Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Luna_2.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234026
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Laser pointer verde 50mw

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
vux
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Apr 2009

MesajTrimis: 21 Aug 2009 21:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Laser pointer verde 50mw
Raspunde cu citat (quote)

Output max: <= 50mW
Lungime de unda: 532nm
Unda output: Unda continua
Clasa: Class 3B - Atentie! Produce orbire permanenta la contactul punctului luminos cu retina/ochi.
Baterii: 2 x AAA (incluse)
Timp pana la putere max: 0-60 secunde
Comparatie: De aproximativ 2 ori mai stralucitor decat 10mw, cu un punct luminos si o raza mai vizibila.

Ideal pentru star pointing in orase cu poluare luminoasa, in care deja pe inserat raza devine foarte vizibila. In medii fara poluare luminoasa (ex: la munte), raza e chiar deranjant de stralucitoare. Din experienta proprie, raza bate cativa kilometri.

Recomand a nu se folosi in spatii inchise, unde sunt posibile reflexii pe suprafete. Nu are filtru IR.

Pret: 130 lei.

Mai multe detalii pe privat.

IMG_8522.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  59.66 kb
 Vizualizat:  de 7488 ori

IMG_8522.jpg

IMG_8523.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  70.35 kb

IMG_8523.jpg

IMG_8527.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  30.91 kb

IMG_8527.jpg

IMG_8533.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  61.73 kb

IMG_8533.jpg

IMG_8534.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  66.5 kb

IMG_8534.jpg

Sus
KLK
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008

Motto: Nihil sine Deo

MesajTrimis: 21 Aug 2009 22:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Este foarte frumos Vux ca prezinti cu responsabilitate caracteristicile produsului oferit la vanzare. Totusi acest lucru nu poate preveni accidentele sau mai rau, folosirea in alte scopuri a laserului de catre teribilisti. Sa presupunem ca un profesor ar incerca sa prezinte intr-o seara unor elevi constelatiile pe cer folosind laserul drept aratator. Si din diferite motive, are loc un accident in urma caruia unul din elevi ar avea de suferit. Cum putem preveni? Sa se semneze o fisa de luare la cunostinta, protectia muncii in urma instruirii? Pai cine sa faca instruirea si pe ce baza legala? Lasere sunt in tara noastra legale? Sau va trebui sa se intample ca in cazul copiilor ucisi de pitbulli, sa apara un scandal mediatic care sa duca la interzicerea lor prin lege? Mie mi se pare ca legile in tara noastra se aplica numai dupa ce mor oameni Sad Nu vreau sa te supar Vux, ai fost onest prezentand potentialul laserului dar nu crezi ca poti avea pe constiinta vreodata pe cineva? E valabila intrebarea pentru toti care vindeti lasere de mare putere, am inteles ca singurul permis in SUA este cel de 5mv. Nu puteti sa scapati de responsabilitate spunand ca daca era sa se intample se intampla si mancand paine, dar e diferenta mare inte o paine si un laser...
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 22 Aug 2009 11:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu e nici o diferenta intre laser, furculita, cutit de bucatarie si un arc cu sageti facut foarte simplu asa cum se face de mii de ani. Oamenii nu pot fi aparati de ei insisi de catre o instanta superioara. Oamenii trebuie sa se pazeasca singuri. Altfel vom avea cetateni cuminti care nu se "joaca" cu pistolul, pusca, laserul, furculita, cutitul sau arcul si niste cetateni mai rai care o sa-i impuste pe primii.
Sus
KLK
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Aug 2009 18:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sa luam cazul artificiilor Sunt facute pentru distractie. Lege pentru comercializarea lor era de mai demult. Dar nu se prea speria nimeni s-o incalce. Se considera ca nu sunt periculoase. Apoi au fost raniti catva tineri, a murit fiul unei bulibase....Si toata lumea a luat in serios artificiile. Sa nu intelegi gresit. Imi voi cumpara cat de curand un laser verde. Dar unul de 5 mw.
Sus
stefan
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2008

MesajTrimis: 24 Aug 2009 09:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Imi dau cu sfatul, ca un fin cunoscator,
Nu chiar atat de fin, dar in primul rand, da, trebuie sa te feresti singur,
si in al doilea rand, trebuie sa expui laseru pe retina cu putina insistenta ca sa provoci traume grave, nu cred ca exista intamplari, decat fapte cu premeditare Very Happy (profesorul nebun isi maltrateaza elevii)
Pe de alta parte, cele din discoteci, ca sunt destule si pe acolo, cu alea ce facem? (cred ca sunteti foarte interesati, doar este un site de mari petrecareti Very Happy )
Legat de asta, am auzit ca in japonia, intr-o discoteca, i-au terminat de ochi cu nu stiu ce spectacol de lasere.

