Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 17 Oct 2009 12:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Maximul Orionidelor |
|
|
|
La fel cum a precizat de mai mult timp si admin , maximul orionidelor va reamintesc ca este pe 21 octombrie, norocul meu ca exact in acea zii voi fi plecat la tara, prin Ialomita. Sper ca vremea va tine cu noi
Cer senin tuturor. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 20 Oct 2009 21:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cerul este senin in noaptea aceasta si probabil va fi si maine. Daca se strica vremea...asta e! Mai sunt Orionide si anul viitor! Doar de n-ar fi poluarea luminoasa...
Va doresc tuturor cer senin! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9718
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Oct 2009 21:59 Download mesaj |
|
|
|
mulțumim, la Timișoara e un strat gros de nori... Poate la anu'...  |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 20 Oct 2009 22:44 Download mesaj |
|
|
|
La Pitesti e senin in seara asta. Sper sa ramana vremea asa si maine. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 20 Oct 2009 23:56 Download mesaj |
|
|
|
La mine este o ceata de nu vezi la 10 m asa ca ............ _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 22 Oct 2009 11:12 Download mesaj |
|
|
|
Cum a fost? A vazut cineva ceva? De la mine nu s-a vazut nimic. Nici macar o stea.  |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 22 Oct 2009 14:08 Download mesaj |
|
|
|
Aseara la ora 7 eram la tara, intr-un sat la 30km de Slobozia; intamplarea mea ca, casa bunicilor era exact la marginea satului asa ca am iesit pe campie. Era uncer senin si clar, la 7 jumate PM puteam vedea foarte clar calea lactee, am stat vreo 2 ore dar nu am putut sa vad orionidele.. adica nu s-a vazut decat vreo cateva. Am revenit insa pe la 2-3 dimineata si am privit catre cerul insteat cum nu am mai vazut de mult. Poluare luminoasa = 0 . Niciun bec, nimica, deci am inteles ca maximul este de vreo 30 si ceva / ora. Insa cel putin cat timp am vazut nu a fost asa. Cadeau una dupa alta. S-a intamplat sa cada si 2-3 pe secunda, alte ture cadea odata la 1-2 minute. Intr-o ora am vazut ... multe ... deja am pierdut numarul lor. A fost o multime. Nu stiam unde sa ma uit. Am ales partea orionilor si taurilor. Stateam si ma uitam frumos la orion, totusi atata de clar incat puteam sa disting multe stele duble, aproape lipite, la magnitudine de peste 4. A fost superb, nu stiu cand o sa mai am ocazia sa vad un cer atata de clar cu o poluare luminoasa egala cu 0 intr-un loc de campie intinsa. A fost o adventura pe cinste. Acuma sunt in Calarasi la o matusa de a mea, iar mai spre noapte ajung inapoi acasa in Petrosani.
Numai bine si cer senin. Gabriel |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 26 Oct 2009 22:23 Download mesaj |
|
|
|
Urmeaza Tauridele. Sper sa avem mai mult noroc atunci. Daca nu, macar Leonidele sau Geminidele sa le vedem asa cum trebuie. Prin decembrie ar trebui sa fie cer senin. |
|
Sus |
|
 |
|