Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236978 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
adic Membru

Data inscrierii: 07 Iul 2010 Mesaje: 73
|
Trimis: 18 Oct 2010 16:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Avantajele Epocii de Aur |
|
|
|
Citind posturile in care lumea se plange de poluarea luminoasa
imi amintesc de calitatea cerului de dinainte de 1989.
La tara, unde am copilarit, se intrerupea curentul aproape in fiecare
seara in toate regiunea si nu era nici un bec aprins pe raza de zeci de km.
Cerul era superb, pacat ca la acea vreme nu aveam ca instrument astronomic decat ochii din dotare.
Sa nu deduceti din cele scrise mai sus ca sunt un nostalgic comunist, nici pe departe. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 18 Oct 2010 19:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am mai povestit asta candva pe aici. Eu cu Tavi Stanescu am beneficiat de "binefacerile" comunismului in Timisoara (e drept ca la o margine ). Si noi aveam instrument Am vazut cerul in toata splendoarea fara nici un fel de poluare luminoasa  |
|
Sus |
|
 |
dinozaurul1977 Membru

Data inscrierii: 25 Aug 2008 Mesaje: 7
|
Trimis: 18 Oct 2010 20:30 Download mesaj |
|
|
|
Unii dintre noi sunt mai "norocosi" si fara epoca de aur , si zic asta pentru ca in satul in care am casa bunicilor (jud.Dambovita ) - seara nu pic de lumina pe sosea , asta pentru ca primaria nu are in bugetul local alocat si iluminatul stradal....bezna deplina ....
 |
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 22 Oct 2010 14:59 Download mesaj |
|
|
|
Jud. Dambovita din pacate e poluat oriunde ai fi... NU conteaza din pacate foarte mult ca nu merge iluminatul in sat, atata timp cat Targovistea face o lumina imensa, iar in spatele ei e o lumina si mai mare de la Bucuresti. Campulung e iar aproape... Cunosc pentru ca si eu am o casa a bunicilor in DB (Candesti-Deal)
Acum cativa ani am vazut niste cer bun bun (mai mult poate si din cauza atmosferei perfecte pe care o prinsesem in timpul sesiunilor de observatii). Acum nu stiu care mai e situatia...
Trebuie sa fi vazut un cer incredibil inainte sa poti face comparatii si sa zici ce inseamna cu adevarat bezna. Eu am avut sansa vara asta sa vad asa ceva la Pasul Rotunda - Muntii Rodnei, Jud. Suceava. _________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2141
|
Trimis: 22 Oct 2010 15:20 Download mesaj |
|
|
|
am prins si eu acele perioade, cand toti ne bucuram ca se lua curentul, mai ales iarna, scapam (uneori, cand nu era incarcata bateria de 12v de la Dacie prezenta in mai toate bucatariile) de facut teme. din pacate pe vremea aceea habar nu aveam de astronomie. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|