In legatura cu efectul devastator al laserului asupra ochiului, am sa incerc sa ma documentez, cand o sa-mi permita timpul, deoarece si eu am vandut cateva.

Alte observatii:
1.Exista ochelari de protectie, care nu cred ca sunt asa scumpi, am sa ma interesez si ce ii face pe ochelarii astia sa protejeze ochiu (in principiu sa nu lase fregventa de 532 sa treaca, sau sa o limiteze)
2.In romania legea este incalcata atat de fregvent, cu atata dezinteres, fara nici un fel de scrupule, si trebe sa recunoastem ca si noi o facem de cel putin 2-3 ori pe zi (mai treci strada aiurea, mai mergi o statie cu masina fara bilet, etc), si sunt mai mult ca sigur ca daca ar aparea o lege a prohibitiei laserelor, nu ar fi decat o mina de aur pentru cei care vand, pretul ar creste ca la toate produsele ilegale, deci din punctul meu de vedere, sa se dea, sa se interzica, deschid punga!

Cu bine,
B Stefan

Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Aug 2009 19:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Faptul ca o expunere accidentala, foarte scurta, ma mai linisteste. Oricum, ca sa citez o revista de pe la noi:" cititorii nostri sunt mai destepti decat ai lor" , adica sunt sigur ca astroamatorii nostri vor sti sa previna accidentele tinand cont de nivelul lor de seriozitate. E bine totusi sa prezentati laserele si cu ceva instructiuni de folosire, precum a facut Vux pentru a preveni efectele nedorite.
1) Nu cred ca ai posta pe un sit serios ca astronomy.ro anunturi cu vanzarea unor lucruri interzise prin lege. Lasere verzi nu sunt ceva ce creaza bucurii atat de mari incat sa te imbogateasca. V-ati razboi intre voi vanzatorii de lasere precum mafiotii Laughing
2) Nu stiu de ce ma agit pentru ca pe un portal de vanzari am gasit pistoale care nu au nevoie de autorizatie, electrosocuri, arbalete, etc. Sunt de vanzare chiar si lasere de 200 de mw Shocked O sa-mi montez unul pe masina si o sa dezintegrez masinile celor din trafic care nu ma lasa sa-i depasesc. Laughing
3) Faptul ca te vei documenta in legatura cu efectul laserului asupra ochiului e o dovada de responsabilitate. Astept concluziile pe care le vei trage.Sa speram ca nu-s asa de periculoase laserele. Cel mai mult ma nelinisteste faptul ca cele de mare putere in anumite medii, de ex ceata, creaza o stralucire atat de mare incat deranjeaza( sau si afecteaza???).
Sus
vux
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Sep 2009 18:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pret de criza: 99 lei

KLK, daca esti interesat, am si unul verde de 5mw, care e safe.
Sus
KLK
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Sep 2009 21:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi Very Happy ! Cat costa?
Sus
vux
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Sep 2009 22:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

KLK: Cel de 5mw 55 lei cu transport inclus (ramburs Posta Romana) pana la Buzau.
Sus
KLK
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Sep 2009 23:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

vux a scris:
KLK: Cel de 5mw 55 lei cu transport inclus (ramburs Posta Romana) pana la Buzau.
Ok! Il cumpar. Iti trimit adresa in PM.
Sus
Andrei Gheorghiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2009

Motto: All good things come to those who wait...

MesajTrimis: 04 Sep 2009 14:11 Download mesaj
Titlul subiectului: laser verde

Ma intereseaza si pe mine unul la pretul de criza. Iti dau un PM
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Sep 2009 18:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din seria "La ce poate fi utilizat laserul..." va prezint:

Laser + Balon = BUM Twisted Evil

http://www.youtube.com/watch?v=ZloYHPecPsA
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 22 Sep 2009 19:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din aproape in aproape :
http://www.youtube.com/watch?v=te7rS3-4unY&feature=related
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13512
http://www.goodluckbuy.com/firepoint-green...ress-.html
E din ce in ce mai tare Shocked Rolling Eyes
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat)

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact