat procedura de stackare si am luat tare la rost MaximDL. Stackarea s-a facut prin metoda astrometrica valorile RA si DEC fiind oricum salvate in mod automat la salvarea imaginii brute in cadrul header-ului FITS.
Imaginea este un stack din 6 x 600 si 6 x 900 secunde. Initial am crezut ca nu voi scoate nimic din centrul nebulozitatii, la prima vedere acesta parand ars, insa din fericire acest lucru se rezuma doar la impresia umana. Insa una calda una rece calibrarea cu dark-uri este mai bine facuta de catre DeepSkyStacker (din fericire nu am avut parte de blooming, punctul slab al MaximDL-ului).
Instrumentar:
Montura EQ-6 Pro
Optica foto: TS ED_APO 90/500 cu camera Nova 1602E la -25°C, filtru folosit H-alfa 7 nm de la Baader.
Optica ghidaj: Celestron SLT 102/660 cu ATIK 16IC 25°C sub temperatura ambientala (estimativ dupa termometru ar fi circa -40°C cat de adevarat este ramane de vazut, nu bag mana in foc).
Dupa stacare am aplicat un DDP si am reechilibrat histograma (totul in MaximDL) apoi am procesat imaginea in NeatImage pentru a indeparta o parte din pixelii morti.
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
291 kb |
Vizualizat: |
de 1715 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 25 Dec 2009 20:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
mda..f fain
Adica superb. rezolutia f buna, ddp-ul ti-a iesit excelent tinand cont de timpii de expunere , care sunt f lungi. Imi place cum s-au pastrat detaliile trapezului. Camera asta este senzationala.
Citind echipamentul tau, cam jumatate se afla pe lista mea de dorinte, respectiv montura si camera de ghidaj
Am sa incerc si eu un filtru H-a pe viitor, desi 7nm pt mine e prea mult, nu cred ca rezista ghidajul la timpii necesari, am sa incerc cel de 12nm
Sarbatori fericite!
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 25 Dec 2009 21:05 Download mesaj |
|
|
|
Salut Vlad,
da 7 nm sunt destul de "stransi" insa merita am folosit inainte varianta de 35 nm si este o diferenta maire mai ales cand se face focalizarea, se remarca un diametru redus al stelei (adica profilul).
Si chiar asa,
sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa auzim numai de bine,
Sa va creasca apertura si nu numarul datoriilor
Sa vi se lungeasca durata expunerilor si nu fata la vederea preturilor
Sa va creasca raportul semnal/zgonomt si nu impozitul
Numai bine prieteni
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 25 Dec 2009 22:26 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa imagine, mai ales ca ai postat-o acum in ziua de Craciun.
Numai bine!
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|