Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 07 Oct 2009 11:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: Hydrogen electrolyzer tank |
|
|
|
Hydrogen electrolyzer tank...
Stie cineva cum pot construi asa ceva??? Una din preocuparile mele pe acasa-sa ma joc cu substantele... vreau ceva concret( serios, nu table in borcane, am incercat si eu de astea pana sa va intreb pe voi ) care sa aiba si ceva putere (sa degaje o cantitate destul de mare de hidrogen...) |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Oct 2009 13:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Exista o gramada de filmulete despre asta pe YouTube. E plin de tot felul de "entuziasti" care redescopera electoliza Din pacate nu se produce doar hidrogen ci si oxigen asa incat daca nu te multumesti cu niste borcane si niste table risti sa-ti arunci apartamentul in aer. Parintii tai stie ce vrei sa faci tu  |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Oct 2009 13:52 Download mesaj |
|
|
|
Desi nu pare a avea prea mare legatura cu astronomia (sa nu-mi spui ca "hidrogenul formeaza cea mai mare a materiei din Univers si asa ca are legatura" ) pot sa-ti spun ca m-am jucat si eu in copilarie cu asa ceva si e relativ simplu de facut: iti trebuie un vas din material izolator in care sa pui apa (preferabil o solutie nu prea concentrata de sare/saruri pentru a creste conductibilitatea curentului), doi electrozi (carbune de la o baterie, de ex.) care vor fi anodul si catodul pe care ii acoperi cu 2 vase de sticla sau alt material transparent (de ex. 2 eprubete). La unul din electrozi se va degaja O2 si la celalt H2 (care din ei e unul si care-i celalalt e simplu de depistat: H2 va ocupa un volum dublu fata de O2. Alimentezi electrozii la curent continuu (de. ex. 12-24 V). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9733
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Oct 2009 16:39 Download mesaj |
|
|
|
ideea de a produce acasă hidrogen pentru mașina proprie nu-i rea, dar a-l produce chiar în mașină folosind curentul din baterie mi se pare un hoax, la fel ca motorul cu apă al lui Mușețel sau cum îl cheamă...
bilanțul energetic al unei astfel de combinații, motor cu ardere internă+instalație de hidrogen nu poate fi supraunitar, rezultă din principiile termodinamicii.
Dacă sursa de energie pentru producerea hidrogenului ar fi energia solară de exemplu, atunci da, s-ar merita. Vezi că sunt pe net o mulțime de articole serioase privind producerea, stocarea și utilizarea hidrogenului în automobile, pila de combustie fiind cea mai bună soluție dpdv al randamentului.
cum a spus și Doru, astfel de experimente pot deveni periculoase, hidrogenul fiind greu de stocat în siguranță, indiferent că e mult sau puțin. |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 07 Oct 2009 18:54 Download mesaj |
|
|
|
Si uite-asa de la borcanu' cu hidrogen din bucatarie pana la centrala nucleara cu fuziune nu mai e decat un pas .
Scuzati gluma, cine nu gusta....dar cam off...forum subiectul. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 07 Oct 2009 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Nu te supara ca intreb, dar ce vrei sa faci cu o cantitate "mare" de hidrogen? Te gandesti cumva la o bomba?  |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 07 Oct 2009 21:31 Download mesaj |
|
|
|
Georgian a scris: | Nu te supara ca intreb, dar ce vrei sa faci cu o cantitate "mare" de hidrogen? Te gandesti cumva la o bomba?  |
eee BOMBA voiam pentru baloane... ( sunt mult mai pasnic) |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Oct 2009 21:49 Download mesaj |
|
|
|
Pai mai bine cumperi heliu. Hidrogenul, pana faci destul cat sa umpli un balon... dureaza. Si nu stiu ce balon iti tine tie hidrogenul, ca prin alea obisnuite scapa ca molecula e mica... _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
|