Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
000_7403.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234026
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Un nou site de astrofotografie romanesc!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 19 Noi 2009 19:43 Download mesaj
Titlul subiectului: Un nou site de astrofotografie romanesc!
Raspunde cu citat (quote)

Doresc sa va anunt despre un nou (oarecum nou) site romanesc de astrofotografie. Este site-ul personal pe care o sa imi postez toate pozele de acum inainte. Acesta se gaseste la www.astrosnake.com
Inca nu am toate pozele din calculator pe site dar sper ca iarna asta sa fie actualizat.

Poze de la Leonide 2009 puteti gasi aici: http://www.astrosnake.com/Gallery%20pages/...202009.htm doar ca nu am avut noroc sa pozez nicio leonida dar am prins o taurida Smile
Numai bine!

Ultima modificare efectuata de catre Catalin Paduraru la 19 Noi 2009 20:27, modificat de 1 data in total
Sus
M.Gabriel
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)

MesajTrimis: 19 Noi 2009 20:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Felicitari pentru reusita Catalin!!
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 20 Noi 2009 02:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Fwlicitari Catalin. Mi-au placut indeosebi fotografiile de la Perseide 2008, si cea de a treia fotografie de la conjunctie Luna-Venus. Nu stiu ce spatiu ai, si stiu ca spatiul costa, dar cred ca meritau sa le expui la o rezolutie mai mare. Macar astea.

Dar de departe, cel mai mult mi-a placut M 104. Are un aer de mister, si in acelasi timp e foarte realista, de pe lumea asta, cu totul altfel decat obisnuitele fotografii super cu care suntem obijnuiti de pe Hubble, sau de pe site-urile unor fotografi ultra echipati.

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 20 Noi 2009 08:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Camera: CCD SXV-M8C
Telescope: 12" Schmidt-Cassegrain at F/3.3
Mount: Losmandy G-11
Nu e Hubble dar e mai mult decat ce au majoritatea celor de pe acest forum Smile
Oricum site-ul e foarte frumos. O contributie serioasa la miscarea de amatori din aceasta tara. Felicitari!
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Noi 2009 09:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru urari.
Dragos as vrea sa le pun la o rezolutie mai mare dar pastrez acest lucru pentru pozele printate. Am de gand sa imi fac si o mica colectie de printuri cu cele mai reusite poze.
Si o alta problema este copywrite-ul, fiindca nu vreau sa mi se copieze/foloseasca pozele.
Doru nu sunt si nici nu au fost ale mele instrumentele alea. Erau ale clubului de astronomie unde eram membru si la care aveam acces.
Numai bine!
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 20 Noi 2009 10:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Catalin Paduraru a scris:
Multumesc pentru urari.
...Si o alta problema este copywrite-ul, fiindca nu vreau sa mi se copieze/foloseasca pozele.
..

Pune watermark pe ele...fix in centru ca sa nu se poata decupa. Daca vrei detalii de cum sa pui, am cateva idei simple.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 20 Noi 2009 11:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Felicitari pentru site Very Happy

Citat:
o alta problema este copywrite-ul, fiindca nu vreau sa mi se copieze/foloseasca pozele

De ce?
Ce prejudicii ti-ar produce asemenea actiuni?
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 20 Noi 2009 11:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu-ti mai fa probleme, Cataline. Eu daca vreau sa fur o poza ma duc direct la cele facute cu Hubble sau VLT si le mai "stric" un pic Laughing Vorba lu' zoth: preluarea pozelor tale de catre altii nu poate sa-ti aduca nici un fel de prejudiciu ci doar mandrie. Poza facuta de Tavi Stanescu la tranzitul lui Venus a aparut pe site-ul ESA cu mentiunile de rigoare dar a fost preluata de dna Stavinschi si dl Mihoc fara nici o jena sau mentiune Sad Oricum nu ne puteam astepta la nici un ban din directia aia Smile
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...schi#16816
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 20 Noi 2009 12:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Doru Dragan a scris:
... preluarea pozelor tale de catre altii nu poate sa-ti aduca nici un fel de prejudiciu ci doar mandrie. Poza facuta de Tavi Stanescu la tranzitul lui Venus a aparut pe site-ul ESA cu mentiunile de rigoare dar a fost preluata de dna Stavinschi si dl Mihoc fara nici o jena sau mentiune Sad Oricum nu ne puteam astepta la nici un ban din directia aia Smile
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...schi#16816

In cazul ideal nu-i bai dar cand te trezesti ca iti ia poza, zice ca-i a lui si mai si scoate bani ... parca iti vine sa faci un pic pe rambo cu ei. Am vazut situatii concrete cand se ia o poza de undeva de departe, se participa la concurs, se castiga stima si mandria celorlalti si la final se constata ca defapt nu era poza lui.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 20 Noi 2009 12:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Felicitari Cataline !

Nu-ti face griji prea mari ca iti vor fi furate imaginile. La o rezolutie de 1200 pixeli pe latura, de ex., "hotii" nu vor avea cum sa profite prea mult de imaginile tale. Le-ar fi mult mai usor sa descarce imagini la rezolutie mult mai mare de pe alte site-uri (asa cum spunea si dl. Dragan, site-ul HST e ticsit cu asa ceva).

Eventual, in cazul unor imagini rare (de ex. vreo cometa, eclipsa de soare etc.), poti apela la watermarking asa cum te sfatuia cineva mai sus.

Sus
Gabriel Muranca
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009

MesajTrimis: 20 Noi 2009 14:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

In fotografia digitala se poate folosi watermark invizibil care nu strica imaginea si ramane ca o semnatura chiar si dupa unele prelucrari.

Cat despre "copyright", nu este suficient un watermark vizibil sau un "©" ci sa detii originalul si sa poti dovedi ca este creatia ta.

Iar daca cineva mi-ar fura o poza si ar obtine milionu' de $, chiar m-as bucura in conditiile in care eu n-am obtinut nimic pe ea. Nu de alta da' ai dreptul sa ceri procente si sa fi promovat in cercuri inaccesibile. Cu un watermark vizibil pe centru reduci mult aceasta posibilitate. Wink

In rest ma doare la banana ... n-o sa fure de la mine, o sa fure de la altu' ...
Si este o mare probabilitate ca cel ce fura sa fie roman. Pentru ca romanul fura de frica ... de frica sa nu fure altu' inaintea lui ...
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 20 Noi 2009 14:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Promite sa fie fain situl, iar imaginile chiar daca nu sunt extraordinare, sunt semnificative pentru ce poate face relativ usor un astronom amator cu un echipament nu foarte complex. Felicitari!

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Noi 2009 18:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Problema cu copyright-ul este una lunga si nu are rost sa o discutam aici. Momentan asa am considerat ca trebuie facut, nu stiu daca este cel mai bine dar chiar nu conteaza asa de mult.
Acum ca au mai fugit norii si ca mi-a ajuns echipamentul dorit acasa sper sa va surprind cu ceva poze frumoase iarna asta.
Numai bine!
Sus
Gabriel Muranca
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009

MesajTrimis: 20 Noi 2009 18:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Succese nebanuite ! Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza: