Am reusit sa fac aseara cateva poze mai reusite cu luna. Ehipamentul a fost compus din telescop skywatcher -130/900 si o camera web philips spc900mc.Uitati rezultatele:
Puteti sa imi dati sugestii sa fac niste poze mai bune?
Multumesc anticipat
Chiar arata bine!
Cum ai facut pozele? Ai incercat sa faci filmulet si sa compozitezi cu Registax? Obti detalii mult mai fine in felu asta. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever
Ia imagini din zona terminatorului (linia de separare intre zi si noapte). Umbrele sunt mai lungi si sunt vizibile mult mai multe detalii.
Mai lucreaza si la focalizarea imaginii (e un lucru dificil dar absolut necesar). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Chiar arata bine!
Cum ai facut pozele? Ai incercat sa faci filmulet si sa compozitezi cu Registax? Obti detalii mult mai fine in felu asta.
Multumesc! Pozele au fost facute cu un adaptor facut de mine. Fara alte lentile sau filtre. Pur si simplu am pus camera pe focuser si am tras pozele! Cat despre filmulet am facut unul si am vrut sa-l expun dar totusi aici e astro-foto nu astro-video .Am vazut programul Registax acum si am sa vad ce iese dupa ce il editez. Poate am sa pun video-ul pe forum.
Numai bine tuturor!
Ideea cu filmuletul este sa exstragi din el cu Registax cat mai multe cadre care se suprapun si scot in evidenta cat mai multe detalii care scapa in general datorita turbulentei atmosferice la pozele obisnuite "singe shot". _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
Ideea cu filmuletul este sa exstragi din el cu Registax cat mai multe cadre care se suprapun si scot in evidenta cat mai multe detalii care scapa in general datorita turbulentei atmosferice la pozele obisnuite "singe shot".
M-am uiatat acum si pare foarte interesant! Cu prima ocazie am sa fac o masca hartman si daca imi ies poze frumoase le expun pe forum. Multumesc pentru sfat!
Numai bine!
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum