Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 229903 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2892 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Don |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Luci Membru
Data inscrierii: 22 Apr 2009 Mesaje: 7
Motto: :) Localitate: CLUJ-NAPOCA
|
Trimis: 23 Apr 2009 15:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Binoclu reparat sau nu? |
|
|
|
Buna ziua!
As dori sa aplelez la experienta cumulata a utilizatorilor forumului cu urmatoarea problema: de curand am achizitionat un binoclu IOR 7X40 in prezumtia ca este nou si nefolosit dar este totusi din 1982. De mentionat faptul ca l-am luat la o treime din pretul de la fabrica ( curios ca pe stoc este numai modelul 7X40). Nu ma asteptam sa arate ca si unul abia iesit din fabrica dar am fost surprins sa constat ca invelisul de cauciuc este plin de parafina exact cam cum ar trebui sa fie produsele din cauciuc ce urmeaza sa intre la pastrat sau cele noi. In proba "live" trebuie sa recunosc ca e odihnitor la ochi si calitatea imaginii e mai mult decat multumitoare ( asta la observare terestra ). As mai vrea sa mentionez ca suruburile de pe corp si oculare nu par sa fie desfacute vreodata dar totusi pe prisma unuia din corpuri se vede cand privesti prin obiectiv un fel de "aburire" aproape insesisabila. Daca privesti prin oculare nu sesizezi nimic iar imaginea este perfect clara. Acum eu ma intreb si va intreb si pe d-vs daca binoclul asa a iesit de pe bancurile IOR-ului sau este un efect al vremii ( garantia pentru pastrare data de IOR este de 5 ani daca bine stiu, iar din `82 pana acum sunt 27 ani sau poate a fost desfacut si asamblat de un profesionist dar care a uitat sa stearga elementele optice. Mai mult pe cadrele metalice al prismelor din amble corpuri se vad zgarieturi; oare cei de la IOR nu aveau un marker negru in loc de o surubelnita ascutita?
Am desfacut cu grija imbracamintea de cauciuc si nu pare sa fi fost desfacut vreodata iar la celalalt corp elementele optice sunt toate curate.
Astept parerile d-vs!
Cu stima
Luci
Descriere: |
|
Marime fisier: |
114.59 kb |
Vizualizat: |
de 7354 ori |
|
|
105.46 kb |
de 7354 ori |
|
|
256.46 kb |
de 7354 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
dan.smarandoi Membru
Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 134
|
Trimis: 23 Apr 2009 19:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca a cazut la mana rea,glumesc desigur.Totusi daca binoclul vede bine nu cred ca trebuia sa umbli la el,majoritatea mai au mici imperfectiuni,mai ales ca are aproape 30 de ani.Atentie la imbracamintea aia de cauciuc,este cam imbatranita si se poate crapa,sau si mai rau,se poate rupe.Daca umbli in el nu-l mai poti scoate ca din fabrica,acolo sunt reglate pe niste dispozitive speciale.Nu cred ca-i aburit,mai sigur e deteriorat stratul antireflex,si nu vad ce ai putea sa-i faci.
|
|
Sus |
|
|
Luci Membru
|
Trimis: 23 Apr 2009 20:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: Zgarieturile de pe montura prismelor sunt din fabrica? |
|
|
|
In primul rand multumesc pentru promtitudine!
In al doi-lea rand as mai vrea sa intreb de zgarieturile de pe monturile prismelor; oare asa a fost din fabrica? Pentru ca pare absolut intact. Mai mult si invelisul de cauciuc este in stare foarte buna. Si inca ceva daca ma poate ajuta cineva : Cum se foloseste reticulul gradat al binoclului? Se foloseste numai la aflarea distantei pana la target sau se mai utilizeaza si la altceva?
|
|
Sus |
|
|
dan.smarandoi Membru
Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 134
|
Trimis: 23 Apr 2009 21:07 Download mesaj |
|
|
|
In legatura cu reticulul te pot ajuta tot eu,desi sincer nu-ti foloseste prea mult,e mai mult un moft,eu unu nu am reusit sa masor nimic,si chiar daca as reusi e cu aproximatie
|
564.03 kb |
de 7293 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Luci Membru
|
Trimis: 24 Apr 2009 09:07 Download mesaj |
|
|
|
Am bagat la "cutiuta" si o sa incerc sa vad daca functioneza masurarea distantei cu binocu.
Appo de unde as putea face rost de manualul binoclului?
|
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|