Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Neat_C2001_Q4.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237561
Numar de utilizatori inregistrati: 2893
Cel mai nou utilizator inregistrat: zimaxim
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Observator home made- regim de criza:D!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Ovidiu M.
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies."

MesajTrimis: 20 Apr 2009 08:29 Download mesaj
Titlul subiectului: Observator home made- regim de criza:D!
Raspunde cu citat (quote)

Salutari!
As vrea sa-mi confectionez un observator usor, portabil, demontabil si care sa coste cat mai putin. In curtea de unde observ este multa lumina indirecta si chiar directa care practic imi reduce aproape de zero sansele de a observa multumitor altceva in afara de stele/planete/luna....
Aveti ceva idei pentru asta?
Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 20 Apr 2009 12:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu cum ai putea face observatorul inreg sa fie portabil. Cred ca mai bine ai face observatii de undeva de unde nu ai probleme cu lumina.

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 20 Apr 2009 12:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Franghii de rufe si paturi. iti pui trei bete inalte, le legi intre ele si le ancorezi in pamant, si cand iesi la observatii, vii cu paturile dupa tine. Nu e un observator, dar poate fi eficient.
Membru
Membru

Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies."

MesajTrimis: 20 Apr 2009 13:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am exprimat impropriu. Nu portabil in sensul de a-l lua cu mine la situri de obervatii. Ci sa nu fie fix, sa-l pot demonta si depozita undeva.

@Dragos.n - e bun sfatul, numai ca la mine in curte nu este o palma de pamant unde sa infig tambrele Laughing
Acum serios vorbind, eu in curte pot folosi doar o suprafata betonata. In principiu as vrea sa-mi fac 4 plansee cu cadru metalic(niste tevi ceva) iar ca material sa folosesc un fel de fash gen materialul din care-s confectionate umbrelele. Dar ma gandeam ca poate si-a mai facut cineva asa ceva si ar putea sa-mi recomande anumite materiale si de unde sa le cumpar.
Dragos.N - o fi criza dar nu vreau sa fac nici tiganie Laughing

Ideal ar fi sa-i pot face si un fel desuport care sa sustina o cupola mai rudimentara asa. Asta pentru ca am un neon chiar langa poarta care mi-ar da lumina la un unghi de aprox.45 de grade...
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 20 Apr 2009 13:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca nu vrei tiganie Question vezi ca au un cort special astro la astromagazin.ro
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Apr 2009 13:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Daca nu vrei tiganie Question vezi ca au un cort special astro la astromagazin.ro

Am glumit cu tigania....oricum nu am unde sa infig nimic ca sa sustina paturile sau altceva...
Mersi de link...arata interesant insa ocupa prea mult spatiu, nu am unde sa-l montez. O sa cauta solutii home made pe net.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Apr 2009 14:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai exista o solutie, foarte portabila, dar care este doar pentru a proteja privitorul de lumina din jur, nu si telescopul. Este, ca sa ii zic asa gluga fotografului. Daca ai vazut vreodata, vechii fotografi aveau la camerele alea mari ca niste cutii, o bucata mare circulara de panza neagra langa ocular, si cand fotografiau isi puneau panza aia pe cap, si in felul asta lumina ambientala nu mai ajungea la ochii lor. Este utilizata acum de unii astronomi urbani din America. Si eu, ca astronom de dupa blocurile gri, vreau sa imi fac asa ceva.
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 20 Apr 2009 14:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ieftin si mai greu, dar destul de rezistent: placi panel/pfl de la praktiker sau alte magazine asemenea. Le tai la dimensiunile pe care le vrei si le prinzi la colturi cu coltare cu suruburi. Cand vrei sa il depozitezi desfaci suruburile si poti depozita vertical unul peste altul peretii.

Mai scump, dar mai usor (dezavantaj: le poate lua vantul): placi panel (spuma poliuretanica imbracata in 2 placi de pvc, cum se pun la usile de termopan). Tai peretii la ce dimensiuni vrei si le prinzi la colturi cu suruburi cu coltare/balamale. Poti depozita peretii unul peste altul.

Mai ieftin si mai usor de facut nu stiu.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum