| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
miTzaH Membru

Data inscrierii: 07 Sep 2009 Mesaje: 4
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7010
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Sep 2009 22:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Acestea sunt fotografii, si nu poti sa vezi astfel nici cu un telescop de 100 de ori mai scump. Poti sa vezi obiecte deepsky, dar nu asa, ci mult mai palide,si cu mai putine detalii. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2290
|
Trimis: 07 Sep 2009 23:19 Download mesaj |
|
|
|
Cauta aici http://sarm.astroclubul.org/forms/list.php la observatii desenele facute. Acele desene redau cat mai bine realitatea la cum se vede printr-un telescop.
Nu poti sa vezi ca intr-o poza nici cu cel mai mare telescop din lume.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
miTzaH Membru

|
Trimis: 08 Sep 2009 08:04 Download mesaj |
|
|
|
| Niste poze facute cu un dob 153/1200 in sistemul nostru solar unde pot vedea ? |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4310
|
|
| Sus |
|
 |
miTzaH Membru

|
Trimis: 08 Sep 2009 09:18 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
Ok, acum o noua intrebare. Daca vreau sa fac si poze, ce este mai indicat?
1. Newton SkyWatcher Mira-130/650 EQ2
2. Newton SkyWatcher LUNA-130/900 EQ2
3. Dobson Capella-6 153/1200
Avantajul primelor doua fiind si faptul ca in pret se incadreaza si filtre pentru soare si luna. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 08 Sep 2009 11:58 Download mesaj |
|
|
|
Eu ti le recomand pe oricare din primele doua. Insa, daca vrei sa te apuci de fotografie astronomica trebuie sa scoti multi bani din buzunar. In primul rand, iti trebuie cunostinte solide, apoi filtre, oculare si o montura motorizata (pentru acele telescoape trebuie sa iti cumperi motoras pentru axa Ascensiei Drepte).
Eu am un Newton SkyWatcher LUNA-130/900 EQ2, de care sunt foarte multumit, si inca nu am avut ocazia sa-l folosesc pe un cer curat, adica in afara orasului. Daca vrei sa vezi Luna prin acest instrument, am cateva fotografii publicate la Album (http://www.astronomy.ro/album/index-10906.html). Daca mai ai intrebari referitoare la calitatea imaginii oferite de telescop, te ajut cu placere . |
|
| Sus |
|
 |
miTzaH Membru

|
Trimis: 08 Sep 2009 18:35 Download mesaj |
|
|
|
| Pot fi folosite si terestru ? Ce este mai indicat , o luneta sau un telescop ? Sunt asa de multe optiuni ca nu ma pot decide. |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 08 Sep 2009 20:31 Download mesaj |
|
|
|
| Ambele pot fi folosite si pentru observatii terestre. Cred ca este mai greu sa realizezi astfel de observatii cu un instrument pe montura ecuatoriala, decat pe una alt-azimutala. Asadar, intrebarea in legatura cu observatiile terestre s-ar referi, mai degraba, la tipul monturii. |
|
| Sus |
|
 |
CarmenJo Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2009 Mesaje: 3
|
Trimis: 27 Oct 2009 17:21 Download mesaj |
|
|
|
Vreau sa cumpar un telescop pentru incepatori si nu stiu ce model sa aleg. Principalul criteriu ar fi pretul, trebuie sa ma incadrez in 800 ron. puteti sa ma ajutati sa ma decid intre modelele:
SkyWatcher Mira-130/650 EQ2
Celestron Astromaster 130/650 EQ
Dobson Mira-130D
Nu este problema nici de spatiu nici de transport.
daca aveti alte propuneri, va rog sa scrieti.
Multam! |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 27 Oct 2009 17:42 Download mesaj |
|
|
|
| CarmenJo a scris: | Vreau sa cumpar un telescop pentru incepatori si nu stiu ce model sa aleg. Principalul criteriu ar fi pretul, trebuie sa ma incadrez in 800 ron. puteti sa ma ajutati sa ma decid intre modelele:
SkyWatcher Mira-130/650 EQ2
Celestron Astromaster 130/650 EQ
Dobson Mira-130D
Nu este problema nici de spatiu nici de transport.
daca aveti alte propuneri, va rog sa scrieti.
Multam! |
Salut si bine ai venit. Inainte de toate pentru ce vrei sa folosesti telescopul? Ce asteptari ai de la el?
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
CarmenJo Membru

|
Trimis: 27 Oct 2009 19:35 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc!
La inceput ma gandeam la un model pt sist.solar, apoi, citind pe forumuri se pare ca se pot atinge performante (deepsky) si cu un telescop pt. incepatori. Nu ma gandesc la fotografiere inca, dar as vrea un model care suporta upgradari...In prezentarile din magazine se specifica foarte rar ce se poate vedea.
Pentru un incepator e foarte greu sa se familiarizeze cu termenii, apoi cred ca si producatorul joaca un rol important pt. intretinere mai ales. |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 27 Oct 2009 19:42 Download mesaj |
|
|
|
In bugetul tau nu poti sa iti cumperi un instrument care fie upgradat. Adica se poate dar nu merita. Cel mai bine cauta sa iti cumperi ceva pe care dupa 1-2 ani sa il vinzi si cu niste bani in plus sa iti cumperi ceva mai bun.
Iti recomand sa iti cumperi un dobson sau un telescop cu oglinda cat mai mare. Cu cat este mai mare cu atat o sa vezi mai multe si mai bine.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 27 Oct 2009 20:28 Download mesaj |
|
|
|
Nu exista "telescop pentru incepatori". Cu fiecare instrument (exceptand cele cu adevarat chinezarii), incepand de la ochiul liber, vei avea parte de imagini deosebite pe un cer negru.
Dobsonul de 130mm l-am luat pentru portabilitate, fiind colabsabil, dar daca doresti sa observi de sub luminile orasului, ia-ti unul cu tubul complet. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
| Sus |
|
 |
CarmenJo Membru

|
Trimis: 29 Oct 2009 19:21 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi!
M-am hotarat la un Newton SkyWatcher 150/750 EQ3 Black Diamond
Am mai plusat ceva la buget, sper sa merite.
Il are cineva sa imi zica impresiile lui? Credeti ca e ok pentru un incepator? |
|
| Sus |
|
 |
|